programa dilleri

HPQ-User
20-04-2010, 19:57   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

HaWK sormuş:
programlama dillerini öğrenmek istiyorum. Şuan programlama hakkında bilgim yok denecek kadar az . Öğrenmek için hangi programlama dilinden başlamam uygun olur?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
programa yapmak için yeterli düzeyde donanıma sahip

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

Sefa Adak
21-04-2010, 00:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Merhaba
 
Programlama biraz fazla emek isteyen bir is, o yuzden kodlarla ugrasmayı, bilgisayarda yeni şeyler uretmeyi sevmeli ve çaba sarfetmelisiniz.Programlama oyle direk baslanıcak bisey degil acıkcası.Once mantıgını anlamanız gerekli.Yani Algoritma denen kısmı.Aceleci olmaman en gzl şey.Yavas yavas algoritmayı anladıkca zaten işi cozmeye baslarsın.Sonrası belirledigin dilde bir dokumanla veya kitap alıp, komutları, donguleri ve ornekleri uygulamak olmalı.MS Visual Basic veya C dili olabilir.Ama daha cok C diline yogunlasmanızı oneririm.Size baslangıc asamasında yardımcı olabilecek 1-2 link vermek istiyorum.
 
{   www.kariyervideo.com ve www.programlama.com   }
 
Ozellikle KariyerVideo'ya uye olup videoları tek tek izleyin.Anlamaya calısın.PC'nize Compiler yani kodları Derleyici bi program yukleyin.DEV C++ veya Turbo C olabilir.Heves varsa sakın bırakmayın.Baslarda bende cok zorlanmıstım ama emek verince az cok ortaya biseyler cıkıyo.Yaptıgınız işi gercekten sevmek gerekiyo.Istemeden bisey yapamazsınız.Ki yazdıgınız kodun calıstıgını gormek kadar da gzl bisey yok..:)
 
Basarılar dilerim..Kolay gelsin..