Parmak izi okuyucuyu yanlış yere mi koydular?

CHIP Online
17-09-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HTC'nin son canavarında kullanacağı parmak izi okuyucu yine sızdı. Ama işin içinde bir gariplik var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/par ... koydular_42668.html

Resimlerle: HTC One resmi olarak tanıtıldı

HTC'nin telefonlarında kullanmak üzere parmak izi okuyucusu hazırladığı biliniyordu. One Max modelinden daha önce sızan fotoğraflarda da göze çarpan küçük dörtgen bölüm, yeni sızıntıda iyice belirginleşti ve bunun bir parmak izi okuyucusu olduğu anlaşıldı.


HTC One Max, HTC'nin One modelinden daha büyük olacak yeni telefonu. Veya daha doğru bir ifadeyle bir phablet. Henüz piyasaya çıkmayan phablet, meraklıların ilgisini çekiyor. Fakat HTC'nin cihazı piyasaya sürmeden önce Motorola, Samsung ve Apple gibi rakiplerinin kullanmaya başladığı parmak izi okuyucusunu da telefona entegre ettiği, son yayınlanan fotoğrafla artık kesinleşti.


Fakat fotoğraflardaki bir detay kullanıcıları endişelendiriyor. Parmak izi okuyucusunun tam kamera lensinin altında durduğu anlaşılıyor. Bu da kullanıcıların parmak izi okuyucuna parmağını uzatmaya çalışırken sık sık kaza yaparak kamera lensine dokunacakları anlamına geliyor ki, böyle bir durumda, HTC One Max kullanıcılarının her fotoğraf çekmek istediklerinde, lens üzerindeki parmak izlerini dikkatlice temizlemek zorunda kalacağı anlamına geliyor. 


Parmak izi okuyucusunun Motorola Atrix'te olduğu gibi telefonun arka üst kenarında, kameradan uzak bir noktada veya iPhone'da olduğu gibi ön yüzdeki Home tuşunun üzerinde olmasının daha pratik olacağı düşünülüyor. One Max piyasaya çıktıktan sonra bu konuda çok şikayet alırsa, HTC bizce şaşırmamalı...

Tüm Konu: Parmak izi okuyucuyu yanlış yere mi koydular?

Resimlerle: HTC One resmi olarak tanıtıldı

Kaynak: www.chip.com.tr