Project Scorpio her oyunu 4K oynatmayacak!

Süleyman Erol
25-06-2016, 13:46   |  #1  
Süleyman Erol avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2016

Project Scorpio her oyunu 4K oynatmayacak!

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen E3 2016 etkinliği sırasında Microsoft’un sunumu oldukça hareketli geçti. Bunun sebebi ise Microsoft’un 2 yeni konsol duyurmasıydı. Bu konsollardan ilki, Xbox One’dan biraz daha güçlü ve neredeyse yarı yarıya ince olan Xbox One S oldu. Xbox One S önümüzdeki ay çıkışını gerçekleştirecek iken, duyurulan 2. konsol ise 2017 tarihinde çıkmasını beklediğimiz Project Scorpio oldu. Microsoft tarafından, gelmiş geçmiş en güçlü konsol şeklinde lanse edilen bu konsol hakkında bugün yeni bilgiler gün yüzüne çıktı.



6TFLOPS değerinde bir gücü içerisinde bulunduran Project Scorpio, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bazı söylentiler ile içerisinde AMD’nin Zen veya Polaris mimarisini de bulunduracağını göstermişti bizlere. Bu bilgi her ne kadar söylenti olsa da, bu haberimizde vereceğimiz yeni bilgi bir söylenti değil. Çünkü bu bilgi direkt olarak Phil Spencer’ın ağzından çıkmış durumda. Bahsettiğimiz bilgi ise, yeni Xbox konsolunun her oyunu 4K oynatmayacak olması.

Phil Spencer’ın Project Scorpio hakkında yaptığı yeni açıklamalara göre konsol her oyunu 4K çözünürlükte oynatmayacak. Bunun sebebi ise tamamen oyun geliştiricileri ile alakalı. Phil Spencer’ın dediklerine göre oyunun geliştiricileri isterse 1080p/60 FPS değerlerinde, yüksek grafik kalitesi ile birlikte oyun geliştirebilecekler. Fakat yine aynı geliştiriciler oyunu 4K çözünürlük ile sunmak isterse, 60 FPS ve yüksek grafik kalitesi özelliklerinden vazgeçmeleri gerekecek. Henüz bu konu hakkında daha fazla detay vermek istemeyen yetkili isim, bu tür konuların yakın zamanda detaylandırılacağını da belirtti.