Paragon Total Defrag 2010 Special Edition (English Version) [19.11.2009]

CHIP Online
19-11-2009, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sabit diskinize veriler başta düzenli ve sıralı bir şekilde yazılırken, zamanla silinip yerine başka şeyler yazılan veriler yüzünden gittikçe dağınık bir hal alır. Mekanik sabit disk kafasının disk üzerinde hareketi uzar ve veri okuma hızı da düşer. Sistem performansını rahatlatmak için sabit diskteki verileri düzenlemek gerekir. Total Defrag 2010 yeni ve kapsamlı bir dosya sistemi düzenleme yazılımıdır. Orijinal Paragon teknolojileri üzerine kurulu bu yazılım tam \low- level\ düzenleme yaparak, diskteki fragmantasyonu neredeyse sıfıra indirir.Program hakkındaki yorumlarınız ve bilgi alışverişi için: CHIP Online Forum

Sabit diskinize veriler başta düzenli ve sıralı bir şekilde yazılırken, zamanla silinip yerine başka şeyler yazılan veriler yüzünden gittikçe dağınık bir hal alır. Mekanik sabit disk kafasının disk üzerinde hareketi uzar ve veri okuma hızı da düşer. Sistem performansını rahatlatmak için sabit diskteki verileri düzenlemek gerekir. Total Defrag 2010 yeni ve kapsamlı bir dosya sistemi düzenleme yazılımıdır. Orijinal Paragon teknolojileri üzerine kurulu bu yazılım tam \low- level\ düzenleme yaparak, diskteki fragmantasyonu neredeyse sıfıra indirir.Program hakkındaki yorumlarınız ve bilgi alışverişi için: CHIP Online ForumSunduğu imkanlar:Baştan sona \low-level defrag\ seçeneğiyle sıfıra yakın dağınıklık kalır.
Bütün kritik sistem dosyalarını ve MFT (Master File Table) bilgilerini, dizinleri, önbellek dosyalarını, kayıt defteri dosyalarının yazıldığı bölümleri düzenler ve hızlandırır.
9 adet sistem optimizasyon stratejisi sunar.
2 Moddan birini kullanın: Hızlı ya da güvenli. Güvenli mod yavaştır ama işlem esnasında elektrik kesilirse veri kaybı yaşanmasını engeller.
Paragon Total Defrag'ı kurmadan çalıştırabilirsiniz. Boot edilebilir bir CD veya DVD oluşturup sistemi bu diskle başlatın. Böylece bütün sabit diskleri düzenleyin.
Daha fazlasını okuyun...
Kısıtlamalar: Special Edition 64 bit desteğine sahip değildir.Teknik destek:Giveaway süresince Paragon Software http://twitter.com/paragonsoftware adresi üzerinden teknik destek sunmaktadır. Lütfen indirirken, kayıt ederken ve kullanırken karşılaştığınız sorunları ve sorularınızı bildirin. Paragon Software destek ekibi sorularınızı en kısa sürede cevaplayacaktır.

Kaynak: www.chip.com.tr

DOWNLOAD: Paragon Total Defrag 2010 Special Edition (English Version)

OSMAN BAĞÇEVAN
19-11-2009, 10:07   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

anlamadım birşey :)

murat2010
19-11-2009, 15:53   |  #3  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
287 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
anlamadım birşey :)
Disk birleştirme programı  ama ne biçim bi boyutu var yaa...                                                                        

Dosya boyutu:87.1 MB

Son Düzenleme: murat2010 ~ 19 Kasım 2009 15:55
djdesperado
19-11-2009, 18:16   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

kullanımıyla ilgili bilgisai olan varmı arkadaşlar

Ali34
19-11-2009, 20:40   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Program iki aşamalı kuruluyor ilk kurulan sayfa program için key numarası alma işemimizi gerçekleştirmeye yarıyor.  Ekranda Registirastion, Installlation ve Contact info seçeneklerini yer aldı ekran gelecek Registration yazan yere tıkladığımızda Alt rtesimde yer alan ekran geliyor

Ve buradaki Registration yazan yeri tıkladığımızda bizi http://www.paragon-software.com/registration/td-2010.html sayfasına yönlendiriyor.


