php ziyeretçi defterinde üyelik

özcan bilim
30-05-2011, 17:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

 

Php'de yapılmış bir ziyaretçi defteri ve üyelik sistemim var.Fakat ziyaretçi defterinde mesaj yazabilmek için üye olunup mesaj yazılmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?ziyaretçi defteri ve üyelik sistemi için ayrı 2 tane veritabanımı kurmalıyım yoksa 1 tane mi olmalı.Cevaplarınızı ayrıntılı ve açıklayıcı anlatırsanız sevinirim.Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
Ozgu-R
31-05-2011, 23:35   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Tek veritabanında üyeler ve mesajlar diye 2 tane tablo oluşturabilirsin...

cmlyvr
19-07-2011, 20:06   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

arkadaşım bence şöyle yapabilirsin;
üyelik kısmını session kullanarak yaptığını varsayıyorum.
üye girişi yaparken giris.php ye
 $_SESSION["girenkişi"] = "Uye";
şöyle bir şey yaz.sonra ziyaretçi defterinin oraya
if döngüsüyle kontrol edersin...
mesela
 if ($_SESSION["girenkişi"] != "Uye") {
   echo " ziyaretçi defterine yazabilir";
   }
else{
echo "yazamaz";
}

Son Düzenleme: cmlyvr ~ 13 Eylül 2013 12:32