Partition Magic ve convertion !!! acil yardim !!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
tanerdambasan
02-06-2004, 10:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

Merhaba arkadaslar. Gecen gun basima uzucu bir olay geldi belki daha once birilerinin basina gelmistir yada cozumunu bilen vardir diye sormak istedim.

Partition Magic ile FAT32 olan dosyalama sistemini NTFS e cevirirken bir hata olustu ve harddisk uzerindeki verilerim kayboldu. Olaydan sonra harddsik uzerinde herhangi bir islem yapmadim. Tabiki bu arada FAT32 den NTFS e de gecmis oldum.

Acaba herhangi bir yazilimla (Easy Recovery yada benzerleri gibi) bu donusturme esanasinda kaybolan datalar geri alinabilir mi? Bunu yapmanin baska bir yolu var mi?

Simdiden tesekkurler.

s_man
02-06-2004, 12:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
218 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Önce kardeş formatlandıysa bir güzel windowsunu kur ama birden fazla partitionun varsa kurtaracağın dosyanın olduğu yere kurma(eski bilginin üzerine veri yazarsan kurtaramazsın),sonra easy recovery veya recover my files gibi kurtarma programları ndan kur ve format sonra sı kurtarma ile ilgili olan seçenekten işlemi başlat bi tarasın.Bazılarını kurtarabilirsin.Tabi üzerine veri yazılmadıysa.

sa
05-06-2004, 14:53   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2004

Merhaba,

Dönüştürme işleminin hangi aşamasında işlemin kesildiği önemli. Bazen sadece son aşamda yani kritik sistem alanlarını (DPT, Boot gibi)yeni dosya sistemine göre düzenlerken işlem kesilebiliyor. Bu durumda disk bölümünü kullanılır hale getirmek genellikle çok kolay olabiliyor.

Size tavsiyem (işlemin nerede kesildiğini bilmediğimize göre)önce FAT32 dosya sistemine göre sonra da NTFS dosya sistemine göre bir otomatik veri kurtarma programı ile diskinizi taramanız. VirtualLab gibi gelişmiş bir veri kurtarma programı ile diskteki genel tabloyu (dosya sistemleri açısından) ortaya çıkarmanız faydalı olabilir.

Bu aşamada diskinizi kesinlikle yeniden bölümlemeyin ve formatlamayın. Yeniden işletim sistemi kurmayı ise aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Yoksa mevcut verilerinizin üzerine yazılacak ve dosya sistemine ait sistem alanları silinecektir.

Diskinizi otomatik veri kurtarma programları ile tararken de çalışan bir sisteme diskinizi ikinci disk olarak bağlayıp bu şekilde taramayı unutmayın.


linkindeki "Otomatik Veri Kurtarma" yazısının da yapacağınız işlemlerin arka planını anlamak açısından size faydalı olacağını umuyorum.

Sait AKIN


tanerdambasan
07-06-2004, 11:30   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

Cevaplariniz icin cok tesekkurler.

kotucocuksss
11-06-2004, 20:05   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

ya arkadaşlart kolay gelsin benim ufak bir sorunum varnasıl halledeceğim bilimyorum yardımcı olum nolur. bende bir hdd var lanet olası şey 20gb ama 6gb görüyor fdisk çekmeye çalıştım 6gb ta çekiyor geri kalanı görmüyor bile sizin anlıcanız 20gb'tın 6gb'tına fdısk çeke biliyorum ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim!....

bu olayıda Partition Magic ve convertion yükleyerek birşeyler yapmaya çalıştım ama bişey olmadı gene aynı muhabbet yine görmüyor yüne görmüyor bu sorunda bende bir prg var gobeck diye bişey hdd de yapılan işlemleri geriye alıyor kurulumdan sonra makinayı açtığımda itibaren dosta çalışıyor yani windows başlamadan kendisi başlıyor. tabii geri alıyor güzelde fdisk çekmeyeye gelince olay böyle oluyor ne olmuş olabilir sizce yada ne yapmalıyım

kotucocuksss
13-06-2004, 18:07   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

galiba yardım etmeye niyetiniz yok heralde neyse buda yeter bize ilgisizliğiniz için sağolun arkadaşlar!....

Eremsalsiz®
18-08-2004, 10:17   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Sanırım harddiskini hatalı bölümlemişsin. Eğer üzerindew önemli verilerin varsa yedekle ve fdiski çalıştırıp tüm partitionları (bölüm) sil. Sonra da Mantıksal DOS birimi idi galiba (fdisk yapmayalı baya zaman olmuş;) ondan oluşturacaksın, restart'tan sonra herşey olması gerektiği gibi olacak. Bu arada, bu işlemler için 3.parti yazılımları (eğer deneyimli bir kullanıcı değilsen) kullanmanı tavsiye etmem... Kolay gelsin...