Popmundo ile Hayallerini Yaşa

lethexd
23-04-2020, 19:07   |  #1  
lethexd avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2018

Evde oturduğunuz şu günlerde canınız sıkılıyor yapacak bir şey bulamıyorsanız işte bu oyuntam da size göre. Birçoğumuz artık dijital dünyanın etkisine girmiş birçok oyunla karşı karşıyayız. Bir maceraya başlamak,  hayallerini süsleyen bu yolda ilerlemek isterseniz neymiş bu Popmundo hep birlikte görelim.

Siteye ulaşmak için Popmundo adresi üzerinden bir hesap oluşturabilirsiniz. Gerçek zamanlı bir role play yapma oyunudur. Oyun, kendi sitesinde de yazdığı gibi oyuncuların,müzikendüstrisinde şöhret için birbirleriyle yarıştıkları sanal bir rol yapma oyunudur. Oyuna beş parasız çaylak bir müzisyen olarak başlayıp azimle, sabırla, çokta uzun olmayan bu yolda ilerlerken kendinizi bir sürü maceranın içerisinde bulabilirsiniz. Oyunu oynamak için herhangi bir şey yüklemenize gerek. Tamamen tarayıcınız üzerinden oynadığınız bu oyunu, dilerseniz telefondan, tabletinizden de kontrol edebilirsiniz.


1. Nasıl Görünüyorsunuz?

Popmundo sitesine kaydolduktan sonra karşınıza bir ekran gelecek. Yanda görmüştüğünüz ekran benim karakterime aittir. Siz de böyle bir karaktere sahip olmak istiyorsanız siteye koydulup; karakteriniz, adını, memleketini, ismini ve hatta yaşını seçme hakkınız bulunmaktadır. Aynı zamanda rol yapma deneyiminizi genişletmek için karakterinize ait bir geçmiş de yaratabiliyorsunuz. Her ne kadar hayatınızın devamında bunların çoğunu değiştirme imkanınız bulunsa bile, seçiminizi iyi yapın. Dünya sizi ilk olarak bu isimle tanıyacak! Hayranlarınız sizi ilk bu isimle bilecek!

İlk oyuna girdiğimizde karakterimizi seçmek üzere, tüm diğer karakterleri yöneteceğiniz bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Birden fazla karakteriniz olabilir. Bir kuklacısınız ve sizin gibi oynayan binlerce oyuncu var. Oyundaki temel amacımız birstarolmaya çalışmak, tamamenmüzikendüstrisi üzerine kurulmuş gibi görünse de içerisinde başka bir sürü maceraya kapılarını açmıştır. Gerçek hayatta yapmak istediğiniz fakat yapamadığınız her şey burada mevcut hatta daha fazlası var bile diyebiliriz.

Bilgisayarın başında ister çalışırken isterseniz arkadaşlarınızla dışarıda sohbet ederken bile oyunu rahatlıkla oynayacağınız bir tarayıcı oyunundan bahsediyorum. Üstelik her şey çok kolay. Gelin hep beraber daha fazlasını görelim.

2- Aşk Meşk, Evlilik!


18 yaşına geldiniz ve biriyle tanıştınız evlenmek istiyorsunuz. Acele edin, hemen bir nişan yüzüğünü alıp, sevgilinize verin ve düğünün keyfini çıkartmak için hazırlanmaya başlayın. Yaklaşık 10 senedir bu oyunu oynuyorum ve neredeyse 20 kadınla evlendim. Anlayacağınız, gerçek hayatta yirmi kişiyle evlenemesek de Popmundo’da istediğiniz kadar kişiyle evlenmeniz mümkündür. 10 günlük bir cayma ya da heyecan evresi düşünün. 10 gün sonra sevdiğinizin kollarında olabiliyorsunuz.

