PlayStation 4 için "pes" dedirten fiyat!

CHIP Online
20-09-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Konsolların Türkiye fiyatları size yüksek geliyorsa, Arjantin'deki bu fiyat dudağınızı uçuklatacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/pla ... en-fiyat_42608.html

Resimlerle: PlayStation 4'ten resmi kareler!

Yeni nesil oyun konsollarının satışa sunulması beklenirken, eski bir tartışma da tekrar dirildi. Konsol fiyatları bu kadar yüksek olmalı mı? Xbox One'ın A.B.D. satış fiyatı 499 dolar ile PS4'ün 399 dolarlık fiyatının da üzerine çıktı. Nasıl bakılırsa bakılsın, çoğu insan için bu büyük bir fark.


İşte tam bu noktada, Arjantin'de yaşayan oyuncular acı bir haber ile karşılaştılar. UberGizmo'nun haberine göre, PS4 için ne kadar para ödeyeceklerini bu hafta öğrenen Arjantinli oyuncular, 6499 ARS gibi bir fiyat ile karşılaştılar. Bu fiyat daha tanıdık para birimlerine çevrilir ise 1.137 ABD doları, 723 pound veya 858 Euro'ya denk geliyor. Peki bu ürün neden bu kadar pahalı? Basit bir şekilde anlatmak gerekirse, temel sebep ülkenin ekonomisinin hızla artan enflasyon ile olan mücadelesi. Artan enflasyon, Arjantin pesosunun değerini düşürerek ithal edilen ürünlerin fiyatlarında artışa sebep oldu. Arjantin'de yaşayanlar, bu enflasyon yetmezmiş gibi, bir de düşük maaşlar ile uğraşmak zorundalar.


WageIndicator.org sitesine göre, ülkedeki minimum maaş ayda 3300 ARS; bu da yaklaşık olarak 588 dolar ediyor. Bu şekilde hesaplandığında da PS4'ün fiyatı, asgari maaşın iki katına denk geliyor.


Arjantin'in başı, 1970'ten beri enflasyon ile belada. Arjantin yönetimi, enflasyona karşı değil kalıcı, geçici bir çözüm bulmakta bile zorlanıyor. 

Tüm Konu: PlayStation 4 için "pes" dedirten fiyat!

Resimlerle: PlayStation 4'ten resmi kareler!

Kaynak: www.chip.com.tr