PlayStation 4 durdurulamıyor!

CHIP Online
06-03-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PlayStation 4 ve Xbox One arasındaki büyük mücadele, her geçen gün biraz daha Sony tarafına kayıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/pla ... ulamiyor_45786.html

Resimlerle: Sony PlayStation 4'ü yakından görün!

Sony, yeni jenerasyon konsolu PlayStation 4'ün satış rakamları ile ilgili en son iki hafta önce verdiği bilgide, toplam ürün satışının 5.3 milyonu geçtiğini dile getirmişti. Kasım ayının ortasında piyasaya çıkan PS4, öyle bir ivme kazanmış durumda ki Sony'nin bugün yaptığı bir açıklamaya göre toplam satış rakamı 6 milyona ulaştı.


Kısa sürede gelen büyük artışın en büyük sebebi, şüphesiz konsolun yaklaşık on gün kadar önce Japon pazarında da satışa sunulması. Sony'nin yapığı basın açıklamasında dikkat çeken bir diğer konuysa, konsol piyasaya çıktığından Mart ayının ikisine kadar geçen sürede, dijital ve kutulu olmak üzere tam tamına 13.7 milyon oyun satışı yapılması oldu. Firmanın verilerine göre, PS4 sahiplerinin yüzde 50 gibi büyük bir kısmı, aynı zamanda ücretli PlayStation Plus servisine abone. Bu abonelerin 3.6 milyonluk kısmıysa iOS ve Android işletim sistemlerine PlayStation uygulamasını çoktan indirmiş durumda. Bir diğer ilginç veri de bugüne kadar internet üzerinden yayınlanan oyun videosu miktarı zira Ustream ve Twitch gibi popüler video stream uygulamaları aracılığı ile toplamda 3.6 milyon saatten fazla oyun videosu yayını yapılmış.


Microsoft cephesindeyse satış miktarı ile ilgili henüz herhangi bir güncelleme yapılmadı. Tek bilinen, 22 Kasım tarihinde çıkan konsolun, kısa sürede 3 milyon sattığı.   

Tüm Konu: PlayStation 4 durdurulamıyor!

Resimlerle: Sony PlayStation 4'ü yakından görün!

Kaynak: www.chip.com.tr