pardus size göre neden güzel geliyor

king978
05-07-2009, 17:03   |  #26  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Tek bi ifadeyle "milli işletim sistemi" olması sebebiyle tercih ederim, açık kaynak ve bize ait bir ürün :) Destek vermek gerekir diye düşünüyorum

panda34
05-07-2009, 19:38   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007
Alıntı: king978  
Tek bi ifadeyle "milli işletim sistemi" olması sebebiyle tercih ederim, açık kaynak ve bize ait bir ürün :) Destek vermek gerekir diye düşünü
Bize ait değil, Linux çekirdeği bizim değil, Pardus'un içindeki programların en az yüzde 80'i bizim değil.
Pardus Milli işletim sistemi falan değildir, olsa olsa "Milli Linux Dağıtımı"dır.

Selçuk İslamoğlu
05-07-2009, 19:56   |  #28  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
Alıntı: mengu88  
Bize ait değil, Linux çekirdeği bizim değil, Pardus'un içindeki programların en az yüzde 80'i bizim değil.
Pardus Milli işletim sistemi falan değildir, olsa olsa "Milli Linux Dağıtımı"dır.
 
Sanırım bir tek paket dağıtıcısı Pisi, başlangıç ayarları yapan Kaptan sihirbazı...
 

man on the moon
05-07-2009, 23:35   |  #29  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

bize ait olmayınca ne oluyor. tüm insanlığın. elinizde iki tarafı keskin bir kılıç yok. internet kimin? bilgisayar kimin? elinizde bilgi var. acaba linus torvalds linux çekirdeği yazınca köpekler ve türkler kullanamaz gibi bir ibare mi kullandı ki linux deyince o bizim değil(öyle diyorsunuz ki sanki mikrop) deyip duruyorsunuz. linux kullanmıyorum. aslında bilgisayar kullanma alışkanlıklarıa baktığımda linux benim için son derece uygun bir yapıda. ama neden kendimi zorlayayım ki?  on yıldır edindiğim bir alışmışlık var. bill gates i ve microsoftu seviyorum. herşey tek bir elden çıkmış gibi bir bütünlük içinde. ama linuxta bu yok. insanlar gibi bilgisayar kullanırsanız sizin bilgisayarınızda da hiç sorun çıkmayacaktır. yeterki sorunların çözümünü oradan buradan duyduğunuz programlarda değil kendini ispatlamış programlarda arayın. bilgisayar kullanmayı amaç olarak görmeyin. ancak eğlemek ve işlerinizi yapmak hayatınızı kolaylaştırmak için bir araç olarak görün. bir tarafa gözünüzü kapattığınızda hayattan bir şeyler eksilmez.

edit: linuxu öven arkadaşlar kurulumun bitmesiyle herşey bitmiş zannediyorlar. hayır işte en sancılı süreç linux karşılama ekranından masaüstüne geçtikten sonra başlar. çile ipi örmeye benzer linux.

Son Düzenleme: man on the moon ~ 05 Temmuz 2009 23:39
y_ates
06-07-2009, 23:27   |  #30  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
Alıntı: mengu88  
Bize ait değil, Linux çekirdeği bizim değil, Pardus'un içindeki programların en az yüzde 80'i bizim değil.
Pardus Milli işletim sistemi falan değildir, olsa olsa "Milli Linux Dağıtımı"dır.
Ya bilip bilmeden atıp tutmayın zaten Linux çekirdeğini Türkler yazdı diye kimse demiyor ama Renault hangi ülkenin markası desem direk Fransa dersin peki motoru tamamen kendine mi ait ama bütün dünya Fransız malı olduğunu kabul ediyor. Sony Japon markasıdır herkes bilir ama ürettiği ürünlerde kullandığı donanımların hepsi Japon malı mı tabii ki hayır Pardus da tabii ki milli işletim sistemimizdir size kalsa her alanda dışarıya bağımlı olalım zaten ama bu ülkenin insanlarının artık hiç bir alanda diğer ülkelerden geride kalmaya tahammülü yoktur ve olmayacaktır. Bir düşünün tek kullandığı bir ofis yazılımı olan devlet dairelerinde hala Windows kullanılıyor ve benim ödediğim vergiler elin Amerikalısının cebine giriyor ben buna karşıyım hakkımı da helal etmiyorum.

