Pardus mu windows 7 mi?

yalcinkurt
26-12-2009, 17:01   |  #26  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,580 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
Alıntı: Nicoll  
Nazik beyefendi; kırılmak istemiyorsanız forumun Pardus için ayrılmış kısmında Windows satmayın...
Windows satmıyorum emin olabilirsiniz. Microsoft ve Windows için yaptığınız karalama çalışmanızın yanlış olduğunu söyledim. Bir ürünü öveceğiniz zaman ikamesi olan diğer ürünü karalamak çok saçma. İstediğini kullanabilirsin tabii ki ben buna karışamam.

Nicoll
26-12-2009, 17:54   |  #27  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Yazdığım hiçbir konu karalama unsuru içermedi. Burada da yalnızca somut gerçekleri yazıyorum.

Pardus hakkında yazdığınız çocuksu ve alaycı üslubunuzu dikkate alırsak çok yenisiniz anlaşılan...

İsteyen istediğini kullansın elbette... Ama %95 oranında yeni aldığınız bilgisayarın hem içinde hem de fiyatında gömülü olarak gelen Windows'u da çöpe atmazsınız değil mi?

Alıntı: yalcinkurt  
Kahkaha Kesinlikle kafa bulduğuna eminim. Tabii ki W7. Pardus daha kundakta bebe. Kahkaha
Alıntı: yalcinkurt  
Windows satmıyorum emin olabilirsiniz. Microsoft ve Windows için yaptığınız karalama çalışmanızın yanlış olduğunu söyledim. Bir ürünü öveceğiniz zaman ikamesi olan diğer ürünü karalamak çok saçma. İstediğini kullanabilirsin tabii ki ben buna karışamam.
yalcinkurt
26-12-2009, 18:03   |  #28  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,580 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
Alıntı: Nicoll  
Pardus hakkında yazdığınız çocuksu ve alaycı üslubunuzu dikkate alırsak çok yenisiniz anlaşılan...
1997 yılından beri bilgisayar ve Windows kullanıcısıyım. Yeniyim gerçekten. Windows'u senden öğrenecek değilim.
Alıntı: Nicoll  
İsteyen istediğini kullansın elbette... Ama %95 oranında yeni aldığınızbilgisayarın hem içinde hem de fiyatında gömülü olarak gelen Windows'uda çöpe atmazsınız değil mi?
Gerçekten Linux daha iyisini yapsın 1 sn. bile düşünmem emin ol çöpe atmak için. Fakat; o günleri görebileceğimden emin değilim.

metaroth
24-01-2010, 01:08   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

ikisi farklı işletim sistemleri ama ev kullanıcısı için kabataslakgünlük kullanıma dair bir karşılaştırma yaparsak.win7 ve diğer winsürümleri daha iyi çünkü yazılım zenginliği,yazılımların kurulumkolaylığı ve sorunlara anında çözüm kolaylığı var.win için birçok forumvar anında sorununa cevap bulabiliyorsun.başta chip.com.trAğzı kulaklarına varıyor

yborlu
13-04-2010, 12:25   |  #30  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Bence Pardus 5 yıldır linux dağılımları kullanıyorum. Win 7 de hala1992 den kalma programlar var. Sistem hala ntfs denen dosya sistemi üzerine kurulu. Kullanıcı özgür değil. Pardusda bir linux dağılımı.benim senin gibi insanların yaptığı bir dağılım. Ama bir yazıcıyı bir web camı tanıtmak pardus 2009 için çok kolay Tak çalıştır yeterki ürnün sürücüsü açık kaynak kodlu olsun. Etiketinde Linux içinde uygun olan onlarca donanımı çalıştırabilirsiniz.
Hack işine gelince belgeler.org sitesinde hack işi aslında sorun çözmek işidir birşeyi kırmak yada yok etmek değil.
Windows armut piş azıma düş diyen kullanıcıların pencereler ile tamin olduğu bir işletim sistemidir.
Artıkmillet oyun manyağı olmuş bilgisayar kimseye birşey kazandırmaz olmuşben win 3.1 de gördüm Win 7 de hala aynı sadece makyajlanmış okadar bence. Bİr yenileme yok. XP çıktı millet 98 bırakmadı win 7 çıktı millet xp yi bırakmıyor. Neden çinkü mattiyat. Para verirsen wirüs girmez paran olursa güncel kalırsın. Windows dünyasında böyle Serial ile uğraş Crack bul vs vs kayat byle kısır döngü. Format at yeniden kur. Lisans derdi ile uğraş.
Win kullanıyorum ama sadece faksmakinası olarak şimdilik o işime yarıyor benim. Pardus eski bir donanımda 512 ramı olan bir donanımda win 7 deki tüm görselliklerin fazlasını size sunar. 4kb lik bir alanda çoğu ekran kartı sürücüsü barınır. Win gibi dosya çöplüğü olmaz. 1992 den buyana hala aynı. 5 disketlik win 3.1 de aynı bir DVD lik win 7 de. Masa üstü işlevsllikleri bence halailkel. Adamlar bir masa üsütü küpünü bile beceremediler.