Buradaki gerekli yerleri doldurduktan sonra e-postamızı kontrol ediyoruz. e- postamıza gelen PRODUCT KEY: ve SERIAL NUMBER: karşılığında yazan key numaralarını (ve harflerini) bir yere kaydedin.
[/resim]

Bu işlem sonrasında Installation yazan yeri tıklıyoruz ekrana krulum ekranı geliyor. Sözleşmeyi kabul ettiğiniz kabul eden bölümü işaretledikten sonra


Next ile devam ediyoruz.

E-postamıza kelen keyleri gerekli yerlere el ile giriyoruz. Ve programı kurulumunu next seçenelkleriyle sonlandırdıktan sonra ekrana gelen bölümde


yer alan Analyze seçeneğiyle analiz yaptıktan sonra Defragment Partitition seçeneğiyle birleştirme işlemine başlıyoruz.

Defrag işlemi uzun süreceği için sonucu hemen yazmam pek mümkün değil.  Ama Paragon firmasının bu işlerde uzman olduğunu söyleyebilirim. benzer programlardan daha iyi sonuç vereceği düşüncesindeyim.

Programın ne  işe yaradığını anlatmaya gerek yok çünkü program hakkındaki açıklamalar oldukça net.

voltan
20-11-2009, 11:56   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

[resim][URL=http://img267.imageshack.us/i/adszhq.png/][/URL][/resim]Ben bunu 19 kasımda indirdim. Ama bugün kurmak istedim olmuyor. Şanısımı kaybettim heralde??

Son Düzenleme: voltan ~ 20 Kasım 2009 12:06
GeçeninYargıcı
20-11-2009, 16:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
144 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Merhaba SA.voltan
Size yardımcı olabilirim.
Biliyorsunuz ben daha önceleri bir başka sitede verilen programlarla ilgili bilgimiz doğrultusunda kişilere yardımcı olmaya çalışıyordum.
İsteğiniz ile ilgili aynı sorunlar oradada vardı.
Bu siteye üye olurken kendi biyografimi kısaca  anlattım nikimin üzerine tıkladığınızda kişiliğim hakkında
bazı açıklamalarda bulundum.
İnsan emeğine son derece önem veren biriyim belki beni tanımıyorsunuz.
Programalardan faydalanmak istiyorsanız muhakkak verildiği gün programı kurup program hakkındaki  düşünce ve görüşlerinizi burada yani forum sayfasında belirtmeniz gerekir.
Bazı arkadaşlarımız  kurulumun  zaman aşımından kaynaklanan sıkıntıları var bu normal bir durumdur
kesinlikle programlar verildiği zaman zarfında kurulması gerekiyor.
Tabi haklı olarak bazı arkadaşlar bu siteyi webte gezerken görüyor program ilgisini çekiyor kurmak istediğinde zaman sınırlaması ile karşı karşıya kalıyor ve programı kuramıyor.
Malesef bu sonradan görüp ilgisini çektiği programı kuramayan arkadaşlar bana yardım edeçek yokmu programı kaçırdım diye burada hayıflanıyorlar baştada söylediğim gibi yardımcı olurumdaki kastım siteye devamlı müdavimlerini kastediyorum bunlar dediğim gibi burada programla ilgili düşünce ve görüşlerini yazmadıkları takdirde veya  kısa olarak hiç bir anlam teşkil etmeyen örnek verecek olursam.
1. Çok begendim sen bir tanesin.
2. Son anda yetiştin.
Gibi daha cok örnek var anlamsız yazı yazanlara malesef yardım edemiyeceğim.
Yazdığınız yazılar programla ilgili duygu ve düşüncelerinizi belirtsin.
Siteyi devamlı takip eden arkadaşlar kacırdığınız programları ilerki günlerde istekde bulunursanız sizlere program konusunda yardımcı olurum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

seckin_kaya
20-11-2009, 20:10   |  #8  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,065 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

evet boyutu çoook fazla onun yerine windosunkini kullanırım daha iyi

melen
21-11-2009, 09:38   |  #9  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bence Windows'unki daha iyi.

S.W.A.T
29-11-2009, 12:33   |  #10  
S.W.A.T avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,872 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Eline Sağlık