PCI Device

khaneagles
24-04-2007, 02:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

herkese mrb..bn xp'yi bugun kurdum(sp2)..fakat ekran kartı,ses kartı ve anakart cd'lerini duzgun yukledim..ama aygıt yoneticisinde "pci device" yuklenilmemis gozukuyor..internet ya da gerek ekran gerek ses gerekse de ekran kartıyla sorunu gidermeye calistimsa da aygıtı bi turlu yukleyemedim..biri bana bu "pci device"n ne oldugunu ve bu sorunu nasıl cozebilecegimi anlatabilir mi????

chiemsee111
24-04-2007, 05:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Elinde madem tüm sürüceleri iceren cd ler mevcut, bence hepsini en bastan tekrardan yükle. Biri hatali yüklenmis olabilir. Ayrica daha önce windows aygit yükleme sihirbazindan yüklediysen; bu seferde cd den direk yükle yani kendi yükleme programiyla yada tam tersini yaptiysan bu sefer aygit yükleme sihirbazi ile dene. cd lerderde sürücüleri iceren klasörlerde setup.exe leri kendin calistir, yada software(yazilim) lari tekrardan yükle. Simdilik aklima gelen bunlar. Bu arada yazici, camera filanda olabilir bu. Belki pc ye bagli ancak sen ekran ve ses karti gibi sürücelere yogunlastigindan böyle bir cihazin yüklemesini unutmus olabilirsin.

Son Düzenleme: chiemsee111 ~ 24 Nisan 2007 05:07
TuncaBozkurt
24-04-2007, 11:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

PCI Device yüklenmemiş dediğine göre ekran kartının sürücüsünde bir sorun var demektir. Sürücüyü CD'den yüklemeyi dene.Olmazsa internetten sürücüyü bir daha indir.

khaneagles
24-04-2007, 11:57   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

yok kardes dediklerini bende yaptım..hatta pci device deyince aklıma once anakart geldi anakart cd'mi taktım ama dosyayı bulamadi,daha sonra ekrandır dedim ekran kartının driverini(gerek kendi cd'sinden gerekse de internetten)yukledim gene cozulmedi..en son olarak belki dedim ses kartındandır onu denedim ordan da olmadii..hala da nedenini anlayabilmis degilim..internette "pci device" diye arama yapınca da bnm gibi bu sorunlarla karsılasan az da olsa insan warmis onu da gordum..:=) eh bnm aklıma 3 tane secenek geldii ve her yolu da denedim..ama hala cozum bulmus degilim..:(

Borga-x
24-04-2007, 12:01   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

BİOS'unu update etmeni önericem arkadaşım. Bu sorun %100 anakart sorunu, bir ihitmal kart yerınden oynamış olabilir.(gerçi çok zor bir ihtima) kasanın içini aç ve kartları yerıne tam oturup oturmadıgına bır bak derim

khaneagles
24-04-2007, 12:08   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

ewt bnm de aklıma o geldii..cunku gerek ekran kartım gerekse de ses kartım da problemler yasıyorumm..mesela ses kartım 5+1'i destekleyen creative audigy value fakat 5+1'imin 3 kolonundan ses gelmiyor..aynı zmnda gene burada bi baslikta bahsettigim gibi ekran kartım da 64 bit olmasina ragmen ekran ayarlarinda en yuksek sewiye 32 bit gosteriyor kiii gerek ses kartımın gerekse ekran kartımın once cd'lerini sorunsuzca yukledim olmadi dedim bi de netten driverlarını indireyim dedim(kendi web sitelerinden) ama o da olmadii..bnde bugun bilgisayarı aldıgım yere goturcemm..para almaya gelince maasallah hic sorun olmuyor ama ne zmn ki is hizmete geliyor iste tıkanıklıklar orda basliyoR ne yazıkkii..bu arada sana da fikirlerin icin tsk ederim..

TuncaBozkurt
24-04-2007, 13:09   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

BIOS update yapacaksan kesinlikle ve kesinlikle BIOS'unun tam yedeğini al.Sorun çıkabiliyor.

komodor
05-05-2007, 11:43   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006
khaneagles
yok kardes dediklerini bende yaptım..hatta pci device deyince aklıma once anakart geldi anakart cd'mi taktım ama dosyayı bulamadi,daha sonra ekrandır dedim ekran kartının driverini(gerek kendi cd'sinden gerekse de internetten)yukledim gene cozulmedi..en son olarak belki dedim ses kartındandır onu denedim ordan da olmadii..hala da nedenini anlayabilmis degilim..internette "pci device" diye arama yapınca da bnm gibi bu sorunlarla karsılasan az da olsa insan warmis onu da gordum..:=) eh bnm aklıma 3 tane secenek geldii ve her yolu da denedim..ama hala cozum bulmus degilim..:(
Mehmet KAPLAN
09-05-2007, 12:24   |  #9  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Bios'u güncellemen pek bir işe yaramayacaktır bu konuda. Anakartındaki tümleşik kartların haricinde, ekran kartından başka bir aygıtın yoksa büyük ihtimalle ses kartındandır. Anakartının modelini yazarsan daha çok yardımcı olabilirim. Ama büyük ihtimalle Realtek'tir ses kartın. Realtek'lerin bazı modellerinde, sürücüden ayrı olarak bir yükleme daha yapması gerekiyor. O yüklemeyi yapmadığında da bazen ses kartı tanıtılmış gösterir ama pci device diye simge çıkartır. Sitesinden güncel driveri indirip yüklemen sorunu çözecektir.