KDE4 'ün eline su dökememiş hala. Sorun düzeldiliyor diyor sorun düzeltememiyor. Basin bir evrak yönetim programı XP de çalışan çalışmıyor. Çıklamaz çok bilgisayarın yarı fiyatı win 7 ye gidiyor. Sorun oluncasana onlienyardım eden biri varmı. Ama Linux ve Pardus dünyasında var.Araştırmayı kendini geliştirmeyi seven E-dergileri takip eden tüm kullanıcılara açık bir sistem. Windows 7 olsun xp olsun internetin birkısmını kendine ayırmayan sistem.
Marka bağımlısı olmamaktansa Linux u tercih ederim. Pardus kullanırım çünkü yurdumun insanı geliştiryor.
Neden Linux http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php sorunun cevabı burada anlayana sivrisinek saz. Anlamayana ....
Pardusa önyargılı davranırsan anlayamazsın xp den vazgeçip Win 7 ye geçmekile aynıdır. Ama iyi bir win kullanıcısı linux görmediyse pardusu yenibilgisayar görmüş gibi kullanır. Elini taşın latına sokup iyiaraştırmalı sorunları çözmelidir. Konsol kullanıp pisi up -y komutu verip sistem güncellemek neymiş bilmeleidir.
Win penceleleri verdi hala da öyle.
Linuxda makinanız farklı çalışır eternet kartı ışıkları bile farklı çalışır.Ağda görünmez tüneller açar cirit atarsınız. Bİr cep telefonunun tüm mesaj içeriğini rehberini parola korumalı yapın sorun değil telefon elinizde. (Bluetooth) Mavidiş aygıtları farklı çalıştığından sistem elinizde.
Sınır yok linux da her an herşeyi öğrenirsiniz.Evinizdeki birgisayar birden bir sunucuya dönüşür. Tüm mesajlaşma protokollerini tek bir programda kullanırsınız msn yahoo ICQ ....
http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ  kıyaslama neymiş...
http://www.youtube.com/watch?v=nuMvkVftFdo
http://www.youtube.com/watch?v=Cdg1154iYcQ
http://www.youtube.com/watch?v=uOfZK7eePGg

Son Düzenleme: yborlu ~ 13 Nisan 2010 12:43
yborlu
13-04-2010, 13:09   |  #31  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Ayırca yen bir bilgisayar alacaksam onu işletim sistemsiz olarak alıyorum freedos geliyor bana ben de ona pardus kurup kullanıyorum.
bu makina windows lisansız bu fiyata


395,11 TL koy üzerine sana Win 7 yüklü gelsin.
XP yükle ozaman kaçak sonra da bilgisayarın bn korsanım diye net aleminde seni fişlesin.
Şu anda tüktici haklarına göre windowsun bu şekilde satılması yasal değil.
Mahkemeden Microsoft'a kötü haber...

Bilgisayarsatın almak isteyen kullanıcılara, Microsoft’un Windows işletim sistemiyüklü ürünlerin da satılmasına Ankara 1. Tüketici Mahkemesi ‘dur’ dedi.

SocialNews Turkey'in haberine göre; her satılan bilgisayarla birlikteMicrosoft’a giden ve kullanıcılar arasında adı ‘Windows vergisi’neçıkan uygulamaya ilk itirazı, satın aldığı bilgisayarla birliktekendisinden Windows ücreti tahsil edilen Av. Nihad Karslı yaptı.

PardusKullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneğiüyesi Av. Nihad Karslı’nın Kasım 2008′de satın aldığı bilgisayar ilebirlikte Microsoft Windows’u da satın almak istememesi nedeniyle açtığıdava sonuçlandı.