3- Müziğin Kralı/Kraliçesi


Popmundo’nun ana tabanını aslında müzik oluşturuyor. Yani bir müzik endüstrisi üzerine kurulmuş fakat içerisinde sınırsız bir yaşam bulunuyor. Gözlerinizi mavi dünyaya açtığınız anda yazılmış iki adet şarkı ve sizlerle tanışmayı bekleyen yüzlerce kişiden oluşmuş iki adet konserle birlikte ilk sahne deneyiminizi yaşarsınız. Sonrasında güzel bir single çalışması ve ardından gelecek albüm ile de kariyer adımlarını atmış olursunuz. Asıl çekişme, müzik türünüze karar verdikten sonra kendinizi geliştirip listelerin bir numaralı sanatçısı olmaya çalıştığınız anda başlıyor. İşte o zaman gözünüzü bürümüş hırsla, ortalığı kasıp kavurabiliyorsunuz. Üstelik her şey çok kolay.


4- Kariyer Seçenekleri

Oyunher ne kadarmüziküzerine kurulu olsa bile, hem müzik yapıp para kazanırken bir yandan da bir işte çalışarak ekonominizi güçlendirebilirsiniz. İnsanlara yardım edip onları iyileştirmek için doktor, çiftlerin mutluluklarına şahit olmak için yargıç/din adamlığı, suçlularla mücadele etmek içinpolis, avukat, aşçı ve barmen… gibi daha birçok meslek dalından herhangi birinde çalışabilirsiniz. İki sonra sıkılıp elbette bu meslek gruplarından ayrılabiliyorsunuz, merak etmeyin. Sonsuza kadar aynı mesleği yapmak zorunda kesinlik değilsiniz.

5-Fantastik Maceralar


Elbette her şeyin sınırsız olduğu bir dünyada macerasız olmaz değil mi, sevgili okur? Tromso’da bulunan denizaltına binip, Atlantis adasına giden harika bir macera sizi bekliyor. Üstelik oldukça eğlenceli. Elbette bu maceranın sonunda sizleri bekleyen güzel ödüller de cabası. Fakat maceralar bununla sınırlı değil.

Los Angeles şehrinde sizleri Mars’a bekliyoruz. Kristallerin ardında geçen devasa yolculuk ve yaklaşık on gün süren eğlenceli mi eğlenceli harika bir maceradan söz ediyorum. Her ne kadar biraz süreç uzun gibi görünse bile oldukça eğleneceksiniz. İçeride maymunlarla verilen küçüksavaşve yeni dostluklar edinebileceğiniz güzel bir macera.

6-Maceralar


Popmundo'da bitmek bilmeyen aklınıza gelebilecek bir sürü macera mevcuttur. Yedi Denizlerde bulunan korsan heyecanından, şeytanı konseriniz ile dize getirmeye çalıştığınız ilginç bir patikaya kadar birçok macera mevcut. 

Son zamanlarda Çorak Diyarlar Efsanesi patikasıyla da yepyeni bir maceraya atılabilirsiniz. Her Popyıl'ın 22.gününde Kraken'in kaderi içinsavaşverebilirsiniz. 

Her popmundo yılı 56 gün sürmektedir. Bu da demek oluyor ki bir Popmundo yılı 56 güne tekabül eder ve takvimde özel etkinlikler bulunur. Ölüler gününde zombilerin avlanması, Kraken'in Dönüşünde onun kaderini belirlemek, Big Bang gününde en iyimüzikgrubu seçmek gibi birçok özel gün mevcut. 

Ayrıca her gerçek yılda 2 defa da Popmundo Festivale yapılmaktadır.Festivalalanları gerçek bir festivalmişçesine dolup taşar. İzlemeye onlarca kişi olur. 

Bu maceralı yolculuk belki de senin için yaratılmıştır!

7-Zombilerle Uykusuz Geceler


Fantastik maceralardan devam edecek olursak, bir de başlıktan da anlaşılacağı üzerine takvimlerin 28. günü gösterdiğinde tüm Popalemin nefeslerini tutup, çiftlerini ve sandıklarını hazır beklediği ZOMBİ GÜNLERİ sizleri bekliyor. Her yıl güncellenen sıralamada devasa bir kapışma var. 128 bin zombi haklamaya çalışan tüm Popmundo kullanıcıları o gün hem hayalet avlamak için hem de zombileri haklamak için birbirleriyle yarışıyorlar. Üstelik bu macerayı çok seveceğinize eminim. Burada da yeni insanlarla tanışıp kaynaşabilirsiniz. Belki birine yardım ederken, kendinize bir sevgili bile bulabilirsiniz.


