pc açılcak gibi başlyor ancak duruyor

mchandsome
02-03-2013, 10:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

bilgisayarımı yeni topladım intel pentium g2020 anakart hd5570 ekran kartı gigabyte h61m s2pv anakart 4 gb işlemci 500 gb seagate harddisk aldım eski dvd okuyucum yeni anakartımla uyuşmadığı için bilgsayara bi dvd okuyucu takamadım, ayrıca kasanın önnden gelen kablolar

doğru bağlayamıyorum sanırım sorunum bu olabilir. bu sistemde 420 w xilence güç kaynağım var sorunum ondan kaynaklıyor olabilir mi ? eğer sistemimden yana bi problem görünmüyorsa ön panel bağlantılarını beceremiyorumdur lütfen yarıdmcı olun bir de video çektim video görüntleniyor mu blmyorm ama ek olarak işe yarayabilr 

Video KaldırılmışVideo Kaldırılmış
excel_mustafa
02-03-2013, 13:19   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 511
4,232 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012
0

cpu fanı çalışmıyor.pc kendini o yüzden kapatıyor.fanın anakart bağlantısını kontrol et.başka bi fan takıp dene.hala sorun oluyorsa anakart veya psu da sorun vardır.

Kapalı Hesap (172709)
02-03-2013, 13:50   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Aynıs sorun benim çalışan bilgisayarda oldu güç kaynağını değiştirdim.

mchandsome
02-03-2013, 22:50   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

denedim xigmatek in 120 mm lik işlemci soğutucusunu denedm o çalştı bundan daha fazla hemde tıpkı güç kaynağının ki kadar döndü ama yine kapan açıl yaptı pc psu denen şey ndir onu da bilmyorm bide bi sitede şöyle bi yorum o kudum bu nedr nasıl yapılr " Büyük ihtimalle fan fişini takarken sağdan veya soldan başladın yani sağlı sollu bastırarak takmaya çalıştın ki power splden çıkışlar aynı yerden geliyor o da PC in açık durumdayken diğer hdd crom anakart gibi güç girişlerinde dengesiz voltaj oluştu. bios pilinin çevresinde kısa devre pinini bul 3 adet ve ikisi kısa devre durumundadır. pinlerin dibinde Clear veya Clr Bios yazar senin yapacağın siyah bişey vardır onu çıkartıp ortadaki pin ile diğerini kısa devre durumuna getir 30 saniye kadar bekle terar eski konuuna getir. tekrar güçleri bağlayı bir dene istersen " burda bahsettikleri şey ne bilmyorm çözüm bu olabilr

mchandsome
02-03-2013, 22:51   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

psu nedir diye mesajmı yazdıktan sonra bktm güç kaynağıymış güç kaynağım sorunsuz harddisk le alakalı bi durum mudur dye onu çkartıp denedm ama olmadı anakart tan kaynaklanyor ama kendm düzelteblceğm bişey mi  ? ekrana hiç bi şey gelmyor bios pilinn altında flan bşiler demişler bazı formlarda orda ne varr napılır onu bile bilmyorm yardımınız beklyorm diyebilirm

murat5038
03-03-2013, 15:29   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Bios pilinin yanında Cmos reset pini var ona taklıan jumper Çıkart .

Gördüğün gibi 2 pin jumperin 1 de boşda.Eğer sendede aynı ise Resimdeki pinler 1-2 sen bunu 2-3 şekline alıcaksın pc çalışırken.Sonra çıkartıp tekrar 1-2 konumuna getir.Eğer bu pinler sende Sadece 1-2 ise yani 3.pin yoksa ve jumper takılı ise çıkar.çalıştır.