Av. Nihad Karslı, Ankara 1. TüketiciMahkemesi’nin, Microsoft Windows’un o günkü fiyatı olan 140 TL’ninfaizi ile birlikte kendisine iade edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Kararemsal teşkil edeceği için, tüketiciler artık bilgisayar alırkenistediği işletim sistemini seçmekte özgür olacak ve Microsoft’unWindows işletim sistemi kullanıcılara dayatılamayacak.

yborlu
13-04-2010, 13:12   |  #32  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Bugünlerde bize en çok şu soru yönetildi bizlere: "Microsoft Word'ün ABD'nin satışının yasaklanması hakkında neden haber yapmıyorsunuz?".Açıkçası, teknoloji siteleri tarafından bol bol sansasyonel başlıklarınatıldığı bu konuda, ortalığın durulmasını, toz bulutunun ortadankalkmasını bekledik. Bugün geriye bakınca, iyi de yaptığımızıdüşünüyoruz.
Peki, neden beklemeyi tercih ettik?
Birincisi, ortada, biz özgür yazılım savunucularının yıllardır karşıçıktığı "yazılım patentleri"nden kaynaklanan bir uzlaşmazlık vardı.Aynı yazılım patenti ihlali, OpenOffice.orggibi özgür ofis yazılımlarına karşı da öne sürülebilirdi. Bir süresonra, bu patent ihlalinin iddiasının OpenOffice.org'u etkilemediğiortaya çıkacaktı.
OpenOffice.org'u etkilesin ya da etkilemesin, Özgürlükİçin topluluğuolarak Microsoft Word'un satışına gelen tedbir kararını alkışlayacakdeğiliz elbet ama şunu da söylemeden edemiyoruz: Microsoft ve i4ifirmaları arasındaki patent kavgası, yazılımların patentlenmesinin nekadar tehlikeli bir silah olduğunu bir kez daha gösterdi herkese.Microsoft açısından ise durum, savundukları sistemde herkesin bir gün "avcı iken ansızın av olabileceğini" anlamalarıydı.
Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan davasını bir kez dahaanımsayalım mı? Elbette, Özgürlükİçin'in rehberliğinde ve olaylarınarka planındakileri de anlatarak :).
OOXML Teknolojilerinin Sonu mu?2007 yılında Kanadalı i4i firması Microsoft'a karşı dava açtığında, kimse bu noktaya ulaşılacağını beklemiyordu.
Microsoft Office'in anahtar teknolojilerinden biri olan XML, hatırısayılır bir "sayfa tanımlama dili". En büyük özelliğiyse sadecemakineler tarafından değil aynı zamanda insanlar tarafından daokunabilmesi. Öntanımlı etiketleri olan HTML'den farklı olarak XML,geliştiricilere ve kullanıcılara ürün ve fiyat gibi kendi özeletiketlerini tanımlamaya da olanak sağlıyor.
Kanada Toronto merkezli i4i firması, "özgün XML" etiketlerin oluşturulmasına yönelik 1998 yılında alınmış olan 5.787.449 numaralı patentin çiğnendiği iddiasıyla dava açtı. 2007 yılında açılan dava, Microsoft'un XML cephesinde ön saflara sürdüğü OOXML teknolojilerine karşı büyük bir tehditti. Tam adı Open Office XMLolan OOXML teknolojileri, W3C tarafından kabul edilen şemalara uyumsuzolduğu gibi, özgür yazılım dünyası tarafından aslında ne "Open" ne de"XML" olmakla eleştiriliyordu.
OOXML'in en büyük özelliklerinden biri olan işte bu "özgün XMLşemaları", bu patent davasının ana temasını oluşturdu. Microsoft'un OpenDocumentstandardının yaptığı gibi W3C'nin standartlaşmış RDFa (ResourceDescription Framework) şemasını kullanmak yerine, kendi mutfağındapişirdiği XML şemalarını kullanma ısrarı, firmaya çok pahalıya mal oldu.
ABD'nin Doğu Teksas Bölge Mahkemesi kararına göre, yıllık 3 milyar dolar satış geliriolan Microsoft Office paketinin bel kemiğini oluşturan Word kelimeişlem yazılımının, tam da bu "özgün XML şemalar" yüzünden patent ihlaliyaptığına hükmedildi.
Mahkeme, 60 gün boyunca ABD'de Microsoft Word satışlarını durdururken, Microsoft'a da 240 milyon dolar cezakesti. Pek dile getirilmese de, ISO tarafından tartışmalı bir şekildestandart olarak kabul edilen OOXML'in de geleceği, fena halde tehlikealtında!
Peki, Şimdi Ne Olacak?Microsoft, Word'un şu andaki haliyle satılmasını engelleyecekkararının tekrar görüşülmesi için temyiz mahkemesine başvurdu.Geçtiğimiz salı günü yapılan "ani bir başvuru" ile Microsoft, kararıntekrar görüşülmesi ve karar kabul edilmeden hızlı bir şekilde temyizinduyurulması için temyiz mahkemesine başvurdu.
Temyiz başvurusu sırasında Microsoft, taktiksel bir hata yaparak, tüm iş dünyasını "tehdit"anlamını taşıyan bir açıklama da yaptı. Microsoft tarafından yapılanaçıklamada, "mahkemenin aldığı karar değişmezse en önemli ürünlerindenbirinin uzun bir süre piyasada olmayabileceği, alınan bu kararınWord'un ve hatta Office'in muhtemelen rafa kaldırılmasına nedenolacağı" söylendi. Bu açıklama, ABD'de pek çok teknoloji portalınıntepkisini çekmekte gecikmedi.
Microsoft'un önünde şimdi mahkemenin temyiz kararını beklemek,Word'un i4i patentini ihlal etmemesini sağlayacak teknik bir çözümbulmak ya da i4i firmasıyla ile anlaşmak gibi seçenekler duruyor.
Kullanıcıların ve kamunun önündeyse tek bir seçenek var: Kapalı standartlara ve patentli teknolojilere sırtını dayamayan "özgür ürünler"...

