pardus size göre neden güzel geliyor

rifat384
20-01-2009, 23:37   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
244 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

bende pardus kurmayı kurmayı düşünüyorum fakat tam olarak emin değilim pardus kullananlardan biraz bilgi alabilirsem daha ii olacak.şimdiden tskrlr

ilginch
21-01-2009, 00:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

ben kullanmıyorum, fakat
-değişiklik iyidir
-windowsa kıyasla çok daha az virüs ile karşılaşırsınız
-orjinallik sorununuz olmaz
.
.
.

runoades
28-01-2009, 21:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
160 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

@rifat384

Pardus'u bende 2 haftadır kullanıyorum ve şuan tamamen windows'u bıraktım.Tavsiyem önce virtual pc gibi bir sanal makinede deneme yap.Linux'a başlangıç için pardus tavsiye ettiler bana da.Şuan çok memnunum.Hiç windows'u aramadım.

Üstelik lisans sorunun olmaz ve tabiki virus bulaşma derdinde olmaz :) hatta ben şuan sadece firewall kullanıyorum(modemin) antivirus bile yok.

sahinyildiz
28-01-2009, 23:43   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

kullanmadıgım işletim sistemi yok.pardus cok güzel bence.en cok compiz coklu küp şeklinde masaustunu seviyorum.sende kullan degisiklik iyidir.pardusu yuklerken baglantı kablon takılı olsun.yoksa internete baglanmada sorun yaşayabilirsin.kablo takılı iken format at.

okanunal
01-03-2009, 14:49   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Pardus'u severek kullanıyorum.

Öncelikle virüs derdiniz olmayacak.

Sizden başkası sisteminize program yükleyemez. İzinler sayesinde istediğiniz programın istediğiniz şekilde kullanılmasını sağlarsınız. Bilgisayarınız tamamen size ait olur. Başkası sizin sisteminize hakim olamaz.

Compiz Fusion kurarak görselliğin ne demek olduğunu anlarsınız. Dönen küpler, yanan ekranlar, su damlaları, yağan karlar, uçan pencereler bilgisayarınıza görsellik sağlayacaktır.

Sisteminizin kararsızlık yaşaması mümkün olmayacak. Program kurmak ve kaldırmakla sisteminiz bozulmaya yaklaşmayacak istediğiniz kadar program kurup kaldırın. İstediğiniz kadar sisteminizi kullanın hiç bir zaman göçmeyecektir. Programlar göçse bile Pardus'unuz göçmez.

Sisteminiz için gereken programları sağdan soldan aramayacaksınız. Sisteminize gereken bütün programlar pisi paketleri olarak tek bir yerden indirilebilecek. Böylece sizde aradığınız programı kurabileceksiniz. Sadece bunlarda yeterli gelmiyorsa Linux için kaynak koddan program kurabileceksiniz.

Alışkanlıklarınız değişecek eskiden IE kullanıyorsanız artık Mozilla Firefox kullanacaksınız. Bu size yeni kazançlar sağlayacak bir tek kitabın içindeki değişik sayfalara bakar gibi içinde pek çok site açarak aralarında gezinmek çok kolay olacak. Firefox için yapılan eklentiler sayesinde FTP gibi pek çok yararlı özelliği kullanabileceksiniz.

Beraberinde gelen OpenOffice.Org çözümü sayesinde ofis programına yüklü bir meblağ ödemek zorunda kalmayacaksınız.

Hiç bir program için lisans ve çoğunlukla para ödeme derdiniz olmayacak. Çoğu gönüllüler tarafından oluşturulan programları kullanırken bunların yüksek meblağlar ödenerek alınan programlardan çok da aşağı kalmadığını göreceksiniz.

Programlara alıştıktan sonra size eski sisteminiz çok yavan geldiğinden geri dönmek istemeyeceksiniz.

Oyunlar için yüksek meblağlar ödemek zorunda kalmayacaksınız. Hepsi size bir tık uzaklığında olacak. İndirip istediğiniz gibi yükleyebileceksiniz.

İlla ki XP ya da Vista'ya ihtiyacım var bunu da kullanmak zorundayım diyorsanız VirtualBox programını kurarak sisteminizin içine bir de XP ya da Vista yükleyebilirsiniz. Ne yazık ki bazı devlet siteleri kullanım sırasında IE gerektiriyor. Özellikle benim gibi mesleği öğretmen olan arkadaşlarım IE ile e okul sitesine girebiliyor. Her ne kadar site kendisini düzeltmeye çalışıyor olsa da henüz Firefox ile tam olarak çalışmıyor.

İnternet'e girmek çok kolay. Ancak dikkat etmeniz gereken Linux desteği olan donanımlar almanız. Eğer bu tür bir donanım almazsanız daha sonra sorun yaşayabilirsiniz.

