Programcılık

tBox
28-07-2011, 00:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

 

Merhaba Arkadaşlar,Bu işin ne kadar uzun ve zor olduğunu biliyorum. Fakat öğrenmek te istiyorum. Her ne kadar bilgisayar kullanmayı az-çok bilsemde programlama bilgim hiç yok. Bu dil olayında sanırsam en günceli c# amacım Windows için bazı küçük şeyleri programlayabilmek  örneğin hesap makinesi yapmak gibi bunun için bana önerebileceğiniz daha iyi bir dil olursa  nedenleriyle açıklayın. Bana başlangıc seviyesi için kaynak veya kitap (Türkçe olursa daha iyi olur) önerebilirmisiniz.

Rabbit
28-07-2011, 00:46   |  #2  
Rabbit avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
88 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

hocam cok geride kalmıssın C yaslandı artık kımse kullanmıyor C yi :)Bir suru dil var.En iyisi bilgisayar muhendisi ol olamam diosan 500-600tlye git bilgasayar kurslarına ordan cık ne yazıosan yaz ole videodur kıtapdır olcak is deil.Başarılar;)))

Kapalı Hesap (153535)
28-07-2011, 00:50   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: Rabbit  
hocam cok geride kalmıssın C yaslandı artık kımse kullanmıyor C yi :)Bir suru dil var.En iyisi bilgisayar muhendisi ol olamam diosan 500-600tlye git bilgasayar kurslarına ordan cık ne yazıosan yaz ole videodur kıtapdır olcak is deil.Başarılar;)))
C#'tan bahsediyor zaten C'den değil :)).
Abdullah Zengin'in C# 2008 adlı kitabını önerebilirim.

tBox
28-07-2011, 00:52   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Bilgisyar Mühendisi olamam çünkü üniversite için daha 3 sene var. Ki Bilgisayar mühendisliğini tercih etmeyeceğim. Üzgünüm ama Bilgisayar kurslarına gidecek kadar zengin de değilim. Benim babam prpfesyönel anlamda bu işi yapıyor ve kitaplardan öğrenmiş diyeceksiniz nedne ondan öğrenmiyorsun diye öğretmez kendimin öğrenmesini ve onu yormamı istemiyor (İşi var anlaşılan) Neyse ben windows için programcılık yapacağım için yanlzıca birkaç öneri istiyorum hangi dili kullanmalıyım ve başlangıc programcılığı için en iyi Türkçe kitap nedir?

tBox
28-07-2011, 00:54   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Peki  C# yapacağım işlere uygun mu acaba ?

Rabbit
28-07-2011, 00:55   |  #6  
Rabbit avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
88 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011
Alıntı: cs87  
C#'tan bahsediyor zaten C'den değil :)).
Abdullah Zengin'in C# 2008 adlı kitabını önerebilirim.
Hocam iyi yakaldın beni ;) ama C# C ve C++ yonelik once o dilleri bilse daha iyi olur yani ya muhendisli yada kurs valla kirapla olcak is deil onlar.Tabi bana gore

Kapalı Hesap (153535)
28-07-2011, 00:57   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Önerdiğim kitap başlangıç seviyesi için iyi bir kaynak.Ayrıca ingilizcen yeterliyse internette çok daha fazla kaynak bulman mümkün.

Kapalı Hesap (153535)
28-07-2011, 00:59   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: Rabbit  
Hocam iyi yakaldın beni ;) ama C# C ve C++ yonelik once o dilleri bilse daha iyi olur yani ya muhendisli yada kurs valla kirapla olcak is deil onlar.Tabi bana
Evet başlangıç için C de iyi bir seçenek.Biz de ilk C'yi görmüştük.

Kapalı Hesap (153535)
28-07-2011, 01:04   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Hesap makinesi gibi uygulamaları C# veya Visual Basic gibi dillerle yapabilirsin.İnternette yeterli kaynak var zaten.

tBox
28-07-2011, 01:08   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

C ve C#'nin farkı ne merak ettim ? C# kullanırsam sorun çekermiyim, Kademe kademe ilerlemek istediğim için. Birde kitapta önerir ama programcılığa başlamak için hangi programı önerirsiniz? 

tBox
28-07-2011, 01:09   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

C# veya Visual Basic  ayrı ayrı diller mi ben Visual Basici program zannediyordum

Kapalı Hesap (153535)
28-07-2011, 01:14   |  #12  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Visual Studio 2008 veya 2010 kullanabilirsin evet ikisi ayrı dillerdir.