Kaynak: CNet, BNET, BetaNews

yborlu
13-04-2010, 13:17   |  #33  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Microsoft'a Pardus'tan büyük darbe

--------------------------------------------------------------------------------

Türkiye'deher hangi bir mağazadan bilgisayar satın alan kullanıcılar, üzerindeyüklü işletim sistemini istemezlerse, satıcı firmadan söz konusuişletim sisteminin kaldırılıp, yazılım fiyatının düşülerek bilgisayarınkendisine verilmesini isteyebilecek.

Ankara 1. TüketiciMahkemesi, Pardus Kullanıcıları Derneği Başkanı Avukat Nihad Karslı'nınaçtığı davayı haklı görerek, satıcı firmanın söz konusu işletim sistemiücretini ödemesine hükmetti. Nihad Karslı, AA muhabirine yaptığıaçıklamada, "Özellikle sadece özgür yazılım kullanan insanların, satınaldıkları bilgisayar ile birlikte dayatmacı bir üslup ile satılanişletim sistemini, bir kez bile kullanmadan çöpe atıyor olması vebilgisayarların söz konusu işletim sistemi olmadan satın alınmakistenildiğinde, yetkili kişilerin olumsuz bir şekilde yanıt vermesiuzun zamandır derneğimiz üyeleri başta olmak üzere birçok bilgisayarkullanıcısının mağduriyetine yol açmaktaydı" dedi.

İşletim sistemi, bilgisayarın ayrılmaz bir parçası değil
Budurumu "hukuksuzluk" olarak nitelendiren Avukat Karslı, davaaçtıklarını, bu davada işletim sisteminin bilgisayarın ayrılmaz birparçası olmadığı ve tüketicinin tercih etme hakkı olduğununsavunulduğunu ve Ankara 1. Tüketici Mahkemesi'nin de bu talebi haklıgördüğünü bildirdi. Karslı, şunları kaydetti: "Bu davanın sonucuolarak, özgür işletim sistemi kullanıcıları gibi yasal işletim sistemilisanslarına sahip kullanıcılar dava açmak yerine, satıcı firmanınzorluk çıkarması durumunda, mahkemenin verdiği örnek karar ile tüketiciheyetine başvurarak, masrafsız bir şekilde istemediği işletim sisteminiiade ederek ederini geri alabilir. Bu davanın sonucuyla beraberbeklentimiz, özgürlüğünü kullanan bilinçli bilgisayar kullanıcılarınınoluşması, ülkemizde uluslararası firmaların kendi ülke hukuklarına görehazırladığı son kullanıcı sözleşmelerinin değil, Türkiye Cumhuriyetiyasalarının geçerli olduğunun bilinmesidir."

