PC açılışta sorun

007jami
19-12-2008, 18:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. bilgisayarı aldığımdan beri bilgisayarı her açışımda karşıma siyah BIOS ekrani geliyor ve yaklaşık 15-20 sn geç açılıyor.
Size siyah BIOS ekranını tarif edeyim:

--IT82111 ATAPI BIOS----------------------------------------

Drive0: Asus CD RW____________UDMA 2
Drive1:LG DVD/CD RW______________UDMA 2
Drive2:ST380011A_______________UDMA 5
Drive3:__________________Not Detected

-----------------------------------------

Böyle bir ekranda yaklaşık 25-30 sn bekliyor ve ardından windowsun rutin açılışına geçiyor. Bu siyah ekranı kaldırmanınbir yolu varmı?

Son Düzenleme: 007jami ~ 19 Aralık 2008 22:30
Kapalı Hesap (34907)
19-12-2008, 18:52   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

bilgisayarı yeniden başlatınız.,
Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor.
BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak,
çünkü iletinin görüntülendiği an bir,iki saniye kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 f12 oluyor.
Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, Anakartınızın kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse anakart üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

not:
BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama
(reset)"Load setup defults" tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor,
"iyileştirilmiş" değil.,Yönergeleri izleyin.

. Bios menüsünden Boot menüsüne girmelisiniz. Anakartların birçoğunda bu menü farklı bölümlerde bulunduğu için biraz aramanız gerekebilir.
Anakartlarda bu menünün bulunduğu alt menü isimleri.,
" Advanced Bios Features"
" Bios Features Setup"
" Boot"
Bu üst menülerden biri anakart biosunuzda bulunmaktadır. Menülerden sizin biosunuzda bulunan menüye girerek
"first boot device" (ilk yükleme aygıtını)KURULUM YAPACAK İSENİZ 1.sıraya cd rom/Dvd olarak 2.sıraya ise HDD (Hardisk)inizi alarak değiştirmelisiniz.KURULUM YAPMAYACAK İSENİZ 1.sıraya HDD (Hardisk)inizi 2.sıraya cd rom/Dvd 3.VE 4. SIRALARA Drive2:Floppy DEFULT,DİSABLE YAPIN
Drive3:DEFULT,DİSABLE olarak  değiştirmelisiniz.
Gerekli değişimi yaptıktan sonra Save settings and Exit . (kaydedip çıkış yapın).

007jami
19-12-2008, 22:19   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Aynen dediğiniz gibi yaptım fakat değişen birşey yok. Yalnız bir şey farkettim. Setup ekranında Main sekmesi altında Primary IDE MASTER, Primary IDE SLAVE, Third IDE MASTER, Thırd IDE SLAVE vs... hepsi not detected olarak gözüküyor. Anakartın kullanım kılavuzuna baktığımda buraların not detected olmaması hard diski ve cd/dvd rom ları görmesi gerekiyor. Başka sitelerde kabloların anakarta yanlış bağlanmış olabileceği söyleniyor bu mümkünmü, yoksa sadece setup tan bir ayar yapmakmı gerek?