Paramızı geri alabileceğimizi sanıyoruz!

CHIP Online
05-03-2014, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bankacılık işlemlerini internetten yürüten kullanıcılar, bu tehlikeli "inançlarından" vazgeçmeliler!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/par ... aniyoruz_45793.html

Bankacılık işlemlerini internet üzerinden yürüten kullanıcıların %45'inden fazlası herhangi bir hırsızlık durumunda bankalarının bu parayı geri ödeyeceğini düşünüyor. Bu da kullanıcıları güvenlik konusunda daha dikkatsiz olmaya itiyor.

Kaspersky Güvenlik Ağı verilerine göre 2013 yılında yaklaşık 1,9 milyon kullanıcı, Kaspersky Lab ürünleri ile hırsızlığa yönelik zararlı yazılımlardan korundu. Ancak finansal siber tehditlerin sayısı sürekli artıyor. Kaspersky Lab istatistiklerine göre her dört sahte web sayfasından biri, yasal bir bankanın web sitesini, çevrimiçi mağazayı ya da ödeme servisini taklit ediyor. Bu sahte sayfalar, bankacılık bilgilerini ele geçirmek üzere kullanıcıları kandırmak için kullanılıyor. Bu sırada, zararlı yazılım üreticileri de bankaların kullandıkları güvenlik araçlarını atlatmak için çevrimiçi hesaplara erişim sağlayan yeni zararlı programlar yaratmaya, yepyeni yollar bulmaya devam ediyor.

Siber suçluların, bankaların korumalı BT altyapısından ziyade kullanıcıların bilgisayarına saldırıda bulunmayı tercih etmelerinin en önemli nedeni, kişisel cihazlardan veri çalmanın çok daha kolay olması... Bununla birlikte kullanıcılar, çevrimiçi bankacılık gibi finansal hizmetlerden yararlanırken sık sık riskleri görmezden geliyor ve temel güvenlik önlemlerini ihmal edebiliyor. B2B International'ın araştırmasına göre katılımcıların %28'i gizli bilgilerini girdikleri web sitelerinin gerçekliklerini kontrol etmiyor, %34'ü ise verilerinin herkese açık Wi-Fi ağlarından ele geçirilmesini önlemek için herhangi bir güvenlik önlemi almıyor.


Tüm Konu: Paramızı geri alabileceğimizi sanıyoruz!

Kaynak: www.chip.com.tr