Pardus'a geçtikten sonra siteleriniz de değişecektir çünkü şu anda kullandığınız çoğu bilgisayar sitesi Windows ile ilgili bilgi veriyor. Pardus'a geçince Pardus Durakları (Pardus hakkında bilgi veren siteler) Mozilla Firefox'a birlikte hazır olarak geliyor.

Dergi için para ödemenize gerek kalmıyor. Eğer Chip dergisini çok seviyorsanız size kötü bir haberim var. Pek almanıza gerek kalmayacak. Ama benim gibi sırf donanım hakkında haberim olsun diye de alabilirsiniz. Bunun yanında Linux ve özellikle Pardus için yapılan e dergiler sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Pardus ile başkasına yasak olan siteler sizin için açılmayacak kapılar olmaktan çıkacaktır. Özellikle YouTube sitesini sevenler bu siteye rahat rahat girebileceklerdir. Bunun için biraz araştırma yapın yeterli.

Pardus kullanmaya başladıktan sonra sisteminizi kendinize göre özelleştirebileceksiniz. Pardus kapalı kodlu olmadığından her kodunda değişiklik yapma hakkınız var. Bu sayede kurulmadan önce ve sonra kendinize göre özelleştirebilir ve rahat kullanım hakkına sahip olursunuz.

Canlı Pardus kullanarak başka bilgisayarlarda da kendiniz gibi kullanabilirsiniz. Bunun için www.ozgurlukicin.com sitesine uğrayın. Canlı CD'yi indirin. Düşük hızla CD'ye yazdırın. CD tepsisine yerleştirin ve bilgisayarınızı yeninden başlatın. Karşınızda Pardus. Kapattığınız zaman eski sisteminiz hiç bir sorun yaşamadan geri dönecek. Bu sayede sisteminizi yanınızda taşıyıp bütün bilgisayarlarda kullanabiliyorsunuz.

Ben de Pardus kullanmaya böyle karar vermiştim. Canlı CD'yi kullandım ve bana hiç yabancı gelmediğini gördüm. İlk günlerde yazıcıları tanıtamamak, İnternet'e girememek gibi sorunlar yaşasam da şimdi bu tür sorunlar mazide kaldı. Hepsi aşıldı ve çok güzel özellikler yüklendi.


Tekrar söylemeden geçemeyeceğim. Pardus + Compiz Fussion birlikteliği sayesinde gördüğünüz bütün sistemlerin solda sıfır kaldığını hissedeceksiniz.

YG-4557
05-04-2009, 18:03   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum Sn. okanunal.

Pardus işletim sistemini ben de kullanmıştım ve hiç de yabancılık çekmemiştim. Gayet doğal bir arayüzü var. Üstelik bana göre en önemli özelliği, yerli bir yapım olmasıdır yani bize ait olmasıdır. Böylece kendinizi daha güvende hissedebiliyorsunuz.

Mustafa Can
05-04-2009, 22:57   |  #7  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
okanunal
...Canlı Pardus kullanarak başka bilgisayarlarda da kendiniz gibi kullanabilirsiniz. Bunun için www.ozgurlukicin.com sitesine uğrayın. Canlı CD'yi indirin. Düşük hızla CD'ye yazdırın. CD tepsisine yerleştirin ve bilgisayarınızı yeninden başlatın. Karşınızda Pardus. Kapattığınız zaman eski sisteminiz hiç bir sorun yaşamadan geri dönecek. Bu sayede sisteminizi yanınızda taşıyıp bütün bilgisayarlarda kullanabiliyorsunuz. ...
1.-hangi linux???
2.-nie kendi sitesinden deilde garip bir siteden yükle dedin

Mustafa Can
05-04-2009, 22:58   |  #8  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

evet bencede çok güzel ama bütün sistemlerde tek sorunum .exe çalışmıo........

Mustafa Can
05-04-2009, 23:04   |  #9  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
YG-4557
Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum Sn. okanunal.

Pardus işletim sistemini ben de kullanmıştım ve hiç de yabancılık çekmemiştim. Gayet doğal bir arayüzü var. Üstelik bana göre en önemli özelliği, yerli bir yapım olmasıdır yani bize ait olmasıdır. Böylece kendinizi daha güvende hissedebiliyorsunuz.

Linux çekirdeği bize mi ait ??? ben Linus Torvalds'ın yaptığını sanıyordum hiç türk ismi gibi gelmiyor???

bilgi Linus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Linus Torvalds

Linus Benedict Torvalds (d. 28 Aralık 1969, Helsinki, Finlandiya) Finlandiyalı bir bilgisayar mühendisidir. Linux işletim sistemi çekirdeğinin geliştiricisi ve proje yöneticisi olup, ABD'de yaşamaktadır. Transmeta'daki görevinden ayrıldığından beri OSDL'de (Açık Kaynak Geliştirme Laboratuvarları) tam zamanlı olarak Linux çekirdeği üzerinde çalışmaktadır. Helsinki Üniversitesi'nden mezun olmuştur.

