Piyasaya çıksaydı, bir dönem değişebilirdi!

CHIP Online
19-09-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir şirketin kaderini değiştirecekken son anda iptal edilen bilgisayar, bakın nerede ortaya çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/piy ... ebilirdi_42760.html

Resimlerle: Açık artırma ile satılan en tuhaf ürünler...

Bir zamanların avuç içi bilgisayar dendiğinde akla gelen ilk ismi Palm'ın "netbook" furyası başlamadan hemen önce piyasaya çıkarmayı düşündüğü, ancak son anda rafa kaldırdığı Foleo isimli mini-dizüstüsünün sayılı bir kaç örneğinden biri internette satışa sunuldu.


Palm'in, HP'ye satılmadan yaklaşık 3 yıl önce geliştirdiği 10.4 ekranlı ve sadece 1 kg ağırlığındaki Linux işletim sistemli Foleo, Asus'un taşınabilir sistemlerde bir "netbook" kategorisinin oluşmasına sebep olan Eee PC 701 modelinin piyasaya çıkmasından birkaç ay önce rafa kaldırılmış ve bu hareket, belki de Palm'ın bu trendin lokomotifi olması ihtimalini ortadan kaldırmıştı.


Palm'in avuç içi sistemleriyle birlikte çalışmak üzere tasarlanan Foleo'nun piyasaya çıkış fiyatı ise 2007 yılı için 599 dolar olarak belirlenmiş. 22 Eylül'de bitecek açık artırmada ulaştığı değer ise, haberimizi yayına hazırlanırken ancak 335 dolara kadar çıkmıştı. Satışın son durumunu merak ediyorsanız, &lt;span style="text-decoration: underline;">buraya tıklayabilirsiniz...</span>

Tüm Konu: Piyasaya çıksaydı, bir dönem değişebilirdi!

Resimlerle: Açık artırma ile satılan en tuhaf ürünler...

Kaynak: www.chip.com.tr