mchandsome
03-03-2013, 15:45   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

işte anakartımın fotoğrafı bios pili civarında elleyebileceğim bi jumper göremiyorum, ve ayrıca termal macunu işlemciye çok sürmüşüm soğutucu yu bastırınca biraz dışa taşmış onu temizledim iyice elektriği iletir diyodu bi sitede bilmyorm ne kadar doğru, ama temizledim iyice ve bi işe yaramadı hala gram farksız aynı sorunu yaşıyorum

murat5038
03-03-2013, 15:54   |  #8  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

CLR_CMOS diye görünüyor orda olması lazımresimde görünüyor en altta :)

mchandsome
03-03-2013, 21:29   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

bilmiyorum orda tıpkı ön panel bağlantılarımı taktığım gibi iki pin var sadecee çıkaracak takacak bşey yapacak parça bulamadm :/ ve ayrıca güç kaynağımın dandikliğinden olabilir mş mümkün mü acaba ? 420 w güç kaynağım xilence marka ama verimlilik 80+ gibi bi muhabbet yok hiç kutusunda flan sanırım onunla alakalı olacak bu olay en son ? bi çok ihtimali geçirdim eledim çünkü artık ya anakartta bi arıza var ya güç kaynağmda , yada hala çakamadığım bu jumper olayı gibi bişi var bilemiyorum, montajı ezbere kolaylıkla yapabiliyorum ama bu tip ayrıntılardan anlamam sıradan bi kullanıcıyım ne yazık ki

murat5038
03-03-2013, 21:57   |  #10  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Anakartın resmine baktığımda 2 pinki imiş ve boş herelde seninki.Cmosu reset atmadan Ekran kartını çıkartıp Onboard girişden çalıştırmayı dene çünkü ekran kartı minimum 400w istiyor senin psu 4200 ama 400 vermiordur bile 200/300 arası bişey veriyordur.

mchandsome
03-03-2013, 22:55   |  #11  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Ne yazık ki onuda denedim oda boş zaten takmıyorum bu yaşadığm sorn sebebyle bi umut belki çalşr da sorunu bulrm diye tek düşndğüm anakartın istedği bi güç varsa ekran kartı gibi o 500w olabilr biyerde oyle bşe görmştm ama bulamadm bir daha anakartın o şeklde bi güç istemesi mümkn mü ekran kartı gibi ? bana mantklı geliyor ama dedğim gibi bu işte hiç profesyonel değilim

mhmt06
04-03-2013, 05:17   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

arkadaşım  yapabileceğine inanıyorsan aşağıdaki adrese göz at ve tarif edildiği gibi güç kaynağını kontrol et. çalışıyorsa bir bilgisayrcıya götürüp bağlantılarını yaptır.  tahminim psun  sağlam ama eksik yada  yanlış bir bağlantın var. 


murat5038
04-03-2013, 18:24   |  #13  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012
Alıntı: mchandsome  
Ne yazık ki onuda denedim oda boş zaten takmıyorum bu yaşadığm sorn sebebyle bi umut belki çalşr da sorunu bulrm diye tek düşndğüm anakartın istedği bi güç varsa ekran kartı gibi o 500w olabilr biyerde oyle bşe görmştm ama bulamadm bir daha anakartın o şeklde bi güç istemesi mümkn mü ekran kartı gibi ? bana mantklı geliyor ama dedğim gibi bu işte hiç profesyonel değ
 

Eğer Ekran kartıda çıkarılmışken çalışmıyor ise YA psuda sorun var Yada bağlantılar yanlış.Ekran kartsız çalışması lazımdı normalde o güç kaynağıyla bile.Bilgisayarcıya götür bağlantısını yapıp birde o denesin eğer oda yapamazsa sorun dediğim gibi PSU dadır çoğunlukla söyleyecekdir zaten.CMOS resetide yapar zaten denerken.

mchandsome
08-03-2013, 23:06   |  #14  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Bilgisayarcıya götürdüm tamamen sıfır topladığım sistemde hem anakart ta hem işlemcide sorun çıktı :D ayın 11 inde alıcam bilgisayarı herkese teşekkür ederim