Panasonic üçüncü nesil VariCam HS'i tanıttı

CHIP Online
26-04-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Panasonic, spor karşılaşmaları, belgeseller ve fazlasında kullanılabilen yeni kamerasını tanıttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/pan ... -tanitti_46790.html

Panasonic, Las Vegas'ta düzenlenen NAB etkinliğinde şirketin AVC-ULTRA video kodek ailesi ve özellikle belgeseller, spor karşılaşmaları ya da SFX ağır çekim uygulamalarının gerektirdiği yüksek hızda 1080p görüntü kaydı özelliklerine sahip  üçüncü nesil VariCam HS'i tanıttı.   

Yenilikçi modüler tasarıma sahip VariCam HS 2/3 tipi kamera başlığı, AVC-ULTRA kayıt modülüne yuvalanarak konvansiyonel bir prodüksiyon kamerası/kaydedicinin tam işlevselliğini ve ergonomik rahatlığını sunabiliyor.

Sistem esnekliği 2/3 tip kamera modülü (AU-V23HS1) ile kayıt modülü (AU-VREC1) arasına gelecek bir göbek kablosu ile genişletilebiliyor ve böylelikle jibler, vinçler ve diğer "uzaktan" kamera ihtiyaçları için "kutu" kamera işlevselliği sunabiliyor. Bu yaygın kaydedici modül sistemi Panasonic'in s35mm 4K kamera modülü (AU-V35C1) ile karşılıklı değiştirilebilme özelliğini sunmasıyla profesyonellerin s35mm ve 2/3 tip kamera başlığı arasında yaratıcı ihtiyaçlarına göre geçiş yapabilmelerine olanak tanıyor.

VariCam HS üç adet yeni geliştirilen ve 14 genişlik durdurma parçalı 1920 x 1080p MOS görüntüleyiciyi kullanarak geniş aydınlatma koşulları üzerinde tam bir kontrol sağlıyor ve 1080 yerel kayıt/operasyon sunuyor. Kamera/kaydedici klasik RGB görüntüleyici/prizma sistemi ile kritik öneme sahip uygulamalar için equi-band tam çözünürlüklü renk işleme sunuyor.  


Kameranın kilit özellikleri arasında gerçek zamanlı yüksek kare hızı ve 1080p'de 240fps'ye yumuşak kayıt (AVC-Intre Class 100 kullanılarak) ve kayıt esnasında kare hızı değiştirebilme becerisi yer alıyor. VariCam HS etkileyici video kalitesini 24-bit LPCM ses becerileri ile tamamlıyor. Cihazın hem güçlü hem de yaratıcı kontrolleri arasında matris, ayrıntı, gama, yeni bir "V-Log", FilmRec ve Dynamic Range Stretch (DRS) görüntü kontrast yönetim kontrolleri yer alıyor.


VariCam HS 2014'ün sonbahar aylarında omuzda taşıma modülü dahil 45.000 avro tavsiye edilen liste fiyatı ile satışta olacak.

Tüm Konu: Panasonic üçüncü nesil VariCam HS'i tanıttı

Kaynak: www.chip.com.tr