PozitifPc e dergi

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
cursed
07-09-2006, 19:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

"POZİTİF E-DERGİ

Pozitif e-dergi, yayın hayatına 2006 yılının Şubat ayında başladı. Aslında ilk proje, kendi müşterilerimiz için yayınlanacak, 8 sayfalık bir bülten hazırlamaktı. Ancak içerik ve fikirler o kadar büyük bir hızla gelişti ki, ilk sayı 127 sayfalık bir dergi formatında ortaya "çıkıverdi".

Proje, "bülten" sınırlarını aşmaya başladığı anda, bunun nasıl bir dergi olacağına karar vermeye başlamıştık bile. Öncelikle, özgür yazılım ağırlıklı olacaktı. Piyasada birçok "magazin" ağırlıklı dergi zaten vardı; dolayısıyla Pozitif bilgi ve uygulama ağırlıklı olmalıydı.İkinci sayıda, bugün yayınlanan derginin temellerini atmaya koyulduk:İlk hedef içeriği artırmak, özellikle GNU/Linux ve Atölye bölümlerine daha fazla ağırlık vermekti. Bu aşamada bize katılan Can Kavaklıoğlu ve Fehmi Noyan İsi, hem yazdıkları yazılarla, hem de fikirleriyle derginin gelişmesine önemli katkılarda bulundular.

Mart, Nisan ve Mayıs sayılarımız, 200 sayfa civarında içeriği ve gerçekten titizlikle seçtiğimiz konularla okuyucularımız tarafından bizim bile beklemediğimiz bir ilgiyle karşılandı. Bu süre zarfında, yeni dostlarımız da içerikkonusunda katkıda bulundular.

Bugün Pozitif, kendisine sağlam bir yer edinmiş, sürekli olarak çıkan ve okuyucularıyla gönül bağı kurabilmiş nadir e-dergilerden biridir. İçerik konusundaki kararlılığı ve düzenli olarak çıkmasıyla ise, bilgisayar konulu e-dergiler arasında tek ve eşsizdir: Şu an 4. sayımıza ulaşmış olmamıza rağmen, henüz 4 ay ve gecikmesiz çıkan başka bir bilgisayar temalı e-dergi bulunmamakta.
AMAÇ

Özellikle ikinci sayımızla birlikte, Pozitif'in basılı olarak yayınlanacağı, bedava dağıttığı sayılarınsa reklam amaçlı olduğu birçok yerde tartışıldı.

Oysa, Pozitif daha çıkmadan önce bile asla basılmayacağına karar vermiştik. Bunun tek istisnası, derginin basılsa bile ücretsiz PDF sürümünün sitede yayınlanmasıdır; bu da Türkiye şartlarında mümkün görünmüyor. Dolayısıyla, Pozitif basılmayacak, satılmayacak. Amacımız, bilgisayar kullanıcılarına kaliteli, geniş ve "yararlı" içerikli bir dergi sunabilmek.

Beklentimiz, yayıncılığın en azından belli alanlarında, alışkanlıkların ve iş yapma tarzının değişeceği yönünde. Bizler, özellikle büyük şirketlerin kendi alanlarındaki yayıncılık faaliyetlerini finanse edeceklerini bekliyor ve umuyoruz. Bunun sonucu olarak, bilgisayar kullanıcıları bizim gibi oluşumlar sayesinde bedava bilgiye ulaşabilecekler.

Bunun bazı örnekleri var. En basiti, Red Hat ve Novell gibi büyük firmalar bedava GNU/Linux dağıtımları ile toplumdan aldıklarının bir kısmını yine ona veriyor. IBM, bir e-dergi çıkarıyor. Bunlar güzel ve ümit verici örnekler. "

Yukarıdaki yazı derginin hakkımızda kısmından alıntıdır.

Her ay düzenli olarak pdf formatında yayınlanan bir e dergi,içeriği gerçekten çok zengin göz atmanızı öneririm.

Rockford Fosgate
08-09-2006, 19:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
139 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

dergiyi nereden indirebiliriz

cursed
08-09-2006, 22:20   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

evet adresi vermeyi unutmuşum :) derginin web adresi : http://www.pozitifpc.com