Linus, Andrew S. Tanenbaum tarafından geliştirilen Minix işletim sisteminin ihtiyacını karşılayamaması üzerine bu sisteme eklemeler yapmak için geliştirmeye başlamış ancak yazmaya başladığı programı zamanla Unix tarzında kişisel bilgisayarlarda çalışabilecek bir işletim sistemi çekirdeğine dönüştürmüştür. Linux Adı verilen bu çekirdek şimdi bir çok bilgisayar mimarisinde çalışmakta ve tüm Linux dağıtımlarında kullanılmaktadır.

umarım yardımcı olmuştur

XpLodeR
12-04-2009, 12:15   |  #10  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

mustafa can arkadaşa hangi linux diye sormuşsun arkadaşın bahsettiği linux komple bizim dememiş pardus bizim demiş + www.ozgurlukicin.com da pardus un sitesi ;)

Banned
12-04-2009, 12:19   |  #11  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

chıp mayıs sayısında pardus ve lınux le ilgili ayrıntılı bir dosya yapsa mesela pardus linux nasıl kurulur nasıl silinir şeklinde bir kitapçık hazırlasa ve her iki sisteminde cd sini verse tam süper olacak

tolter
20-04-2009, 11:49   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

hiç kullanmadım kendime güvenemedim.Türk yazılımı ve free olmasından dolayı hoşuma gidiyor

ardilla
22-04-2009, 21:03   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

exe. dosyalarıda açılmıyor denir genelde linux için ama Wine emilatörü sayesinde saniyede exe. dosyalarını açmak mümkün

33mktn
25-04-2009, 21:31   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

okanunal arkadaşım. Geçmek için araştırdığım pardus hakkında merak ettiğim bir çok konudaki bilgileri iletinden edindim. teşekkürler.

panda34
25-04-2009, 22:05   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Pardus'u , yükleyince internete girebilmek için ,
illaki ağ bağlantısı oluşturmak gerektiği için seviyorum .
Ubuntu hiç ayar gerektirmeden bağlanıyor internete ,
Pardus'ta küçük bir ayar gerekiyor , ne güzel değil mi :D

myduroc
07-05-2009, 15:25   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
150 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Yaklaşık 1 yıl boyunca pardus işletim sistemini kullandım inanın alışmak için azda olsa vakit gerekiyor ama inanılmaz şekilde bilgi arşivi internette elinizde sitelerin dışında bile irc server bağlantılarıyla konusabileceginiz direk canlı destek alabileceğiniz herhangi bir karşılık beklemeden size yardımcı olabilecek kişilerden direk destek alabiliyorsunuz.Sürekli yeni şeyler öğrenerek kalıplaşmış microsoft windowsun ilginç ötesi olan sorunlarıyla u7ğraşmayacaksınız.Compiz özelliği ile hiç görmediğiniz 3d masaüstüne sahip olduğunuz da ise işte o an pardustan vazgeçemeyeceksiniz.Herkesin tek korkusu linux üzerinde program kurmak ama bununla ilgili en çok kullanıcagınız pisi paketi var linux için yazılan tüm programların açıklamarıyla okuyup ihtiyacınız seçmeniz yeterli kendisi download ederek kurulumu kendisi gerçeklştiriyor.

Derseniz ki şuan kullanıyormusun diye evet oyun bağımlısı olduğum için windows herzaman kurulu ama sadece oyun oynayacağım zaman kullanıyorum oda sanal makine olarak :)
Kesinlikle bir kere denemenizi öneririm özellikle araştırmayı seviyorsanız kaçırmayın.

AtoX
09-05-2009, 21:04   |  #17  
AtoX avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
517 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
Mustafa Can
1.-hangi linux???
2.-nie kendi sitesinden deilde garip bir siteden yükle
O dediğin garip sitenin amacı : Pardus'u yaygınlaştırmak.

