pc den tv ye görüntü aktarma renk problemi?

nokya6260
26-09-2006, 17:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

herkese meraba.öncelikle mevcut donanımı mı yazıyım.

amd 3000+ venice işlemci
asus a8n-e nf4-ultra anakart
asus 512mb ati radeon eax1600 pro ekran kartı
1gb dual ram


sistemi değiştirmeden önce rahatlıkla pc den tv ye görüntüyü aktarıp film izleyip oyun oynayabiliyordum.eski ekran kartım 64mb nvidia mx440 idi.şimdide bunları yapabiliyorum ama bir sorun var ortada.pc de görüntüler renkli iken tv ye aktardığım görüntü siyah beyaz oluyor.kablo olarak s-video kablosu kullanıyorum.ses kablosunda bir sorun yok.ses herzamanki gibi düzgün gidiyor tv ye.ama görüntüde renk yok.şu anki ekran kartımın son driver ı çıkmış.onuda kurdum ama yine yapamadım.acaba s-video kablommu bozuldu?ama bozuk olsa görüntünün hiç gitmemesi lazım dimi?bu ekran kartının programı var.bilen bilir.ati catalyst diye ismi var.bu programdaki gerekli yerlerin fotolarının linklerini veriyorum altta.yanlış bişey yapıyorsam düzeltin lütfen.

resimler için link:( 2.6 mb )


programda renk ile alakalı ne denediysem yapamadım.yalvarıyorum lütfen yardımcı olun.kafayı sıyırmak üzereyim.

Kombat
30-09-2006, 22:03   |  #2  
Kombat avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
425 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

Aynı sorun bendede olmuştu ama 3 sene önce ati ekran kartımla olmuştu.Nvidiayla değiştirdikten sonra sorun ortadan kalktı.Bence konfigürasyonda birşey olabilir.Ekran seçimlerinde TV renk bilgilerini girmen sorunu çözebilir.

egemengiga
01-10-2006, 12:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

bir yerden goruntu standartini degistirmen gerek. ekran kartinda ve ya diger hic bir donaniminda sorun yok. iki cesit standart var. mesela NTSC yi amerika kullanir. PAL i ise TURKİYE kullanir. turkiye icin PAL_B standartini secmelisin. ATI kullanmadigimdan nereden secilecegini kendin bul.

bu yazilari yazdiktan sonra resimlerine baktim ve sorun orada da degil. olmadi PAL_G yi de dene. ekran karti kitapciginda belki sorunla ilgili bilgi vardir. standart ayarlarini kurcala biraz...

mehmetgns
08-10-2006, 12:07   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Arkadaşım bu sorun benim de çok başımı ağrıtmıştı. Sony DCR-HC40E  kameraya hem bilgisayarımdan hem de televizyondan görüntü aktarmaya çok çalışmıştım. Normal composit video kablosuyla hiçbir zaman sorun çıkmadı. Fakat S-video kablosuyla bazen çıktıı, bazen çıkmadı. Mesela televizyondan kameraya s-video ile hiçbir zaman renkli görüntü aktaramadım. Kameradan da televizyona bazen  renkli aktardım bazen aktaramadım. Sonunda evimdeki desktop bilgisayardan evdeki iki televizyona s-video kablosuyla görüntü aktarmaya çalıştım. Önce renksiz geliyor, kanalı değiştirip tekrar A-V yi seçince renkleniyor, bazen. Acaba kameraya aktaramamın sebebi Scart adaptörün s-video bağlantısında mı diye düşündüm. Ama kameraya değil de başka televizyona aktarmamda sorun çıkmadı. Defalarca denedim ve ben de senin gibi kafayı sıyırmak üzere oldum. Ayrıca sorun s-video kablosunda mı diye iki ayrı s-video kablosuyla denedim, yine bazen renkli geldi, bazen renksiz. Sonuç olarak anladım ki bu s-video denen aktarım yönteminde renkle ilgili bi sorun var. Sorunun ancak s-video bağlantı kablosunu keşfeden adama sorarak çözülebileceğini anladım ama o adamı hiç araştırmadım :) Google da s-video error diye arattırdım bir sürü sonuç buldu. Biraz okudum, yine insanların renkle ilgili problem yaşamış olduğunu gördüm. İçin rahat olsun arkadaşım. Sorun ne sende ne de senin bilgisayar veya s-video kablo veya televizyonunda... Sen mevcut donanımınla idare et.

nokya6260
08-10-2006, 19:19   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

tmm arkadaşlar sorunu hallettim ben. sorun kullandığım kablodanmış.düzgün olanıyla değiştirdikten sonra renk problemim ortadan kalktı.cvp lar için tşk. ederim.sağlıcakla kalın.

mehmetgns
12-10-2006, 22:10   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Arkadaşım, sorununun düzeldiğine sevindim ama burda ben hala sorunun kabloda olmadığını iddia ediyorum. Eğer sorun kabloda olsaydı, eski ekran kartında nasıl sorun olmadan çalışıyoduysa, bu yeni ekran kartında da çalışırdı. Ben üç sağlam kabloyla (sıfır) bu s-video olayını 4 farklı cihazda denedim ama dediğim gibi bazen renkli oldu, bazen renksiz, bazen .....:)

anestezist55
13-10-2006, 06:28   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

merhaba arkadaşlar benim ilginç bi sorunum var
askere gitmeden önce bilg. aldım ekran kartım 64 mb g-force mx 4oo
askerden geldim bir de baktım ekran kartım 32 mb
kartı söktüm taktım başka bi ekran kartı buldum onunla dnedim çalışmadı
sürücüleri güncelledim
ilk sürücüsünü yükledim hemen hemen herşeyidenedim
bu arada sadece biosu güncelleyemedim onuda çok aradım  sürücülerini bulamadım
amibios anakartım matsonic ms 9147c ekran kartım msı nvidia g force mx 400
anlayan bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum lütfen

maver
13-10-2006, 07:43   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

merhaba bilgisayarımın özelliklerine şu adresten göz atabilirsiniz.


aynı şekilde benimde s-video dan renkli görüntü alamamak gibi bir problemim var. nasıl çözümleyebilirim.

bir kaç tane svideo kablosu almayı denedim. tüm pal ayarlarını     yapmama rağmen çözemedim.

var mı bir yolu