Ping Sorunu Yaşıyorum. Bilgi Almak

arifcetinkaya
08-03-2017, 05:07   |  #1  
arifcetinkaya avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

Arkadaşlar bu konuyu bilgi almak amaçlı açtım. Bu konuda bilgisi olanlar bana yol gösterirse çok sevinirim.

Başlıkta belirttiğim gibi ping sorunu yaşıyorum.


Ping sorununu düzeltmek için yaptıklarımdan ve nasıl sorun yaşadığımdan bahsedeceğim.

Olay şöyle;

- Oturduğum semtteki altyapı pek iyi sayılmaz fakat, bu kadar kötü ping alacak kadar da berbat olmadığını düşünüyorum. çünkü eski zamanlarda yada yer yer 60 70 ping alırken bu pingler şuan 130 140 larda sabit.

- Bir süre önce sokaktan eve gelen kabloyu yenilemiştim. modeme kadar geliyor kablo ve hiç ek yok.

- Ping düşürücü program önermeyin çünkü çoğunu denedim ve hiç bir fark göremedim.

- Bazıları bu regedit'ten nodelay gibisinden ayarlar yapıyordu onları da denedim bir faydasını göremedim.

- Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım ping ile ilgili hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar, arıza kaydı açmıyorlar hatta teknik servis bile göndermiyorlar. Ama ben üstlerine gidince parayla teknis servis getirttirdim. Bakın altını çiziyorum kendim para verip türk telekomun teknik servisini evime çağırdım ve adam elindeki cihazı modeme bağladı sorun yok dedi s*ktir oldu gitti.

- Ek'teki attığım resimde cmd' de ping -t www.google.com.tr yaptım burada gözükmüyor ama saten pinge bakın ve zaman aşımına uğradı yazıları geliyordu sürekli. ve oyunlarda hani atıyorum sabit 100 ping bile alsam içim yanmayacak ama ping sürekli bir düşüp bir çıktığı için çok sorun yaratıyor.

- Müşteri hizmetlerini aradığımda onlar sürekli modem şirketine yönlendiriyorlardı. Bende aradım ve onlarda yukarı satırdaki gibi cmd den baktılar ve hattımda paket kaybı oldğunu söylemişlerdi. Ayriyeten modem arayüzüne girip snr margin değerine bakmışlardı ve bu değerin 20 nin altında olmaması gerektiğini söylemişlerdi müşteri hizmetleri de tabi ki o konuda da yardımcı olmadılar.

- Anlayanlar Netalayzr sitesindeki benim internet analizime bakabilirler ben anlamıyorum nerelerde sorun var söylerseniz sevinirim.

http://netalyzr.icsi.berkeley.ed ... f-ca52-4f5e-94c8/rd

- Modemim zyxel vmg3312-b10b (arkadaşımın yeni aldığı modemle de 2 3 gün denemeler yaptım hızda da pingte de hiç bir fark yok) ve Türk Telekom'un 100 akk 16 mbps hızlı paketini kullanıyorum. Adamlar bana 16 mbps hız alıyorsun diyorlar gönderdikleri elemanlar modeme bakıp 8 mbps hız alıyorsun diyorlar ve ben aslında 4 mbps hız alıyorum aslında hız önemli değil benim için pingim düzgün olsa yeter.

- Pc'de de virüs yok sanıyorum çünkü kullanıma dikkat ediyorum ve haftada bir taratıyorum pc yi.

- Geçtiğimiz 1 2 hafta önceye kadar geceleri saat 2 den sonra filan 65 70 ping alıyordum ve gayet iyiydi sadece geceleri ama bu parayla getirttiğim elemanlardan sonra o da bozuldu geceleri bile pingim çok yüksek.

Demek istediğim ben bu pingi zamanında 60 70 aldıysam şuanda geceleri de aldığımı varsayarak bu çözülemeyecek bir durum değil gibi geliyor, fakat inanın gerçekten çok araştırmama rağmen hala nasıl çözüleceğine ve bu pingin neden kaynaklandığına dair net bir fikir yok kafamda. Bu yukarıda yaptıklarımdan başka kendim daha neler yapabilirim bilmiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum en ufak bir bilgi dahi olsa kârdır. İyileştirmek için neler yapabilirim. Hangi kurumlara nasıl ve ne diyerek başvurabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Yazı biraz karışık oldu ama derdimi anlatmaya çalıştım şimdiden teşekkürler.


http://www.pingtest.net/result/159828917.png

http://i.hizliresim.com/O0Z6dA.jpg


http://i.hizliresim.com/z3VkE4.jpg

excel_mustafa
23-02-2020, 00:22   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

ping sorunu genelde internet sağlayıcıdan kaynaklanır. türktelekom kullanıp ping sorunu yaşayan yayıncılar olmuştu daha önce. ping işini en düşük tutan firma superonline.

kuzeyege
14-03-2020, 02:09   |  #3  
kuzeyege avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2020

Merhabalar

Ben genellikle pingomatic kullanıyorum bu durumlar da işe yarıyor.

Örrnek verirsem www.ucuzbodrumtransfer.com/bodrum-transfer bu sayfam da indexleme sorunu vardı pingomatik kullanarak çözdüm.