[DONANIM] pc'mde kullanıcı hesapları

HPQ-User
31-10-2012, 00:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

pcmde bir çok programı değiştiremiyorum bu program daha üst seviyeden bir kullanıcı hesabıdır eger o izin verirse degiştirebilirsiniz uyarısı veriyor ve sürekli benim sildigim programlrı pc otomatik olarak tekrar geri yklüyor zaten agıma girildiginden uzun düüredir sphem var rica etsem bbana yardımcı olabilirmisiniz

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 15 Kasım 2012 17:14
Selçuk İslamoğlu
15-11-2012, 17:17   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

PC'lerde Linux veya Windows, ne olursa olsun, kullanıcı seviyeleri vardır.

Genellikle bilgisayarları kuran en üst seviye kullanıcılar Admin, Administrator, Root gibi yönetici isimlerine sahiptir. Bu isimler sonradan değiştirilebilir.

Bu yöneticiler, genellikle bilgisayarlara daha az deneyimli kullanıcılar için "Kullanıcı", veya "Ziyaretçi" (Guest) hesaplar açarlar. Özellikle ziyaretçi hesapları kullanıldıktan sonra, yaptığı tüm değişiklikler geçicidir. Yeni program kuramazlar vb. Böylelikle yöneticiler bilgisayarları bir nevi "koruma" altına almış olurlar.

Sizin durumunuzdaki durum da, hesabınızın "rütbesinin" bazı şeyleri yapmanız için yetersiz olmasıdır. Bilgisayar size ait olsa da, bilgisayarı kuran kişi, sizden bir çok yetkiyi kısıtlamış, böylelikle istemsiz olarak bilgisayara zarar vermenizi istememiş.