Son Düzenleme: AtoX ~ 09 Mayıs 2009 21:06
sodom66
18-05-2009, 22:40   |  #18  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

ya arkadaşlar bende ilk olarak bilgisayar deneyimime windows vista ile başladım. sonra windows un çıkarmış olduğu bütün sürümleri denedim (hatta formatın nasıl atılıp bir sistemin nasıl yüklenildiğini öğrenmek için sanırım 2 gün pc başında sabahlamıştım :D )neyse sonra forumlarda gezerken pardus die bi sistemin olduğunu ve türkiyenin milli işletim sistemi felan olduğunu duydum ve indirip cd ye yazdım sonra 2. hdd mi aldım ve ona kurdum web cam dışında hiçbir sorun yaşamadım (kullandığım windowsların hepsinde emin olun pardustan daha çok sorun yaşamıştım )şimdi ise sistemimde sadece pardus var ve sadece 2 aydır kullanmama rağmen resmen bilgisayar kurdu oldum artık komut bile yazabiliyorum :) kısacası anlatmak istediğim şu ne kadar pardus forumu gezdimse pardusa karşı bir ÇEKEMEMEZLİK  görüyorum ve şunu sormak istiyorum windowsu savunan arkadaşlara bill gates ne kadar aylık ödüyor :D

ibrahim19
18-05-2009, 23:01   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Pardus stabil,esnek,performanslı
hele 3d pencereleri uff dedim bunları win yapmak isteseydim 2 gb ram felan isterdi
benim pc 512 mb halbuki gayet hoş bir işletim sistemi kur,gör,dikkatli ol (aşık olma)

Adanalı.
29-06-2009, 05:30   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

1- Pardus'a para vermiyoruz,
 
2- Ek programlarına para vermiyoruz,
 
3- Yavaşlama yok,
 
4- Windows'tan kat kat güvenli,
 
5- Yüklemek daha kısa,
 
6- İçinde çok daha fazla program var, 7- Kişiselleştirebiliriz, 8- Donanımlarını otomatik algılıor, 9- Eski PC'lerde bile hızlı çalışabilir, 10- Virüs derdi yok, 11- Kimse sizin bilgisayarınızda işlem yapamaz, 12- Görsellik Windows'dan çok daha iyi ve sistemkaynaklarını çalmıyor... Daha da uzatılabilir.  Bir de karşılaştırma yapalım. Mesela sen bir lisansanahtarlı Windows aldın. Windows'un içinde:
1-Paruds'un içinde ücretsiz olarak bulunan çoğu program yok (Parayla satınalabilirsiniz.)Göz atın:    2-Güvenlik yok (Parayla Antivirüs)Göz atın:  
 3-Yarım yamalak bir sürü program (Windows CD/DVD yazma,Windows Defender, Windows Mail...)Göz atın:    4-Sistem kaynaklarını çalar. Bu nedenle daha iyi donanımister (Aero, gereksiz servisler, başlangıçta çalışan bir sürü program...)Göz atın: http://www.whylinuxisbetter.net/items/alive/index_tr.php?lang=tr
 5-Yüzlerce güncelleştirme yapar.Göz atın:    6-Tüm donanımlarınızın sürücülerini yüklemeniz gerekecek.Göz atın:    7- Ne zaman program kursanız Windows yeniden başlarGöz atın:    8- Sürekli çöker.Göz atın: http://www.whylinuxisbetter.net/ ... ndex_tr.php?lang=tr   vs.vs. devam eder.
Yani her şey özgür, parasız olabiliyorken paralı ve sistem kaynaklarını sömürenbir işletim sistemi niye kullanasın. Oyun istiyorsan kur yanına Windows XP'yiSP3 yükle crackle oyna oyununu bu kadar basit.  ;

panda34
29-06-2009, 11:03   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007
Alıntı: herrscher  
5- Yüklemek daha kısa,
Windows Vista kurulumu 15 dakika, Pardus 1 saat, ne kısa dimi.

net24
29-06-2009, 11:15   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Pardus'un yararları:

-Virüs derdin çok çok az olur.
-Lisans orjinallik derdin olmaz.
-Windows'ta Aero Pardus'ta Compiz
-Wine sayesinde exe dosyalarını çalıştırabilirsin.
-İçindeki programların hepsi ücretsiz.

Adanalı.
29-06-2009, 14:00   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009
Alıntı: mengu88  
Windows Vista kurulumu 15 dakika, Pardus 1 saat, ne kısa dimi.
Dostum ben Recovery CD'leri ile Vista'yı 2.5 saatte yüklerken Pardus'u yarım saatte yüklüyorum. Bilgisayardan bilgisayara değişebilir

dabbe1
02-07-2009, 19:41   |  #24  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Alıntı: sahinyildiz  
kullanmadıgım işletim sistemi yok.pardus cok güzel bence.en cok compiz coklu küp şeklinde masaustunu seviyorum.sende kullan degisiklik iyidir.pardusu yuklerken baglantı kablon takılı olsun.yoksa internete baglanmada sorun yaşayabilirsin.kablo takılı iken format at.
benim pc'de internet hiç sorun olmuyor wifi ile her zaman bağlanabiliyor...

cafercer
04-07-2009, 16:03   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
135 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Ben pardus kullanmıyorum ama Türkler'in olması,henüz pardus için bir virüs olmaması ve görsellik açısından güzel geliyor.:D