Kapalı Hesap (153535)
28-07-2011, 01:18   |  #13  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

C# ile başlamak istiyorsan örneğin önce console uygulamalarıyla ilgili basit programlardan başlayıp daha sonra form uygulamalarına geçebilirsin.

tBox
28-07-2011, 01:21   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Peki hangisi benim yaptığm işe daha uygun yada şöyle mi sormalıyım hangisi daha güncel C# denilince akla daha genel bir kavram geliyor sanki bütün bir sistemi baştan yazmak gibi ama Visual Basic diyince sanki sadece program yazmakmış gibi. Ama anlamadığım birşey var nasıl olupta iki farklı dili tek programda kullanabiliriz Visual Studio da ben daha önce araüzlerine bakmıştım direk olarak kod giriliyor iki sistemdeki kodlarıda algılayabiliyor mu bu program 

Kapalı Hesap (153535)
28-07-2011, 01:25   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Dili bir proje oluştururken kendin seçiyorsun ayrıca ASP.NET uygulamaları da geliştirebilirsin.

tBox
28-07-2011, 01:30   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Birde arkadaşlar böyle bir kaynak buldum ve sanırsam ilerde çok işime yarayacak
http://www.muhammedmastar.com/kategori/c-sharp-dersleri-1

Mr.ED
28-07-2011, 05:34   |  #17  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

www.bilisimogrenci.com
www.gorselprogramlama.com
Ben m. lisesinde programlama okuyorum. İlk yıl c# consol gösterip işin mantığını öğretiyorlar. Ardından görsel programlamayı gösteriyorlar.
Bu arada bu işlerin mantığını anlamadıktan sonra kitapla olacak iş değil bunlar.  Sen direk hesap makinası yapmak istiyorsan nette ara vardır. Ama bu işi öğrenmek istiyorsan temelini alman lazım.
Bende bir sürü kaynak var fakat upload yapamıyorum. Sorun olursa sorabilirsin.

Rabbit
28-07-2011, 11:12   |  #18  
Rabbit avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
88 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Yha bn  visual basic i hic anlamadım en iyisi dev valla onlar direk exe haline getiriosun visual basic ock karısık!!!

umutcant
28-07-2011, 15:59   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
690 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

eğer ilerleticem ben hobi olarak kalmicak diyosan bence c++ veya javayla başla. yok kendi çapımda bişeler yapim diyosan direk c# tan başlayabilirsin. c# ta pek fazla kod yazman gerekmiyor aslında o yüzden onla başlayarak çok geliştiremezsin kendini. kaynak olarak bence google ı kullan kitaptan okuyup öğrenceklerin pek bişe katmicaktır loop lar falan olucak ki senin işine pek yaramazlar.

jesst
28-07-2011, 18:48   |  #20  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Bu işi ilerletmek istiyorum yani mesleğim bu yönde olmayabilir ama genede sanki mesleğim buymuş gibi bilmek istiyorum bunun için hangi dille başlamam gerekiyor ?

Mr.ED
28-07-2011, 23:41   |  #21  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

C# consolda işin manyığını kap. Zaten bu diller aynı mantıkla çalışıyor fakat komutları farklı o yüzden mantığını anla gerisi kolay.

umutcant
29-07-2011, 10:57   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
690 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010
Alıntı: jesst  
Bu işi ilerletmek istiyorum yani mesleğim bu yönde olmayabilir ama genede sanki mesleğim buymuş gibi bilmek istiyorum bunun için hangi dille başlamam gerekiyor ?
c++ veya javayla başlayabilirsin. GUI yle uğraşmadan önce console da çalış class/ method mantığını falan öğren sonra c# a geçmen zor olmaz zaten. ordan çalışmaya devam edersin

SaMaRRa
29-07-2011, 14:17   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
208 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

www.yaztasarla.com

programların çalışma mantığı, algoritma mantığı önemlidir. en azından sana bu temeli anlatıcak yakınında biri varsa iyi olur. programların standart kullandığı komutlar var ve bu komutların her programda(dilde) çalışma mantığı aynıdır. sadece yazılışı biraz farklılık gösterebilir. bu yüzden 1 dili öğrenmek (düzgün ve güzel) diğer dilleri öğrenmek içinde sağlam bir temel oluşturur. yazdığın yada yazılmış bir programı çalıştırmadan, komutlarına bakarak(aşama aşama ne yapacağına bakarak) o programın ne yapacağını görebilmelisin. bazen hoca önümüze program koyup "bu program ne yapar" diye sorardı. işte asıl onu görebilmen gerekir. sonrasında diğer dillerde gelir.

ilk programlamayı anlatan hocam çok iyi anlatmıştı. 2. bir dile geçtiğimizde (başka)hoca ne diyosa anlamıyoduk. eski(aldığımız 1.dilin) sayesinde hocanın ne yaptığını çözüyorduk. iyiki ilk dersi o güzel anlatan hoca vermiş diyebilirim.

tBox
30-07-2011, 18:09   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

c++ sanırsam grafiksel birşey yada öyle duydum  benim grafikle işim yok doğrumudur?