Programlama Sorusu sorun LütfeN..

shaheen
14-10-2008, 20:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

 

mrb arkadaslar..

ben gazi üni..bilg.örtmenlii örencisiyim..hocamız bir ödev verdi toplam 20 tane soru yazılacak cevaplar olmayacak sadece sorular olucak...

sorular her türlü programlama dilinde olabilir(delphi,C#,C++,q.basic,pascal,v.basic v s.)

bu 20 sorudan 10 tanesi dosyalama sorusu olacak..

yani girilien bilgileri bir dosya altına kaydedecek..

buraya yazacağınız sorular olabildiğince zor olsun aklınıza gelebilecek en zoru olsun..

yada lisede bilgisayar okuyan arkadasların defterlerinde kesinlikle vardır..eğer buraya yazarsanız sevinirm..

örnek vereyim mesela bir futbol ligini pascal da yazmak..

her takım birbiriyle mac yapacak her hafta atlayacak skorlar otomatik belirlenecek...

veya bir sayısal loto programı falan gibi...

bunlar örnek eğer aklınıza gercekten çok zor bir soru gelirse bekliorum arkadaslar...

şimdiden teşekkür ederim..

secman
29-12-2008, 20:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

1.Visual basic de directx'de objeye ışıldama efekti nasıl verilir tam kodunu yazın
biliyorsan banada söyle :P

Kapalı Hesap (79876)
01-01-2009, 17:17   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,252 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

1-9 rakamlarından hepsini birer kere kullanarak 1/2'ye eşit bir ifadeyi
Nasıl yazarız.

orn:
1 / 2 = 6729 / 13458
1 / 2 = 6792 / 13584
1 / 2 = 6927 / 13854
1 / 2 = 7269 / 14538
1 / 2 = 7293 / 14586
1 / 2 = 7329 / 14658
1 / 2 = 7692 / 15384
1 / 2 = 7923 / 15846
1 / 2 = 7932 / 15864
1 / 2 = 9267 / 18534
1 / 2 = 9273 / 18546
1 / 2 = 9327 / 18654

Birde zor soru geliyor:
1den başlayarak belirtilecek olan bir N sayısına kadar olan sayı serisi içerisinde
( sayılar 1er 1er artmakta ve N sayısı dahil olana kadar devam etmektedir )
"+" ve "-" işaretlerini kullanarak toplamı sıfır olan serileri bulun.

Örnek girdi: 4
Program çıktısı:
1-2-3+4 = 0

Örnek girdi: 7
Program çıktısı:
1-2-3-4-5+6+7 = 0
1-2+3+4-5+6-7 = 0
1+2-3-4+5+6-7 = 0
1+2-3+4-5-6+7 = 0

Örnek girdi: 6
Program çıktısı:
şartı sağlayan sayı serisi yoktur!

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (92645) ~ 01 Ocak 2009 17:33
Kapalı Hesap (79876)
01-01-2009, 17:22   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,252 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Birde dosyalalma ile ilgili

ilgili pc üzerindeki( dosyaları bulmak ve listelemek, ve sonucu kendi pcmizde göstermek.. kullancı nın istediği yerdeki istediği uzantıları.
mesela c:\windows\*.jpg  için.

....
c:\windows\bilmemne.jpg
c:\windows\bilmemne2.jpg
c:\windows\vsvs.jpg
c:\windows\system32\bilmemne3.jpg
........
böyle bir liste.

caga
08-01-2009, 11:17   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Bir diger guzel bilgisayar sorusu nette Dining Philosophers ve Sleeping Barber problem adi altinda bulabilecegin sorulardir.

Dining Philosophers da dogru hatirliyorsam diyelim 5 tane filozof var, bunlar cinliler gibi chop stickle yemek yiyorlar, ancak masada da toplam 5 cubuk var (her filozofun saginda ve solunda birer tane). Ve bunlar yemek yiyorlar.Ama yan yana iki cubuk olmadan tek cubukla yemek yenemediginden , mutlaka iki cubuk olmasi gerek.

de aciklamasini bulabilirsin.
Deadlocklarla ilgili olan problemler de keyifli ve zordurlar. Odevi senin yerine yapmak olmayacagindan bu fikirleri biraz arastirirsan guzel sorular turetebilirsin.

H@ckerCesur
09-01-2009, 09:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Veritabanı kullanmadan sadece dosyalama kullanarak adres defteri yapılsın.

Bilgiler girilsin , sıralansın, ve gösterilsin...

TitSoft
18-09-2013, 02:45   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2013

İnşallah sana faydası dokunur kardeşim ilk 4 basamak ilk sayı sonraki 5 basamak 2. sayı tabi sonucunda içersine girip onuda işleyebilirsin. Böyle orjinal soruları olan arkadaşlarım lütfen paylaşsınlar. Saygılarımla

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace ConsoleApplication36
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{string bb;

for (int u = 1000; u < 10000; u++)
{
if (farkli(u) == true && farkli(u * 2) == true)
{ bb = u.ToString() + (u * 2).ToString();
int hh = Convert.ToInt32(bb);
if (farkli(hh) && bb.Length==9 &&sifirci(bb)==true) Console.WriteLine(hh);

}
}
}
static bool farkli(int x)
{
string str = x.ToString();
int uzunluk = str.Length;
char[] basamaklar = new char[uzunluk];
int sayac=0;
foreach (char c in str)
{ basamaklar[sayac] = c; sayac++; }
int say=0;
for (int i = 0; i <uzunluk-1; i++)
for (int j = i+1; j < uzunluk; j++)
if (basamaklar == basamaklar[j]) say++;
if (say == 0) return true;
else return false;

}

static bool sifirci(string v) {
int sayi=0;
foreach (char x in v)
{ if (x == '0') sayi++; }
if (sayi == 0) return true;
else return false;


}
}

}

yea1993
03-05-2014, 21:31   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

merhaba arkadaşlar;

aşağıdaki soru benim matlab final ödevim olup 1 haziran'da teslim etmem gerekiyor.

çıkmış 10 tane integral sorusunun (yılları farketmez) cevaplarını sorulara atayan,sonra bu soruların kayıtlı olduğu text dosyasından bu soruları ekrana çağıran (bir nevi test oluşturan) 3dk süre içerisinde test çözülmüşse doğru-yanlış sayılarını ekrana yazan,çözülmemişse''süre doldu'' uyarısı veren bir matlab programı hazırlayınız.

yardımlarınızı bekliyorum.