pardusa katkı

sys
04-01-2008, 19:00   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
118 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

arkadaşlar biz okulumuzda pardus kullnımını yaygınlaştırmak istiyoruz.ancak hocalarımız sadece windowsun da kaması koşulu ile kabul ediyo. biz de her ikisini birden kurmak için kolları sıvadık ancak baktık bir türlü pardus boş disk bölmelerini tanımıyor.AğlıyorAğlıyor
daha sonra öğrendiğimiz kadarıyla symanntec in partition magic adlı programı gerekli disk bölmelendirmesini yaparak her ikisinin de rahatlıkla kurulmasını sağlıyormuş. ancak bunun için lisans gerekiyor ve yasa dışı yolları devlet kurumu olduğu için uygulayamıyoruz. bunun bir alternatifi yok mu linkiyle verirseniz çok minnettar kalırız.
bizim de bir katkımız olmalı pardusa biz böyle başlamak istedik lütfen yardımcı olun. şimdiden teşekkürler!!!

Aras Yurtman
08-01-2008, 13:56   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Eğer Windows Vista kullanıyorsanız, başka bir program kurmadan sabit diskinizdeki bir bölümü küçülterek Pardus için yer ayırabilirsiniz. (Dikkat! Pardus kurulumunda bu boş alanı seçmelisiniz. Aksi takdirde verilerinizi kaybedebilirsiniz!) Ama Windows'un diğer sürümleri bunu yapamıyor.

Ben, daha önce CHIP'in DVD'sinde tam sürümünü verdiği Paragon HardDisk Manager 2006 programını kullanıyorum. Bu işi yapan ücretsiz bir program olup olmadığını bilmiyorum. Ama diğer bazı Linux sürümleri, Windows'un kullandığı FAT dosya sistemine sahip sürücüleri küçültebiliyor.

Son Düzenleme: Aras Yurtman ~ 08 Ocak 2008 13:57