Popmundo - Online Tarayıcı Tabanlı Müzik-Rol Oyunu

mkaynak46
02-05-2017, 00:16   |  #1  
mkaynak46 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2017

Merhaba Arkadaşlar Bu Konuda Sizlere Popmundo Oyunu Hakkında Bilgi Vermeye Çalışacağım.


Popmundo'yu size anlatayım ama önce şunları belirteyim.İnternette oyunu anlatan diğer forum ve bloglarda oyunu "grup kurup konser veriyorsun" gibi bir cümleyle tasvir etmişler ama oyunun sadece %5'lik bir kısmı diyebilirim size konser vermenin vs.Çünkü oyunda kendini hangi alanda geliştirirsen o alanda ilerliyorsun.Mesela Tıp alanında istersen o alanda ilerleyip kendini hipokrat yeminine adayabilirsin.Ya da bir polis olup suçluların korkulu rüyası haline gelebilirsin. ve Tabi ki suçlu olup ortalığın altını üstüne getirerek malın mülkün efendisi olabilirsin tabi polisler ve ajanlar peşinden ayrılmayacaklardır

Hadi Kısaca Oyunu Tanıyalım :

Popmundo da size bir karakter seçmeniz isteniyor öncelikle kadın/erkek , yaş ve yaşadığı şehiri seçerek o şehire uygun bir isim listesinden isim seçerek(oyun içerisinde isimi değiştirebiliyoruz tabiki krediyle) ilerliyoruz.İlk olarak size oyun hakkında temel bilgilerin ve eğitimlerin olduğu bir dizi oyun rehberi veriliyor ve bunları adım adım yapmanız (tabi isteğe bağlı) isteniyor.Bu Rehberdeki amaç oyunun temel fonksiyonlarını kavramanız ve oyunda bir amaca yönelmeniz.

Oyunda bir çok yönelim mevcut. Girişte belirttiğim şekilde müzik,tıp,böcek bilimi,astroloji,polis,suç,eğitim,şirket kurup yönetme(ilerde anlatacağım detayları),şarkı yazma-satma ve daha aklıma gelmeyen onlarca alandan ister birini seçip o alanda ilerleyebilirken isterse bir çoğunda kendinizi geliştirmeniz mümkün.Tamamen emeğinizle bir yerlere gelebilirken oyundaki diğer kişilerinde size ufakta olsa yardımlarının olacağını göreceksiniz.(oyunun en sevdiğim yanı oyun içi yardımlaşma çok fazla)

Şirket Kurma ve Yönetme : Oyunda bu alana yönelirseniz ilk önce Krediyle şirket veya şirket lisansı almanız gerekmekte.Şirket lisansı alırsanız oyun parasıyla başka kişilerden şirket satın alıyorsunuz.Şirketiniz boş ise içerisine yine ister Krediyle ister oyun parasıyla mekan alabiliyorsunuz.(aynısı şirket açtığınız zamanda geçerli).Şirket açarsanız ise size boş bir şirket verilmektedir ama Şirket lisansınız olmadığı için Şirketten hiç kimseye hisse verip başka şirketlerdende hisse alamayacaksınız.
Şirket Mekanları : Şirketiniz varsa şirketinizde istediğiniz kadar ve istediğiniz türde mekanınız bulunabilir.Örneğin; dükkan(kıyafet,kitap,alet vs satışı) , petshop,Otomobil dükkanı,Kayıt mekanı,bar,hastane,pskiyatr kliniği,dövmeci vs vs onlarca yine mekan seçeneğiniz mevcut.Tamamen size kalmış yönetim ve mekan seçenekleri mevcut.

Müzik Grubu Kurma/Konserler: Oyunun asıl amacı diyebileceğim bir yönelim. İlk önce bir grup oluşturuyorsunuz istediğiniz bir müzik türünde(hiphop,pop,rock heavy metal vs.) ve karakterinize o müzik türü yeteneğini öğretiyorsunuz.Daha sonra grubunuzdaki konserlerde kullanmak için şarkı bestelemeniz gerekli ve onuda karakter sayfasından yapıyorsunuz ve bu şarkıların kalitesini arttırmak içinde temel bestecilik,şairlik söz yazımı gibi yetenekler mevcut ve onları öğrenerek yapacaksınız. Bunları yaptıktan sonra iş geldi bar/stadyumlardan konser ayarlamaya yada eğer bar zinciri olan birisinden talep etmeniz halinde onlar göndermektedir zaten. Daha sonra konserler için performans planınızı ayarlayıp konser gününe kadar bilet satışlarını heyecanla izliyorsunuz .

Diğer Yetenek ve Yönelimler: Diğer yönelim alanları bir hayli fazla ve size şöyle söyleyim her şehrin belediye başkanından tut defterdar,vali,kaymakam,emniyet müdürü,hakim,savcısı vs. hepsi olabiliyorsunuz ve tabiki bunlar seçim tarzı şeylerle oluyor(yani destekciniz olmalı-çevre şart). Bunları olmak için olacağınız alanı araştırıp o alandaki gerekli yetenekleri sırasıyla öğrenip yüksek yıldız yapıyorsunuz(yıldız o yetenekteki eğitim oranınız denebilir.). Sonrası tamamen hırsınıza kalmış.Çevrenizi yapıp kendinizi bir belediye başkanı olarak görebilirsiniz.

Peki Ya Başka ! : Bunlar haricinde ben serbest takılırım arkadaş bana kimse karışamaz diyorsanızda evlenip çoluk çocuğa karışabilmenizde yine oyunda mümkün(aslında evlenmedende çoluk çocuğa karışabiliyorsunuz). Oyunda bir karakterle ilişkinizi ilerletip o kişiyle birlikte olmanız ve eğer bayan karakter ovülasyondaysa hamile kalıyor ve tebrikler baba/anne oluyorsunuz.Bebeğiniz annenin yönetiminde oluyor ve o kontrol ediyor.

Oyun Takvimi : Oyun takvimi 56 gün olarak esas alınıyor ve 56 gün , 1 oyun yılı oluyor ve bu yıl içerisinde yine sevgililer günü,cadılar bayramı,noel,festivaller,dini günler vs. gibi özel günlerde etkinliklerle kutlanıyor.

Oyun için şuanda benim aklıma gelenler ve anlamak istediklerim bunlar. Daha fazla bilgi isteyen ve aklına takılan şeyler için yazın cevaplayayım , ama bence gelin oyuna kendiniz yaşayarak görün herşeyi...

Oyuna Kayıt Olun ve Beni Bulun İsterseniz || REFSİZ KAYIT LİNKİ

Yukarıdan kayıt olduktan sonra İsminizi ve şehrinizi buraya yazın ben sizi bulayım yardımcı olayım.