cannurbey
11-07-2009, 14:55   |  #31  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Çünkü, Pardus özgür bir işletim sistemi, ücretsiz böylece kırmakla uğraşıp emek hırsızlığı yapmak zorunda kalmassınız! Ayrıca Pardus, güçlü bir Linux dağıtımlarından, kendi içinde KDE ile geliyor. Donanımı, Windows'tan hızlı bir şekilde buluyor. Ayrıca, yukarıda virüs daha az gelir demişsiniz, ama Linux dağıtımları virüslerden etkilenmez, %99.9 ihtimalle hiç bir şekilde virüslerden etkilenmezsiniz. Pardus ayrıca size hız, ram, işlemci hızı, deminde dediğim gibi tüm donanımınızı tanıma imkanı, güncellenmesi, kodu açık olduğu için oluşan hataların haftalar, aylar hatta yıllar geçmeden bir kaç gün içerisinde çözülür. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi herkesin destek verdiği ve üzerinde yoğunlaştığı bir bütün olduğu için, diğer paralı sistemlere göre daha geniş daha ayrıntılı ve daha hızlı, güvenli olur. Bunun dışında, Türkçe bir işletim sistemi olduğu için, "Unicode Error 0x000" gibi hatalar alıp sizi ingilizce sayfalara yönlendirmez. Özgürlükiçin.com'da da size her daim yardımcı olacak insanlar var. Bu yüzden Pardus'a destek verilmesi gerek ve herkesin denemesi gerek diye düşünüyorum. Bu mesajımda tam 6 gün sonra Pardus'un 2009 versiyonu çıkacak. Seven'dan daha da mükemmel KDE 4 ile zenginleştirilmiş ve tek bir yerden her yeri kontrol edebilirsiniz. Oyun, müzik, video, grafik, fotoğraf düzenleme, editörleri, yazılımları. Derseniz; elimde bir program var bu program ".exe" nasıl çalıştırıcam zaten beni o prangalıyor?! O halde size bir kaç altarnatifimiz var;
1- Wine ile çalıştırmayı deneyin, daha kütüphanelerini bile kapalı tutan Windows'u tahmin ederek yazan, Wine projesi .exe dosyalarını çalıştırıyor.
2- Boot sistemi, Linux çok kolay bir şekilde boot sırasını eline alabilir ve hangisini seçeceğinizi sorabilir.
3- Hardiski bölün ve birine Pardus diğerine windows kurun.
4- Sanal makinaları deneyin, "VirtualBox gibi.."
5- Program eğer büyük bir programsa, zaten Linux'cular hemen o programdan daha iyisini çıkarmışlardır..
 ... yok küçük bir şeyse hiç birine gerek kalmadan, Wine işinizi görür.
- Ayırca Pardus keşfedildikçe kendine hayran bırakan, şık, güçlü bir işletim sistemi, sizi windowsta ne tutuyor? ya o kadar parayı vermeyi çok seiviyorsunuz.? ya emek hırsızlığı içinizi acıtmıyor.? ya Linux'un zor olduğunu düşünüyorsunuz ve kullanmaktan çekiniyorsunuz (cevap: sakın o tür bir düşünceye kapılmayın, Pardus inanılmaz derece de kolay ve zevkli, zaten bir çok kişi size yardımcı olacaktır.). ya virüslerin, torjanların, truvaların, spayların vs.lerin bilgisayarına girip, bilgilerinizi çalıp oradan da işletim sisteminizi çökertmesinden hoşlanıyorsunuz.?. ya bilgisayarınıza değer vermiyorsunuz bu yüzden hep format atmak, hamile kadınlar gibi kasması çok hoşunuza gidiyor.?. ya da tam çok güzel bir proje hazırladınız, çok güzel bir şey yaptınız ancak kaydet butonunu anımsamadan hooop bir hata, ayıklayın bakalım hatanın taşını! Unutmayın, bilgisayar insandan daha hızlı olmalı, kurtarıcı süpermen 70 yaşında ki bir dededen halsiz olsa, kaç kişi kurtulur? bu yüzden, hızlı, dinamik, güvenli, esnek yani bir nevi elinizin lastiği için Pardus'a geçmelisiniz. Yooook ben bu eskimiş ve sağdan soldan (ç)alınarak bir şeyler yapılmış işletim sisteminden (dikkat ederseniz isim vermedim ama herkesin aklına bir isim geliyor sanırım) memnunum diyorsanız, hodri meydan ama yarın öbür gün, bilgileriniz çalındığı için projeniz yarım kaldığı için, ekran kartınız ve raminiz aşırı kasmadan, işlemciniz asırı ısınmadan yandığı için ve günlerce tamirden dönmesini beklediğiniz için orada da cillop gibi Pardusu bıraktığınız için yakınmayın, çünkü olanla bitene ağlanılmaz ;) .. işte benim görüşüm..

tayartekin
11-07-2009, 15:16   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
802 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

virüs bulaşcak derdi yok,
aman işletim sistemim orjinal deil. ya üretici firma yakalarsa derdi yok