PC satışları artıyor, firmalar memnun

CHIP Online
03-08-2009, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son zamanlarda yerlerde sürünen PC satışlarında artış görünüyor. Peki bu artışın nedeni ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/pc-s ... r-memnun_14279.html

Resimlerle: CEBIT'e damgasını vuran dikkat çekici 20 PC!

Bilişim ürünlerinden alınan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi, masaüstü ve dizüstü bilgisayar satışlarında rekor artış getirdi. TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy, bilgisayar satışlarında görülen artışın "KDV indirimi" kararının doğruluğunu gösterdiğini belirterek," Bilişim gibi çok stratejik olan bir sektörde yapılan vergi indirimlerinin sektörün tamamını kapsayacak şekilde genişletilmesini ve kalıcı olmasını arzu ediyoruz" dedi.

2009 Yılının Mart ayında Bakanlar Kurulu kararı ile muhtelif bilişim ürünlerinde KDV oranlarının üç aylık bir süre için  yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi, ekonomik kriz döneminde piyasadaki daralmadan olumsuz yönde etkilenen bilgisayar sektörünün satışlarında rekor artış getirdi.

IDC verilerine göre; KDV indirimi ile birlikte, 2009 yılı Nisan-Haziran dönemi  masaüstü ve dizüstü bilgisayar satışları 2008 yılının aynı dönemine göre yüzde 55 artarak, 545 bin adetten, 850 bin adede yükseldi.  Rekor artış mart ayı sonunda yürürlüğe giren KDV indirimi sayesinde gerçekleşti. Artan satışlar neticesinde birçok kullanıcı ilk defa bilgisayarla buluşma imkânı buldu.

Tüm konu: PC satışları artıyor, firmalar memnun

Resimlerle: CEBIT'e damgasını vuran dikkat çekici 20 PC!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce PC satışlarının artışının arkasında yatan neden gerçekte ne olabilir?

Adanalı.
03-08-2009, 00:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Karne hediyesi olarak çoğu kişi KDV indirimini fırsat bilerek çocuğuna bilgisayar almış olabilir. Ya da tatilde kullanmak için hafif bir netbook almak isteyenler de KDV indirimini gözüne kestirmiş olabilir.