khaneagles
12-05-2007, 08:32   |  #10  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

ewt ses kartındandı..cunkuu anakartın uzerindeki ses kartını yuklemedim(ayrı ses kartım oldugu icin) bnde bios'tan onu kapattim ve sorun da cozuldu..Beğendim

sinyor45
01-08-2007, 10:57   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

bak güzel kardesim sanırım anakartın yenı ve ses kartında HD olduğu için pcı device tanıtamıyorsun anakartın marka ve modelını keske tam olarak verseydın.

pusat33
21-08-2007, 12:48   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

selam gardaşlar ya aynı sorun bende de var hatta şöyle bir sorunum var vinamp açıkken internette gezerken şarkılarda cızırtı oluyor. creative 5+1 ses kartım var ne yapmalıyım daha önce bu sorun yoktu

Mustafa Akın
21-08-2007, 12:50   |  #13  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,239 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

bende de audiogy 2 zs var bios a girip ses kartını seçmen gerekiyor. onboard olanı değil.

diğer arkadaşa tavsiyem chipset'in inf dosyasını yükle

pusat33
21-08-2007, 13:03   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

selam arkadaşlar asıl sorun mp3 dinlerken internet sayfalarını açtığımda cızırtı geliyor daha önce yoktu .Bu arada yeni rram taktım ondan da kaynaklanabilir mi. acemilik kötü şey:)

Mustafa Akın
21-08-2007, 13:04   |  #15  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,239 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

onboard ses kartını devre dışı bırakmalısın ve kablolarını da kontrol et iyice takılmış mı diye

seccreate
01-09-2007, 00:29   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Slm aynı sorun benimde başıma geldi şimdiye kadar hiç bir sorun yoktu ama bugün yeni bir ekran kartı aldım, sorunsuz bir şekilde tanıttım ama (PCI Device) olayını bir türlü aşamıyorum. Acil yardımlarınızı bekliyorum... Saygılarımla. Teşekkürler.

Anakart: FOXCONN RC4107MA RS2

Ekran kartı: SAPPHIRE 512MB HD 2600 PRO Ati Radeon.

Son Düzenleme: seccreate ~ 04 Eylül 2007 00:33
kursat_akilli
04-09-2007, 13:01   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

arkadaşım aynı  probelmi bende yaşadım anakart cd sinden ses kartı sürücüsünü ayrıca yüklemelisin.

sinyor45
06-09-2007, 19:28   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

kardesim pcı olayını söyle çözersin.
cd yı takınca otomatık baslatma . Bilgisayrımdan cd nın ıcıne girip orda hotfix diye bı dosya olacak yada kb122158 gibi bı dosya setup u göreceksın onu bılgısayarına kur olay ortadan kalkar Beğendim

doktormania
24-11-2007, 02:16   |  #19  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

driverara.com dan bulabilirsin.az önce ben ordan buldum ve yükledim

oktay kayikci
23-01-2008, 23:57   |  #20  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

benım de sorunum aynı anakartın ses kartını kullanmak ıstıyorum fakat ses alamıyorum  pc device aygıt yonetıcısınde gozukmuyo. ses kartının yenı surumunu yukledım yıne olmadı "realtek hd audıo surucusu kurulamadı" dıyor. anakart asus m2a-vm serıes

ferhat_gurdal
27-12-2008, 18:58   |  #21  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

INTEL PENTİUM  DUAL E2160
ANAKARTIM BU Bİ BULAMADIM DRİVER İNİ SES DE GELMİYORR

ferhat_gurdal
27-12-2008, 18:59   |  #22  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

driverara.com  DA İNTEL YOKK

sefa402
28-12-2008, 16:04   |  #23  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

pcı dewice ses kartı eğer anakartın cd si yoksa anakartının markasına we modeline bakarak netten de indirebilirsin bu kadar basi t :d:D:D
yapamassan

sefa402@hormail.com bana ulas  yardımcı olurum ......

directsbs
22-03-2010, 12:25   |  #24  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

aynı sorun bende de oluştu. uğraş uğraş olmuyor yaff. tum cd ler adam akıllı yuklendiği halde ses imleci yok sağ alt tarafta... bu buyuk ihtimalle ses problemi PCI device denen şey. çünkü bende ses yok....
ne yapabiliriz arakdaslar bilen varmı? bu arada tüm driver ları yukledim ona rağmen problem giderilmiyor.