P50'yi etkin kullanım

Bilgilendirici
06-07-2006, 14:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

BenQ P50 kullananlara birkaç ipuçu

1) İkaz ışıkları ne diyor?
Turuncu: Pilin tamamiyle bitik olduğunu gösterir. Cihaz şarja takıldıktan sonra ışık önce kırmızıya daha sonra yeşile geçene kadar şarj edilmelidir.

Kırmızı: Cihazın şarjda olduğunu gösterir ve ışık yeşil olana kadar telefon şarjda bırakılmalıdır.

Yeşil ışık: Üstteki yeşil ışığın yanıp sönmesi telefon modunun açık olduğunu gösterir. Alttaki yeşil ışığın yanıp sönmesi kablosuz ağın etkin olduğunu gösterir.

Mavi ışık: Mavi ışığın yanıp sönmesi bluetooth’un etkin olduğunu gösterir.


2) Etkin Pil Kullanımını nasıl sağlarsınız?

•        Telefon özelliğini kullanmadığınız durumlarda kapalı olduğundan emin olunuz.
•        Kablosuz ağ kullanmadığınız durumlarda kapalı olduğundan emin olunuz.
•        Bluetooth kullanmadığınız durumlarda kapalı olduğundan emin olunuz.
•        Start #61664; Settings #61664; System bölümünde bulunan Backlight seçeniğinde:
1.        “Turn of backlight if device is not used” seçeneğinin en fazla 1 min. olduğundan emin olunuz.
2.        Brightness bölümünde “battery brightness” seçeneğinin kullanabileceğiniz en düşük seviyede olduğundan emin olunuz

•        Start #61664; Settings #61664; System bölümünde bulunan Power seçeneğinde:
1.        Advanced #61664; on battery power bölümünde “turn off device if not used for” seçeneğinin seçili ve kullanılacak en düşük değerde olduğundan emin olunuz.

Not 1: “Main battery low” alarmını gördüğünüz andan itibaren telefonu en kısa sürede şarja takınız yada tuş kilidini açarak telefonu kapalı duruma getiriniz.  

Not 2: BenQ P50 cihazı 2 farklı hafıza sistemi kullanmaktadır: ROM (Read Only Memmory) ve RAM (Random Access Memmory). ROM bilgileri herhangi bir güç kaynağı olmadığı durumda saklamaya yarar ve üzerinde işletim sistemi bulunur. Pil tamamiyle bittiğinde bilgilerin hafızadan silinmesinin nedeni Windows Mobile 2003 işletim sisteminin bilgileri ROM’a yazmamasıdır ve bu sorun Microsoft’un bir açığıdır. Dolayısıyla bilgi kaybı bu işletim sistemini kullanan bütün cihazların  genel bir sorunudur.


3) P50 soft reset nasıl gerçekleştirilir?  

Stylus kalemi kullanarak SD kart girişinin üzerindeki reset tuşuna basılmasıyla gerçekleşir. Herhangi bir programda takılma yaşarsanız, cihazın kitlendiği durumlarda veya cihazın açılmadığı durumlarda ilk olarak yapmanız gereken işlemdir. Bu işlemi yaparak herhangi bir bilgi kaybı olmaksızın cihazı yeniden başlatmış olursunuz.


4) P50 hard reset nasıl gerçekleştirilir?

Turn off tuşuna ve reset tuşuna aynı anda basılmasıyla gerçeklerşir. Cihazın tam şarj olup reset tuşuna basıldıktan sonra açılmadığı durumlarda veya bilgilerin sıfırlanmak istenmesi durumunda(fabrika ayarlarına geri dönüş) yapılması gereken işlemdir. Hard reset yapıldıktan sonra PDA üzerinde bulunan tüm kişisel bilgiler silinecektir. Ancak PC niz ile düzenli senkronizasyon yapmanız durumunda bilgilerinizi kısa bir işlemden sonra tekrar geri yükleyebilirsiniz.

Hard Reset yapıldıktan ve cihazın tam olarak şarj olduğundan emin olduktan sonra cihazınızı açamıyorsanız lütfen servise başvurunuz.

paylaşmak istedim....