Tüketicinin izlediği yol

Karslı,söz konusu işletim sistemini istemeyen bir kullanıcının, satın almaişlemi sırasında satıcıdan bilgisayarı "işletim sistemi olmadan"satmasını isteyebileceğini, ancak söz konusu firma buna yanaşmazsahakkını yasal olarak arayabileceğini ifade etti. Karslı, şunlarıkaydetti: "Satıcıdan olumsuz yanıt alan bir tüketici, hiç tartışmadan,bilgisayarını o şekilde satın alıp evine gidebilir. Bilgisayarı açtığızaman çıkan kurulum prosedürünü yapmayan ya da bir başka deyişle 'sonkullanıcı sözleşmesini' imzalamayan kullanıcı, bu işletim sisteminibilgisayarından kaldırarak istediği işletim sistemini yükleyebilir vebilgisayarını kullanabilir. Kullanıcı daha sonra ürünü satın aldığıtarihten itibaren yedi gün içinde yada fatura ve garanti belgesindeyazılı süre içerisinde en yakın PTT şubesinden bilgisayarla verilen hiçaçılmamış işletim sistemi CD'sini iadeli taahhütlü olarak söz konusufirmaya göndererek işletim sistemi ücretinin, vereceği hesabayatırılmasını isteyebilir. Satıcı buna yanaşmazsa, en yakın TüketiciSorunları Heyeti'ne, iadeli taahhütlü postanın fotokopisi ile 1.AnkaraTüketici Mahkemesi kararını da örnek olarak ekleyerek başvurabilirler.

TüketiciHeyeti de başvuruyu değerlendirerek karar verir ve satıcı ile sizekararı tebliğ eder. İlgili satıcı ödemeyi yapmaz ise icra takibiyapılarak, söz konusu ücret faizi ile tahsil edilebilir." Karslı,Ankara 1. Tüketici Mahkemesi'nin, istemediği işletim sisteminin ücretiolan 140 liranın yasal faizi ile birlikte satıcı firmadan tahsiledilmesine karar verildiğini sözlerine ekledi.

kaynak : http://azerikervani.com/teknoloj ... %27tan-buyuk-darbe/

yborlu
13-04-2010, 13:20   |  #34  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Son sözzz


loseface
16-04-2010, 13:03   |  #35  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Pardus beş para etmez arkadaşlar.Linuxtan nefret etmiyorum hatta bağımlısıyım.Ancak Pardus gibi bi rezelat daha görülmemiştir galiba.Kod kopyalamaktan başka işlerigüçleri yok galiba orada çalışanların.Suse yin kodlanırını inceleyin anlarsınız.Komut satırına help yazınca ingilizce çıkan yardım metinlerinide kesin Türkler yapmıştır mozillaya iki üç tane site adresi ekleyerek işletim sistemi yazılmıyo.O kadar para dökülüyor ancak hala bi çözüm yok birde kendilerinni Debianla kıyaslarlar Kahkaha Bir gün adamlar bulsunlar düzgün birşeyler yapsınlar tüm ülke kullansım böle saçmalıklarla bi yere gelinmez...

Atilla Sarıtaş
12-05-2010, 09:11   |  #36  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010
Alıntı: loseface  
O zaman sana sorarım be arkadaşım niye en dehşet coderler ve hackerler linux kullanıyor.
Benim eski pcme hiçbi windows o ubuntunun yaşattığı ikini baharı yaşatamaz.
Kardeş bi windows alışkanlığın yoksa sana önerim Ubuntu 9.10 u indir kullan.

Windows cracmış keygenmiş boş dertlere girmene kalmaz.Hem İşletim sisteminde neler döndüğünü nasıl çalıştığını kısacası kullandığın şeyin ne işe yaradığını öğrenirsin.
En başlarda zordur linux ama ilerledikçe bana hak vereceksin bana gelince her ikisinide kullanıyorum Visual Studio ve Mssql serveri kullanmak için windowstan vazgeçemem yer altına inmek içinde linuxtan vazgeçemem sana önerim UBUNTU 9.10 görsellikte seni baya şaşırtacak ;)

Coderler ve hacklerların linux kullanması kadar normal bişey yok. Adam hem Windows tabanına hükmedicek virüs yazacak kod yazacak bide Windows da yazacak biraz saçma olur doğrusu. Windows için windowsdan virüs yazmak Ağzı kulaklarına varıyor

kuleli17
22-05-2010, 19:13   |  #37  
kuleli17 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010
Alıntı: By_Kert  
:)) Yani çok farklı şeler pardus eğer anlıyor kullanabiliyorsan kullan ama Mac biliyorsan bence macc yakında Türkiyede üniversitelr devlet daireleri vs Mac e geçicektir Mac dene :)) bendende ayrı bi öneri :))
Nerden inanıyorsunuz yalan yanlış haberlere!Pardus Türk işletim sistemiyken,ve biz lisans paralarından kurtulmaya çalışırken Nasıl mac kullanalım? :D

franbogazlıpc
28-12-2010, 00:16   |  #38  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

öncelikle bütün yorumları tek tek okudum  @yborlu kardeşime teşekkürler açıklayıcı yazıları için....

