Parmak izi modasına bir marka daha katılıyor

CHIP Online
07-10-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5S ile "moda" haline gelen parmak izi okuyucuları, bir telefonda daha göründü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/par ... atiliyor_43062.html

Resimlerle: HTC One resmi olarak tanıtıldı

Parmak izi okuyucuları akıllı telefon müşterileri için artık bir moda haline geldi. Apple'ın iPhone 5S'e parmak izi okuyucusu koyması bu bileşenin sanki bir "standart" olması gerektiği gibi bir izlenim oluşturdu. Oysa Motorola neredeyse iki yıl önce piyasaya çıkardığı Atrix modeline parmak izi okuyucusunu çok başarıyla yerleştirmişti ve Atrix kullanıcıları iki yıldır sadece parmaklarını dokundurarak telefonlarının güvenlik ekranlarında kilidi tek elleriyle kolayca açabiliyordu.


Fakat Apple kullanınca moda haline gelen parmak izi okuyucusunu telefonlarına yerleştirmek isteyen markalar tek tek ürünlerini hazırlamaya başlıyor. Şimdi de HTC'nin, dev ekranlı phablet'i One Max'ta parmak izi okuyucusu bulunacağı, neredeyse kesinleşti. Sızan fotoğraflarda One Max'ın arka yüzünde, kameranın hemen altında bir parmak izi okuyucusu olduğu görülebiliyor.


Telefonların arka yüzüne parmak izi okuyucusu yerleştirmek, ekran kilidini açmak için çok daha pratik bir yöntem. iPhone 5S'te olduğu gibi, ön yüzdeki parmak izine ya ikinci elin parmağı ile dokunmak gerekiyor ki bu pratik bir yöntem değil, ya da telefonu tutan elin baş parmağı ile dokunmak gerekiyor ancak baş parmak avuç içindeki telefonun kayıp düşmesini engellediği için onu büyük bir ekranın alt kısmına ulaştırmak için akrobasi yapmaya zorlamak telefonun güvenliği için risk oluşturuyor. Oysa arka tarafta yer alan bir parmak izi okuyucusu işaret parmağını çok pratik şekilde okuyup telefonun kilidini kaldırmak için yeterli oluyor.

Tüm Konu: Parmak izi modasına bir marka daha katılıyor

Resimlerle: HTC One resmi olarak tanıtıldı

Kaynak: www.chip.com.tr