Pc ekranı bazen grileşip gidiyor

AlbayKhan
13-12-2018, 02:59   |  #1  
AlbayKhan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2018

Öncelikle merhaba. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim nereye açacağımı bilmiyordum.Benim sıkıntım monitörümle ilgili.

Bilgisayarımı açtığımda ekran siyah olarak açılıyor yani sanki ekran açık değilmiş gibi.Daha sonra kişisel koyduğum şifre yazma ekranına gelince ekranda anlık gidip gelmeler oluyor.Daha sonra şifreyi yazarken düzeliyor açılıyor.Bunun nedeni ne olabilir ? ayrıca ben fifa 19 oynuyorum giriş ekranına gelince ekran karanlık oluyor bazen yarısından çoğu grileşip grileşen yerlerde görüntü olmuyor ve hatta açık mavi yerlerde böyle renk kırılmaları görüyorum mesela mavinin üzerinde çizgi çizgi renkle oluyor.Oyun oynarken veya bir siteye girerken böyle bir sorun yaşadım yine ekranda titreme oluyor buda bilgisayarın donuyomuş hissi verditiyor.Fareyi gezdirsem dahi farenin donduğunu görüyorum.İnternetten baktım birçok çözümlere ekran kartından olur gibisinden şeyler söylediler fakat ben bu grileşmeler ve kırılmalar ekran gitmeleri olduğu zaman ekran görüntüsü aldım pc üzerinden.Daha sonra telefonuma ve başka bir pc üzerinde bakmak için açtığımda hiçbir sorun olmadığını gördüm.Eski DVI-D giriş kablosunu değiştirdim yeni aldım belki ondan oluyodur diye ama düzelme olmadı.Sizece sorunum Monitörden mi kaynaklanıyor.Çünkü sistemim çok yeni daha 1 sene olmadı güncel parçalardan topladığım bir sistem.Yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

excel_mustafa
13-12-2018, 12:40   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

bu tür sorunlar ekran kartının bellek çiplerinin yandığını gösterir. kesin sonuca varmak için ekran kartını çıkarıp onboard ile test et.

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
berkanbir
13-12-2018, 15:45   |  #3  
berkanbir avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Benzer bir sorun vardı benimde. Ekran kartı yuvasından çıkıp girdiği için temassızlık yapıyordu. Kasayı açarak düzelttim.

berkanbir bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
AlbayKhan
15-12-2018, 05:39   |  #4  
AlbayKhan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2018

Hocam galiba sorun monitörde.Çünkü kasayı başka bir monitöre takınca sıkıntısız çalıştı.Oyunlar olsun hepsini denedim sıkıntı yapan yerler bu sefer yapmadı.Söylemeyi unuttum benim monitör acer 60hz eski bir monitör galiba kartlarında bir sıkıntı var. Alacak olursam eğer 144hz düşünüyorum.Yinede cevabınız için teşekkür ederim.