PC'yi yaşatma çabaları :)

dantevsnero821
03-08-2017, 23:58   |  #1  
dantevsnero821 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

Öncelikle herkese merhaba. 
Elimdeki laptop daha önceden bellekleriyle ilgili bir problem yaşamıştı. Sürekli Mavi Ekran veriyordu. (Yeniden başlatırken, oyun oynarken,bazen ise durup dururken) Tamire gönderdiğimde uzun uğraşlar sonucu RAM'lerden 1 tanesini çıkartıp Mavi Ekran sorununu ortadan kaldırdıklarını söylediler. 2 hafta kadar tek RAM ile idare ettim. (16 GB 8x2) ancak şuan başka bir sorun ile  karşı karşıyayım. Sorun şu (Bütün bilgilendirmeleri yapacağım) :
Gerek oyun oynarken , gerek video izlerken , PC en ufak bir yükün altına girdiği zaman 1-2 saniyelik donma yaşıyorum. Bazen borazan sesi gibi bir ses çıkarıyor. Yazı yazarken donmalar oluyor PC tıkanmadığı halde klavye yazdıklarımı PC'ye geç aktarıyor , yazdığında ise aniden yazıyor veya hiç yazmıyor. Aynı şekilde mouse'da klavyeden bağımsız zamanlarda donuyor (1-2 sn) ve normale dönüyor. Bu sorundan 1 gün sonra "Görüntü Birimi Çalışmayı durdurdu ve bu hatadan başarıyla kurtuldu" hatası almaya başladım. Konuyu Anakart bölümüne açtım , çünkü tek başına kullandığım RAM'i değiştirdim ancak MAVİ EKRAN dışındaki anlattığım her hata hâlâ devam ediyor. Yani her ne kadar sorunun anakartta olduğunu düşünmek istemesem de , galiba sorun anakartta. Birkaç bilgi daha vermek gerekirse:
Görev yöneticisinde fazladan çalışan program yok ve donma sırasında işlemlerden hiç biri %25'in üstüne çıkmıyor. Yani anormallik yok. LAPTOP'un güç seçeneğini "Yüksek Performans"a alırsam sorun daha az karşıma çıkıyor , "DENGELİ" veya "GÜÇ TASARRUFU" modu PC'yi kullanılmaz yapıyor. Lisanslı ve güncel W 8.1 kullanıyorum. Hard Disk Bad Sector taramasından sonuç alamadım sorun yok gözüküyor. Isınma testlerinde , RAM'ler bazen 60 bazen ise 85 dereceye ulaştığını gördüm. (Yük altında değilken) Ekran kartı için test yapmadım. BIOS güncelmi bilmiyorum. Format bir seçenek değil, denendi. Virüs taraması veya Antimalware - ComboFix deneyemiyorum , deneme süreleri doldu :) Sistem özelliklerim şunlar;


MSI GE70
8 GB 4x2 1333 Mhz RAM (değiştirdiğim RAM'ler)
GTX 765m 
i7 4700MQ 2.4 Ghz
500 GB 7200 Rpm 

Belki okumaya erineceksiniz ancak en ufak bir bilginiz dahi beni çok memnun edecektir. Şimdiden teşekkürler saygılarımla...

Sistem Bilgilerim
dantevsnero821
04-08-2017, 15:16   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

Arkadaşlar üstteki yazıyı ben yazdım. Sorunu bugün anlamış bulunmaktayım. Eğer aynı dertten muzdarip olan varsa şunu denesinler. 
Eğer ki Laptop'u her seferinde şarj aletine bağlı tutuyorlarsa ve bataryayı hiç boşaltmadan kullanıyorlarsa, kabloyu laptop'tan çıkartıp pilini bitirin. 1 gün bekletin. Daha sonra sarj aletini takıp normal işlerine geri dönsünler.  Ben öyle yaptım , belki alakasız ama her şeyi denedikten sonra düzelmedi. Bunu yapınca düzeldi.  En azından okuyanlar için teşekkürler , 1 kişinin bile sorununu çözebilirsem ne mutlu bana.

KONU KİLİT.