pc açılmıyor

hüsam
28-02-2007, 12:37   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

bilgisayar acılısında sorun yasıyorum genellikle su kodlarla karsılasıyorum "machine-check-exception" yada dısc boot failure insert system disc and press enter hatassını veriyor. hatayı gecerse acılıstan sonra yeniden başlatıyor.bazende pc acıkken donuyor.. şimdiden tesekkürler.

hüsam
28-02-2007, 15:15   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

arkadaşlar kimsenin bilgisi yok mu bu konuda biraz fikir alışverişi yapalım

mustafa-k
28-02-2007, 15:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
365 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

arkadaşım bana sorarsan format at derim bi arkadaşında bilgisayarı açılıştan sonra yeniden başlatırordu format attı sorun kalktı

viking20
28-02-2007, 15:48   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

DİSK BOOT FAILURE,İNSERT SYSTEM DİSK AND PRESS ENTER


----
Bios pili zayıflaması mı?yoksa o hazin son mu..?
"DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"
Bilgisayarım daha önceleri gayet düzgün çalışırken geçen gece bilgisayarı açık unutmuşum galiba ve ertesi gün geldiğimde siyah ekran verifying dmı pool data yazısının altında büyük harflerle:
"DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" yazısın gördüm başlangıçta önemsemedim fakat bu gün bilgiasyarımı sabahtan beri doru düzgün kullanamıyorum ne zaman virüs taraması yapmaya çalışsam veya cm gibi bir oyun oynamaya çalışsam yarım saat geçmeden yeniden başlat yapıp boot edemiyor ve bu yazı çıkıyor bende kapatıp 10 dk bekliyorum o zaman açılıyor ve bu böle devam ediyor .. problemin remden kaynaklanabileceğini düşünüp yerinden çıkardım sildim temizledim yuvalarını temizlemeye çalıştım farklı yuvalara taktım format attım xp yi güç bela kurdum yeniden fakat az önce yine aynı şey oldu.bu arada blast wormu için gerekli önlemlerim var ... sizce bu problemin kaynağı nedir yardım lütfen...
Önemli not: nolur harddisk yolcu demeyin...
sakın işlemci ısınması olmasın ?? bana kalırsa işlemcin ısınıyor olabilir fanı temizle tozlandıysa ve güzel bir termal soğutucu sür sonra tekrar bi dene ya da yeni bir fan almanı tavsiye ederim hdd kablosu bozulmuş olabilir bu da sorun çıkatrı aklımdayken söyliyim ama bana kalırsa senin osrun ısınma gibime geliyor hdd bozulcak olsa biosda detect etmekte sorun çıkartır ya da garip sesler gelmeye başlar
Anakartının bios güncellemesini bulup biosunu güncelle zira boot sorunu biosunla alakalı görünüyor. Bazı anakartların boot sırasında HDD yi atlaması ile alakı problemleri var mesela epox 8KRAI modeli bir anakartta bu hata vardı kendi sitesindede bu hatanın yeni güncelleme ile giderildiğini yazmış .Boot sırasında HDD den boot edememe sorunu diye belirtmiş. Anakartının biosunu güncellemeni tavsiye ediyorum.Keşke bilgisayarının configirasyonunu tam yazsaydın belki daha fazla yardımcı olabilirdik.
Sevgili kardeşim harddisk de yolcu olabilir elbette.O da bir elektronik aygıt neticede.Onun da kendini tanıtan bir flash epromu var söz gelimi.Eğer kesintili çalışıyorsa sistem diski tanıyamayacaktır ve yok diyecektir.Her türlü ihtimal düşünülebilir.İşlemcinden olabileceğini sanmıyoırum ben.Anakart harddisk ikilisinin arasında geçen bir mesele.Harddisk güç kablosunu bir diğeriyle değiştir.IDE soketini değiştir Primary den Secondary yazan yere aktar,Varsa ide kablonu değiştir.Pilden kuşkulandın madem değiştir,kaç paralık şey ki.BIOS problemli olabilir ki bu da anakart kategorisine giriyor zaten.Son tavsiye:"Tanıdık" bilgisayarcı varsa götür baktır.
arkadaslarin da dedigi gibi BOOT FAILURE diski gorememesi manasina geliyor. (pcnin acilirken okumak istedigi sistem dosyalarina ulasamaz isede verir. ancak senin pc acilabildiginden bu ihtimali vermiyorum.) arkadaslarin yazdiklarina ilaveten diskinde bad sektorler olusmaya baslamissa bu problemler basgosterirler. diskin isiniyor ve kontrol kartinda problem yapiyor da olabilir.
Arkadaşlar sorunu çözdüm: hd me giden kabloda sorun çıkmış kabloyu değiştirdim sistem ok.... ama amerikayı yeniden keşfetmek gibi bişi oldu ne zor bi iş bu yaaaa ... profesyonel bilgisayarcıların işi çok zor ..nerden aklına gelecekte, oho.herkese teşekkürler..
Selam arkadaşım prof.bilgisayarcılar zaten önce onlara bakarlar, sen merak etme bu basit problemlerden biri daha nice problemler çıkıyor pc'lerde dudak uçuklatır saç baş yoldurur...(alıntı).
----
(ingilizceniz varsa)
WHY!? Disk boot failure, Insert system disk and press enter


---
Disk Boot Failure!!


---
"MACHINE_CHECK_EXCEPTION"




Machine Check Exception Error:

Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Şubat 2007 16:44