Popmundo: RPG Tabanlı Bir Müzik Oyunu

Nurise
17-04-2020, 18:14   |  #1  
Nurise avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2019

Bu korona günlerinde size ilaç gibi gelecek bir oyundan bahsetmek istiyorum. Roleplay mantığına dayanan, yaşadığımız dünyanın basit bir modellemesi olarak karşımıza çıkan bu sanal evrende; ister bir Rockstar olup müzik dünyasını kasıp kavurun isterseniz de alternatif kariyerlere yönelip maceradan maceraya koşun! Tabii bunların hepsini bir arada da yapabilirsiniz. Geliştiricilerin yeniliklerle dinamik tuttuğu ve dünyanın dört bir yerinden oyuncuların katıldığı gerçek zamanlı işleyen bu oyun geniş bir yelpazeye sahip. Şimdi size biraz bu kısımlarını açıklayım.

1.  Karakterinizi seçin!
İlk olarak; www.popmundo.com sayfasından üye olarak kendinize bir karakter seçiyorsunuz. Sınırsız isim seçeneği ile karşınıza gelen ekrandan ayrıca doğduğunuz yeri ve yaşınızı da seçebiliyorsunuz. Karakteriniz bir nevi sizin imzanız olacağından herşeyi titizlikle yapmakta fayda var. Oyuna yeni başlayanlar için temel bilgilerin verildiği, uygulamalarla kolay öğrenebileceğiniz bir rehber olacak. Bu rehber, çaylaklık döneminizde size yol gösterecek ve muhtemelen ilk başarılarınızı da bu rehberle alacaksınız :) 

2. Başarılar
Hazır başarı demişken neymiş bu başarılar buna da değineyim. Başarı puanları, bir nevi emeğinizin karşılığıdır. Zorluk derecesine göre belirlenen puanları, kimi zaman kendinizi çok yormadan kimi zaman da uzun uğraşlardan sonra elde edeceksiniz. Ama neticede kazandığınız bu başarıları, karakteriniz gururla taşıyacak.

3. Müzik Endüstrisi
Oyunun ana dinamiği müzik piyasasıdır. Dünya turuna çıkıp konserler vererek, albüm çıkarıp festivallere katılarak ve bunları yaparken de diğer gruplarla yarışarak stratejinizi belirleyip zirveyi hedefleyebilirsiniz. Metal müzik seçerseniz sahnede kafa sallayarak hayranlarınızı coşturabilir ya da elektronikayı seçerek yaptığınız lazer gösterisiyle dinleyici kitlenizi kendinden geçirebilirsiniz. Bu şekilde Hiphop'tan Africa müziğine kadar bir çok müzik türünden biriyle dünyada bir yıldız olabilirsiniz.  

4. Çeşitli meslekler
Müzik dışında farklı mesleklerle de ilgilenebilirsiniz. Doktorluk yaparak hasta kişileri iyileştirebilirsiniz hatta şanslıysanız bilinmeyen bir hastalık türü bile keşfedebilirsiniz. Üniversitelerde profesörlük yaparak hem öğrencilerinize ders verip hem de kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca yargıçlık yapabilir, nikah kıyabilir, emniyette yer alarak suçlu peşinden de koşabilirsiniz. 

5. Maceradan maceraya!
Yeni maceralara atılayım derseniz de; ister yedi denizlere açılıp define arayabilirsiniz, ister zombi ve hayalet avına çıkabilir isterseniz de patikalarda keşif yaparak yeni başarılar kazanabilirsiniz. Şeytanla anlaşma bile imzalayabiliyorsunuz, uzaya çıkıp yaşınızı küçültebiliyorsunuz. Daha önce de dediğim gibi oyunun bize sunduğu olanakların bir sınırı yok!

6. Sosyalleşmek!
Sosyalleşerek arkadaş çevrenizi genişletip müzik grubu kurabilir, şirketiniz varsa ortak yönetebilir ve hatta evlenip çocuk sahibi de olabilirsiniz. Ne muhteşem değil mi? Bunun yanı sıra, oyun forumundan sormak istediklerinizi sorabilir, öğrenmek istediğiniz spesifik bilgileri buradan araştırarak da bulabilirsiniz. The insider adlı oyunun dergisine makale yazabilir, yayımlanan karikatürleri de zevkle okuyabilirsiniz.

7. 49 Şehir!
Oyunda konser ayarlayıp seyahat edebileceğiniz 49 şehir bulunuyor. Bu şehirler arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya ile Türkiye'de yer almakta. Bazı şehirlerden patikalara girişler var, bunlar için bile yolculuk yapmak isteyebilirsiniz. İstanbul oyunda da nüfus bakımından en yoğun şehir, bu da bir dipnot olsun :)

8. TGH: Suç Dünyası
Suç dünyasında bulunmak isterseniz öyle bir seçeneğiniz de var. Banka soymaktan sanat eseri hırsızlığına kadar polislerin canını sıkacak bir çok aksiyon gerçekleştirebilirsiniz. Hapisten kaçmanız da cabası :) Tgh adlı bu suç dünyası gerçek suçlular için tam bir ütopya!

9. Türkçe Dil Desteği
1 oyun yılı 56 gün olarak kabul ediliyor ve tüm aktivite ve özel günleri de bu bir yıl içinde size yaşatıyor. Çoğu ülkenin kendi diline çevrilen popmundo da Türkçe dil desteği de mevcut. Herkesin erişimine ücretsiz olarak açık olan bu renkli dünyanın bir parçası olabilirsiniz. Ayrıca vip üyelik ve kredi satın alarak da oyun zevkinizi iki katına çıkarmak mümkün. Burası tamamen size kalmış bir tercih.

10. O halde oyun başlasın!
Oynamak isteyenler için şuraya bir link koyayım,  Daha fazlası için; https://www.popmundo.com/Popmundo.aspx/Invite/282443