Popmundo: RPG Tabanlı Bir Ütopya!

desdemoiselle
14-01-2016, 16:32   |  #1  
desdemoiselle avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2016

   

Popmundo, yazı tabanlı (text-based) bir rol yapma oyunudur. Oyunun temel mantığı, çeşitli stratejiler geliştirerek kendinize bir hayat çizmek ve yeteneklerinizin ilerlediği ölçüde karakterinizi şekillendirmektir. Roleplay mantığına dayandığı için oluşturduğunuz karaktermiş gibi davranmanız şart. Şimdi biraz karakteri oluşturmaktan bahsedelim, ne dersiniz?


Öncelikle, oyuna ilk başladığınızda önünüze bir sayfa gelir. Bu sayfada, oyunun içinde bulunan şehirlerin sıralı tam listesi vardır. 40'ın üzerinde şehir var oyunda mevcut bulunan. Oyuna hangi şehirde başlamak istediğinizi ve isminizi listenin içinden kendiniz seçersiniz. İsminizi seçtikten sonra, karakter sayfanız önünüze gelir. Bu benim 2520 gündür oynadığım karakterim:

Gördüğünüz gibi ruh halimi, karakteristik özelliklerimi, durumumu, konuşma baloncuğuma ne yazmak istediğimi, sahne ismimi ve zamanımı nasıl kullanmak istediğimi kendim seçiyorum. Ben Klasik Müzik grubunda bir müzisyenim, fakat herkes böyle olmak zorunda mı? Herkese yetecek kadar meslek var! İşte olabileceğiniz mesleklerin bir kısmının listesi.

Polislikten, yargıçlığa; valilikten, gangsta rap starlığına tüm meslekleri kendinize uygun görebilirsiniz. Üstelik tek bir meslek seçip tüm hayatınızı ona göre şekillendirmenize de gerek yok! Birden fazla mesleği pekala seçip, karakterinizi buna göre geliştirebilirsiniz. Yalnız dikkat edin, birden fazla işiniz olursa üniversiteye çakılıp ders öğrenmekten partiye zamanınız kalmayabilir...

Oyun, oyuna yeni başlayanlar için rehber adı verilen bir sistemle geliyor. Bu rehber, sizi oyuna ısınacağınız çaylaklık döneminde size yol gösteriyor, aynı zamanda rehber ile birlikte oynamanız için de, görevleri tamamlamanız karşılığında oyuna yardımcı küçük eşyalar veya yetenekler kazandırıyor. Böylece öğrenirken bile sıkılmıyorsunuz.

Burası, benim müzik grubumdan küçük bir kesit. Eğer kariyerinize bir müzisyen olarak devam etmek istiyorsanız, görüldüğü gibi kendinize 2 görev seçebilir, sahneye çıkabilir, seçtiğiniz bu enstrumanlarla sahneleri sallayabilirsiniz. Konser esnasında yaptığınız atraksiyon ve hareketleriyse canlı ekrandan izleyebilir, bir sonraki stratejinizi seyircinin verdiği reaksiyona göre şekillendirebilirsiniz. Benim sahnede yaptığım atraksiyonlardan birkaçı:

Peki, konseri verdiğinizde ne olacak? Sahneye çıkmak bize ne kazandırıyor?

Eğer sıkı çalışır ve yeterince enstrumanınızda ve sahne şovlarınızda ustalaşırsanız, sıklıkla yenilenen bu en iyiler listesine girersiniz ve Başarı Puanı kazanırsınız.


İyi de, peki başarı puanı nedir?
Başarı puanı, oyunun bize verdiği emeklerimizin karşılığı diyebiliriz. Hemen hemen attığımız her adımda, eğer başarılı olursak çeşitli başarı puanları hanemize ekleniyor ve sayfamızın köşesinde parıldıyor. Başarı puanlarının sayı değeriyse, başardığımız şeyin zorluğuyla doğru orantılı olarak artıyor. Örneğin, birinci suçluyu tutuklamak 10 puansa, yüz suçlu tutuklamak 20 puandır. İşte birkaç başarı puanının resimli örneği;

Böylece ne kadar çok başarı puanınız varsa, kendinize güveniniz o kadar artar ve oynamaktan o kadar keyif alırsınız. VIP veya normal üye olmak üzere 2 farklı seçenekle oynanabiliyor. VIP üyenin eşya kullanımı veyahut karakter geliştirme açısından VIP üyeye göre bir eksisi yok, fakat bazı şeyleri yapmak için VIP olmak gerekiyor.

Son olarak, eğer yazı yazmak veya okumak hoşunuza gidiyorsa oyun bunu da düşünmüş. Oyunda karakterlerimizin alıp okuyabileceği, her hafta yenilenen bir dergi var. Bu derginin adı: It's POP! Bu dergiye tüm karakterler makale yollayabiliyor. Üstelik makale yollarsanız da başarı puanı geliyor... Hem yazın hem başarı kazanın. Daha ne olsun!

Umarım size bu makalemle oyunu iyi tanıtabilmişimdir... Eğer oyuna başlamak isterseniz, ben Mónica Willson. [ID=1484962] Evliyim, 5 çocuğum var. Eşim Danny Willson [ID=879615] ve ben mutlu bir hayat sürüyoruz. Başlamaya karar verirseniz, bize de bir mesaj atarsınız artık! :)
Sevgiler...