pardus kurulumu hakkında

sage_tr
25-01-2009, 14:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

mrb ben pc min D:\ sürücüsüne padus kurmak istiyorum C:\ de vista var bir sorun olurmu? C:\ etkilenirmi? eger pardus kullananlar memlun kalmamışsa neyi önerirler? birde ben photoshop-fireworks-dreaMweaveR gibi programlarıni kullanıyorum bunları winne ile çalıştıra bilirmiyim?

sage_tr
29-01-2009, 14:51   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

okadar kişiden bir cevap gelmedi ama biz cevabımızı bulduk bari yazalımda başkalarıda faydalansın
-------------------------------------------------------------------------------
soru:)  Aynı bilgisayara iki işletim sistemi kurabilir miyim? Aynı bilgisayara Windows ve Pardus kurmam halinde işletim sistemleri arasında nasıl geçiş yapacağım? Windows'u ya da Pardus'u açmak istediğimde bunu nasıl yapacağım?

cevap:) Sabit diskinizin boyutu el verdiği müddetçe iki ve hatta daha fazla sayıda işletim sistemi kurmanız mümkündür. Bilgisayarınıza Windows ve Pardus kurmanız halinde, bilgisayarı her açtığınızda (yada yeniden başlattığınızda) GRUB adı verilen bir önyükleme programı sizi karşılayacak ve bilgisayarı hangi işletim sistemi ile açmak istediğinizi soracaktır.
-----------------------------------------------------------------------------------
soru:)  Bilgisayarım iki işletim sistemini birden kaldırabilecek mi?

Cevap:) İkiside aynı anda çalışmayacakları için elbette bilgisayarınız iki sistemi de kaldıracaktır. Örneğin 30 GB büyüklüğünde "küçük" sayılabilecek bir sabit diske rahatlıkla iki işletim sistemi kurabilirsiniz. Bu sistemler aynı anda çalışmayacakları için Pardus'un veya Windows'un tekil olarak ihtiyaç duyduğu bellek (RAM) miktarından daha büyük bir belleğe ihtiyacınız yoktur. Çünkü işletim sistemleri arasında geçiş yapmak için bilgisayar yeniden başlatılır, dolayısıyla bellek boşalır.
-----------------------------------------------------------------------------------
kaynak::

Son Düzenleme: sage_tr ~ 29 Ocak 2009 14:52