POST Ekranı 20 Saniyede Geliyor

bekir6695
14-08-2013, 17:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

Kasayı açtım ve RAM'i çıkarıp 2-3 saat sonra (hiçbir donanıma zarar vermeden) taktım.Bilgisayarımı açtığımda kırmızı renk yoğunluğu yaşadım ve DVI to VGA çevirici kullanarak görüntü almak istedim ve bu seferde yeşil renk yoğunluğu yaşadım.Bu sorunu ekran kartıma giden güç kablolarını diğer donanımların güç kablolarıyla değiştirerek çözdüm.Bu sefer de 2 sorunla daha karşılaştım.Birinci sorunum; POST ekranı 20 saniyede açılıyor.Bu esnada ekranda hiçbir görüntü yok, monitöre sinyal gelmiyor, sabit disk işlem yapmıyor ve en önemlisi bilgisayarıma sanki reset atıyormuşum gibi 2 defa ses geliyor.Yani donanımlar 4-5 saniye ara ile 2 defa yeniden başlıyor.Bir diğer sorunum ise; Ekran kartımın performansında gözle görülür bir düşüş yaşadım.Driver'ı kaldırıp tekrar yükledim fakat sorun hala devam ediyor.Sorunu açacak olursam, sanki ekran kartım 1 GB 256 bit yerine 512 MB 128 bit'e düştü.Sonra kasayı açıp ekran kartımı çıkardım ve dahili ekran kartımı kullandım ve bir baktım POST ekranının açılması 2 saniye sürmedi.Umarım sorunumu net bir dille açıklamışımdır.Yardımlarınızı bekliyorum ve tüm CHIP ailesine teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Donanımlarım Hakkında:
1)SICAKLIK:


2)ANAKART:


3)EKRAN KARTI:


4)İŞLEMCİ:

Sistem Bilgilerim
Batuhan Karsan 26
14-08-2013, 23:04   |  #2  
Batuhan Karsan 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,570 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

 

Ekran kartın nanay olmuş.Gitmiş herhalde.

bekir6695
15-08-2013, 17:11   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

Bugün format çektim yine düzelmedi.Yardım edin lütfen arkadaşlar.Sorun nerede olabilir?

bekir6695
20-08-2013, 02:18   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

500 W PSU aldım yine aynı yine aynı [:<>"]

Biri yardım etsin artık lütfen Ağlıyor

padisah
20-08-2013, 02:50   |  #5  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: Batuhan Karsan 26  
Ekran kartın nanay olmuş.Gitmiş herhalde.
Alıntı: bekir6695  
500 W PSU aldım yine aynı yine aynı [:<>"]

Biri yardım etsin artık lütfen Ağlıyor

Üstteki mesajı görmedinmi?