PC'niz ne zaman uyuyacak; ne zaman çalışacak?

CHIP Online
16-03-2014, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC'niz ne zaman uykuya geçecek; ne zaman çalışacak? Bu bedava araç ile PC'ye hükmedebilirsiniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/pc- ... alisacak_45861.html

Resimlerle: Laptop bataryanızın ömrünü uzatın!

Dizüstü bilgisayarların yaygınlaşması ile birlikte, daha önce masa üstü bilgisayarlarda da bulunan enerji koruma programlarının önemi bir kat daha arttı. Windows ve dizüstü bilgisayar üreticileri enerji konusunda kendi araçları ile kullanıcıya yardımcı olmaya çalışıyorlar fakat hemen hemen hiç biri SetPower adlı ufak ve ücretsiz yazılım kadar detaylı seçeneğe sahip değil.


SetPower'ın en büyük özelliği farklı durumlarda farklı enerji koruma programlarını, kendi istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak vermesi. En basit olarak PC'nizin ne kadar süre beklemeden sonra uyku moduna geçeceğini kendiniz ayarlayabiliyorsunuz ama bunu haftanın istediğiniz gününe göre değiştirebiliyorsunuz. Örneğin hafta sonları daha aktif olarak bilgisayar kullanıyorsanız, hafta için 5 dakika olan uykuya geçme süresini mesela 10 dakikaya çıkartabilirsiniz ve bunu aynı plan içerisinde tanımlayabilirsiniz.


SetPower ayrıca özel sihirbazları ile PC'nizi aktif kullanacağınız saatler arasındaki özel düzenlemeleri de yapmanıza olanak veriyor. SetPowert; Windows XP, Vista ve 7 ile uyumlu çalışabiliyor. Bir yandan bilgisayarınızın ömrünü arttıracak, diğer yandan elektrik faturalarınıza faydası olacak olan bu ufak ve ücretsiz yazılımı şu adresten indirebilirsiniz.

Tüm Konu: PC'niz ne zaman uyuyacak; ne zaman çalışacak?

Resimlerle: Laptop bataryanızın ömrünü uzatın!

Kaynak: www.chip.com.tr