PlayStation 4 hakkında her şey!

CHIP Online
21-02-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ucundan da olsa, resmi olarak ortaya çıkan yeni PlayStation hakkında bilinen her şey haberimizde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/pla ... -her-sey_38801.html

Resimlerle: PlayStation 3'lülerin kaçırmaması gereken 10 oyun!

Sony, Türkiye saati ile 01:00'da başlayan basın konferansında yeni konsolu PlayStation 4'ü ve ona ait birçok detayı duyurdu. "Yeni bir konsola açık bir talep var, bugün size oyunların geleceği için küçük bir ipucu vereceğiz" diyen Sony, yeni PS4'ün yeni işlevlerinden bahsetti ve grafikleriyle etkileyen birçok yeni oyunu gösterdi. Tek göremediğimiz şey ise ilginç bir biçimde konsolun kendisi oldu.


Konsolun donanımsal özelliklerinden kabaca bahseden Sony, PlayStation 4'te CELL işlemci yerine x86 işlemciye geçtiğini, CPU ve GPU tarafından paylaşılan 8GB GDDR5 RAM kullandığını söyledi (söylentilere göre cihazın RAM'i 4GB olacaktı, ancak Sony son zamanlarda bir değişikliğe gitmiş olabilir). Şirket, konsolun depolama alanının kapasitesini tam olarak açıklamasa da, oyunlar için "dev" boyutta bir alana sahip olacağımızı söylüyor.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013022110100888772.jpg" alt="" width="608" height="369" />


Etkinlikte PlayStation 4'ü görmesek de yeni denetimi yakından görebildik. Üzerinde 3D kamera tarafından algılanan bir "ışık çubuğu" bulunan denetim, bu sayede hareketlerinizi algılayabiliyor. Denetim üzerinde tüm oyunları durdurmaya yönelik bir güç düğmesi, bir kulaklık ve mikrofon jakı bulunuyor. Bunun yanında konsol, akıllı cepler, tabletler ve PlayStation Vita ile kontrol edilebiliyor. Destekleyen oyunlarda PS Vita'yı ikinci bir ekran olarak kullanabiliyorsunuz (Remote Play), hatta bazı oyunları sadece Vita'dan oynayabiliyorsunuz. Bu durumda konsolunuz, PS Vita için sunucu görevini üstleniyor.


Tüm Konu: PlayStation 4 hakkında her şey!

Resimlerle: PlayStation 3'lülerin kaçırmaması gereken 10 oyun!

Kaynak: www.chip.com.tr