Arkadaşlar öncelikle şuna karar verelim ne istiyoruz OYUN:S eğer ben oyun hastasıyım vaz geçeçem diyorsan zaten Windowsun kucağına düşmüşsün demektir...Oyun boş vaktimizde sıkıldığımızda nadiren yaptığımız eğlendirici aktivitenin dışında olmamalı....Pardusta ise iyi vakit geçirebileceğimiz gayet güzel oyunlar var...

bir kaç arkadaşımız %95 windows kullanıcısı hangi hatrı sayılır firma pardus kullanıyor yazmış. Bugün türkiyede birebir pardus olmasada linux kullanan banka oranı %85 ve birçok ar-ge seviyesi yüksek firmada cabası çünkü güvenliği çok yüksek bilgi sızması imkansız ancak;

windows daha ne olduğu belli değil adamlar kullanılması yasak portları sadece kendileri kullnıyor ve açıklamıyor ,BEN YAPTIM OLDU mantığıyla daha ne kadar gider ?

Windows pardusun ilerleyen büyümesini farkkettiki GATTES amca Türkiye'ye Silikon vadisi nin benzerini kurmayı teklif etti.Bunlar basit şeyler değil bugün windows sistemde yazdığın herşey kayıt altına alınıyor çünkü %100 lisanslı değilsin olsan bile riskler dünyalar iken:)

windows bu güne kadar karşısına kim çıksa parasıyla ezdi geçti ancak bizim devlet desteğimiz var PARDUSmuz belki yavaş ilerliyor ama emin adımlarla geleceğe umutla bakıyor...

Neden mi pardus çünkü artık Bazılarının Yaptığı şeyleri mecburen kullanmıyoruz HER ihtiyacımızı karşılıyor çünkü sömüren sistemden bıktık...

microsoft yıllarca karşısında duranı çok büyük paralar harcayarak içine hapsetti ve yok etti biraz bilişim tarihi araştırrsak görüceğiz gidenleri,Ama bize yapamayacaklar Bill gates geldiği gibi gitti!

2011 20 Ocak PARDUS 2011 çıkış tarihi heyecanla bekliyoruz

Ön yargılarımızı yıkalım Lütfen Linüx ün Mükemmel dünyasına sizde Buyrun!

Rashnu
28-12-2010, 06:34   |  #39  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Hani nokia n8 in yeni reklamı var ya, Asıl olan teknoloji değil onunla ne yaptığın :) Herkesin kendi seçimine ve iş alanına veya kullanım alanına göre tercihleri farklıdır. Linux bilmeyenlere duyrulur  tekrar ve tekrar , kulaktan duyma haberlere ve söylentilere inanmayın. Linuxde oturup kod yazmanıza gerek yok :) Linux de oturup kod yazan adam windows da da oturup kod yazar:) yazamaz diye bir kural da yoktur zaten. İnternet msn , skype gibi şeyler bana yetiyor diyorsanız Ubuntu desktop tavsiye ederim. Profesyonel şekilde uğraşmak istiyorsanız aynı şekilde ubuntu ve ubuntu aynı zamanda açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Hergün gelişir. Bir işyerine başvuru yaptığınızda arkadaşların dediği gibi bir olay söz konusu olabilir ama sadece şu şartla linux kullanabilirim ama windows kullanamam derseniz uzaydan mı düştü acaba gibi bir durum oluşabilir. Ama gidip ben windows kullanabiliyorum derseniz size vay be konuşadabiliyormuşsun gibi bir şaka da yapabilirler. Günümüzde windows kullanmayı bilmeyen Bilgisayar kullanıcısı olduğunu düşünmüyorum. Gelelim aynı konuya Windowsun yönetimi vs. ayarları vs... ve ayrıca linux de vs.. vs.. biliyorum derseniz emin olun sadece windows kullanan ve bilen birisine oranla daha çok şansınız olur.
saygılarımla

vedatsancak
10-01-2011, 12:29   |  #40  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

tabiki windows 7