PC devine şok suçlama!

CHIP Online
15-05-2013, 17:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyanın en büyük PC üreticlerinden biri, 1 milyar dolarlık inanılmaz bir dava ile karşı karşıya!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/pc-devine-sok-suclama_40334.html

Resimlerle: 30 sıradışı PC bileşeni...

2011 yılında İngiliz yazılım firması Autonomy'i yaklaşık 11 milyar dolara satın alan bilişim devi Hewlett-Packard (HP), hissedarları tarafından açılan 1 milyar dolarlık bir dava ile karşı karşıya. İddia ise HP'nin İngiliz şirketi satın alması işlemine onay veren yönetim kurulunun Autonomy'nin gerçek değerinin çok üzerinde bir tutara satın alındığına dair raporları kulakardı etmesi.


HP için sıkıntılı bir dönemin başlaması anlamına gelen yasal süreç ABD'nin San Francisco kentinde görülmeye başlanan dava ile başladı. Davada aralarında o sırada yönetim üyesi olan şimdiki HP CEO'su Meg Whitman, satın alma sırasındaki CEO Leo Apotheker, kurul başkanı Ray Lane'in de olduğu üst düzey yöneticilere iç çekişmeler yüzünden satın alma işleminin tüm evreleri ile yeterince ilgilenmedikleri suçlaması yöneltiliyor.


Dava dosyasında HP'nin satın alma işleminden son anda vazgeçmeye çalıştığı ancak yönetim kurulu üyeleri Whitman ve Lane'in uyarıları dikkate almadıkları, hatta Autonomy'nin satın alınması ile ilgili çekincelerini hissedarlarla paylaşmadıkları iddiaları da bulunuyor.


Hissedarlara göre Autonomy'nin HP'ye değerinin çok üzerinde satışının arkasında kendi çıkarlarını düşünen denetçiler, Wall Street bankacıları ve komisyon peşindeki yatırım danışmanları bulunuyor.

Tüm Konu: PC devine şok suçlama!

Resimlerle: 30 sıradışı PC bileşeni...

Kaynak: www.chip.com.tr