packard bell format problem

babacoos
19-12-2008, 00:04   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

packard bell laptopuma format atarkne kur biçimlendirmede bilgisayarım %40 da kalıyor.biçimleyemiyor.Biçimlendirmeyi hızlı yapı sectigim zaman format atabiliyorum.xp acılıyor.driverlarını yukldeilkten sonra bilgisyarı acıp kapatıyorum bu sefer windows acılıs logosu geliyor.Açılıyo gibi yapıyor ama logoda takılıyor.Problemi birtürlü cözemedim.Kullandıgım xp cdsinde mi problem var?Yoksa harddiskte mi? Yardımcı olursanız sevinirim

Banned
19-12-2008, 00:41   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Siteminizde recovery özelliği varmı ? Eğer varsa  recovery kısmı boot oluyor olabilir.Ayrıca herhangi bir zararlı yazılımda HDD ye köklüce yerleşmiş olabilir. XP cd sini taktıktan sonra ilke olarak kurtarma konsoluna (dos kipine)geçip fixmbr ve fixboot koutlarını kullanmayı, exit komutuyla çıktıktan sonra sistemi tekrar cd ile açarak format atmayı deneyebilirsiniz. Tahminim sorunlarınız ortadan kalkacaktır.
Bir diğer olasılıkta HDD de bad sector/ler oluşmuş olabilir. Bunun içinde formatta disk biçimlendirme aşamasında öncelikle tüm disk bölümlerini silin sonrasında 30-40 gblık bir alanı hızlı biçimlendir seçeneği ile biçimlendirin. Kuruluma başlamayın ve windowsu kuracağınız yeni bir bölüm daha oluşturup yine burayıda hızlı biçimlendirme seçeneği ile biçimlendirin ve windowsu sonradan biçimlendirerek oluşturduğunuz bu alana kurun. Amaç eğer diskin en çok kullanılan ilk 30-40 gb lık alanında ölü sektör varsa bu lanı atlayak windowsu sağlam kısma kurmaya çalışmak. Bunun için şöyle bir hesapta yapabilirsiniz. MAdem biçimlendirmede % 40 ta sorun çıkıyor o vakit ilk kısmı disk boyutunuzun en az %50 si kadarlık alan seçerek hızlı biçimlendirle biçimlendirin, geriye kalan alanıda biçimlendirip windowsu sonradan biçimlendirdiğiniz alana kurun.