8- Yazar Olmak için Kaleminizi Kuşanın!

İşte geldik benim en sevdiğim kısma. Tıpkı yazmayı sevdiğim kadar okumayı da çok seviyorum arkadaşlar. Popmundo’da bir dergi var ki sormayın. Birbirinden yetenekli bir sürü yazarı içerisinde beslediği bu dergi, adeta Popmundo’nun ilk günlerinden bu güne kadar bir sürü yazıyı içermektedir. Yazdığınız her makale için sizlere verilen küçük paralarla da ekonominize can verebilirsiniz. Bunun yanında yazar olup yazdığınız yazılar için size verilen ödülden bahsetmiyorum bile. Sizler de içinizdeki yazarı ortaya çıkarmak istiyorsanız ne duruyorsunuz? Belki bir gün editör bile olabilirsiniz!

9-Bir Popmundo Haftası

Bir Popmundo haftasında yapabileceğiniz birkaç şey... Tabii sadece bunlarla sınırlı olmadığını unutmayın!

10-Vazgeçilmez Politika Deneyimi


Yapabilecekleriniz sadece bunlarla sınırlı değil. Popmundo evreninde toplamda 49 şehir bulunmaktadır ve bu şehirlerin her birinin birer valisi bulunuyor. Eğer kendinizde bir lider gücü olduğunu düşünüyorsanız bir şehrin valisi, emniyet müdürü ya da defterdarı olabilirsiniz. Sokaklarda seçim konuşmanızı bekleyen, kafa tutulmayı bekleyen yeni yasalar için buyurun sizi buradan alalım. Politika tam da size göre olsa gerek.


11- Sosyalleşmek için Buradayız

Birbirinden değişik dilde, ırkta, medeniyette yaşayan insanlarla bir arada olup; onlarla aynı toplumun birer üyesi olmak için birbirinden eğlenceli etkinlikleri kaçırmayın derim. Oyunda karşınıza çıkan bütün karakterlerin birer kullanıcısı bulunmaktadır.Oyunkurucularından tutun, gözcülere kadar oyundaki tüm kullanıcıların ardında birer birey bulunmaktadır. Bizler bunu kuklacı olarak ifade ediyoruz. Karakterleri bizler yönettiğimiz için, kuklacı oluyoruz.Festivalalanlarında görüp imza alacağınız, belki de hayatınızın aşkını tanıyacağınız bu dünyada her türlü aksiyona, komikliğe ve eğlenceye hazır olun.

Geldik yazımızın sonuna arkadaşlar. Unutmadan, oyunu oynamak tamamen ücretsizdir. Fakat elbette oyunun bazı giderleri için her 3 ayda bir ya da yılda bir VIP özelliği alarak, oyunun bazı tatlarından faydalanmak tamamen size kalmış. Bunun yanında elbette oyunu oynamak ÜCRETSİZDİR. Bu yazıyı sizlere hazırlayan ben Vicki Murray (3495988), sizleri de Popmundo’nun yani mavi dünyanın bir parçası olarak görmek isterim. Burada her şey çok gerçekçi ve oldukça keyifli. Tatildeyken, işteyken, vakit öldürmek istediğiniz her anda, yeni insanlarla tanışmak için oldukça keyifli bir sosyal platformdan bahsediyorum. Sizler de bu oyunun bir parçası olmak istiyorsanız işte buradan kayıt olup, hemen oynamaya başlayabilirsiniz.  adresine girip, hemen kaydolun ve mavi dünyanın keyfini çıkartmaya başlayın!

Son Düzenleme: lethexd ~ 23 Nisan 2020 19:12 Neden: Görsel Hatası