Pasaport kayıtlı fakat geveyli

Yigit_Bey
20-08-2012, 01:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Bir arkadaşım internet sitesinden iphone 4 aldı.Bunu yurtdışından gelen bir arkadaşına pasaport kaydı yaptırdı.İmei sorgulamısında da aynı şeyi yazıyor (Yolcu beraberi kaydedilen cihaz).Fakat cihaz gevey ile çalışıyor.Ben bunu orjinal hale çevirebilir miyim? Yoksa tekrardan geveyle mi açmam gerekiyor? Yani demek istediğim güncellemeleri ve uygulamaları sorunsuz indirmek istiyorum.

Kapalı Hesap (223846)
20-08-2012, 04:56   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Gevey nedir?
Gevey; Telefonunuza sim kartınızla birlikte takılan bir sim aparatı olarak bilinmektedir. Gevey cihaz üzerinde yaptığı bir takım işlem sonucu, baseband'ın kilit sorununu aşıyor ve telefonun sinyal almasını sağlıyor. Yurtdışından gelen telefonunuz varsa ve sim kilitli geldiyse, gevey' e ihtiyacınız var demektir. Gevey sim kilitli telefonlarınız sim kilidini açmaktadır.
iPhone'lar satıldığı ülkenin şebekesine göre özel olarak aktif edilen cihazlardır. Yani siz türkiye'den resmi satıcılardan bir iPhone aldığınızda sim kartınıza bağlı iPhone cihazınız aktive olur. Böylece kilitli sim durumunda ki cihazının sim kilidi açılmış hale gelir, yani unlocked olur. Ancak yurtdışından alınmış bir cihaza, kendi sim kartınızı takarsanız o cihazı kullanamazsınız. Çünkü yurtdışından getirilmiş cihazınız, getirildiği ülkenin sim kartlarına açık bir cihazdır. Sadece fabrika çıkışı sim kilitsiz olan cihazlar, her ülkede ve her sim kart ile aktive edilebilirler, onun dışında ki bütün cihazlarda sim kartı aktivasyonu ülkelere göre yapılır. İşte gevey tam bu noktada yardımınıza yetişiyor.
Gevey hangi cihazlarla çalışmaktadır?
Amerikadan ve Avrupadan alınan SL cihazlarla çalışmaktır.
Gevey SIM nedir?
iPhone 4/4S için bir unlock çözümüdür. Bu ürün iPhone 4 lerde iOS 4.0 dan 4.3.3 ye kadar ve basebandlerde 1.59 dan 4.10 basebandine kadar uyumludur. 4S'lerde 5.0 ve 5.0.1'de ve 1.0.13, 1.0.14, 1.0.11 basebandlarında uyumludur.
Gevey SIM kullanmak için jailbreak yapmak gerekiyor mu?
Hayır Gevey SIM için jailbreak yapmak gerekmemektedir.
Sim kartımızı gevey'e uydurmak için kesmem gerekiyor mu?
Sim kartınızı GEVEY e uyumlu olması için kesmeniz gerekmektedir. Bununla ilgili bilgilendirme gevey ile gelen dökümanlarda bulunmaktadır.
İphone'a gevey nasıl uygulanır adım adım uygulama?
1- Önce sim kartınızı gevey sim girişine uyacak şekilde kesiniz.
2- Cihazınızı kapatın ve Gevey Sım inizi yerleştirin.
3- Cihazınızı açın ve açılıştaki "Welcome Menu" de "Accept" seçeneğini seçin.
4- Cihazınızda 1 bar sinyal gördüğünüzde 112 yi arayın ve 2 sn sonra aramayı sonlandırın. 112 ye bağlanmanıza gerek yoktur.
5- "Airplane mode" açın.
6- Yaklaşık 40 sn sonra "No SIM card installed" mesajını göreceksiniz. "Airplane mode" u kapatabilirsiniz. "Sım Failure" mesajı göreceksiniz "OK" basınç
7- Şimdi cihazınız sinyal aramaya başlaycak ve kısa süre sonra cihazınız unlock olacaktır.
8- Eğer hata alırsanız 3 den 7 ye kadar adımları tekrar izleyiniz.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (241777) ~ 20 Ağustos 2012 04:56