Ps3 Psn Hesabı Almak İsteyenler İçin @@@@

shaccker
16-04-2011, 15:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Playstation 3 sahibi arkadaşların nasıl PSN hesabı alacaklarını anlatacağım arkadaşlar. PSN hesabı ne işe yarar? Ona bir açıklık getireyim önce. PSN hesabı aldıktan sonra Playstation Store'daki ücretsiz demoları indirebilir, Blu-Ray ve HD fragmanları indirebilirsiniz, ücretli oyunları satın alabilirsiniz, arkadaşlarınızla online oyun oynayabilir haberleşebilirsiniz. PSN hesabı almadan önce US, UK yada bir Japon adresi buluyorsunuz. Gooogle üstünden aratırsanız bulursunuz.

Örn: 

London (UK) 0208-579-0588
Census Bureau (US) 2005SE US adres almak için bu siteden de faydalanabilirsiniz.
Tokyo (JPN) 188-8511

Öncelikle PSN hesabı istediğiniz kadar alabilirsiniz yani hem bir US hem de JPN PSN hesabı alabilirsiniz bir mahsuru yok. Yüklü demo yada oyunlarınız için bir problem olmaz tüm oyunlarınız sanki o hesapta gibi hepsinde görülür. Ama PS Store'a girdiğinizde hangi hesabınız var ise onun bölgesine girer. US ve UK için bir problem yok ama JPN hesabı biraz karışık sayılır. Bölgeyi Japon seçer seçmez dil Japonca oluyor. O yüzden UK yada US PSN hesabı alırken adımları bir kağıda yazmanızda fayda var böylece ordan bakıp da yapabilirsiniz. Onay butonunun Japaonca'da YES önce No sonra değil tam tersi olarak düşünün. Genelde 2. sekme onay butonu oluyor.

Hesap Tipleri:

Master Account – Yetişkin (Biz bu hesabı alacağız en başta olan)
Sub Account - Yetişkin
Sub Account - Genç
Sub Account - Çocuk


Bize lazım olacak hesap Master Account (Doğum tarihinizi 18 yaşından düşük olmayacak şekilde girmeniz gerekir), Playstation'da Store bölümüne ilk olarak geldiğimizde Create New Account çıkacak ordan giriyoruz ve gerekli bilgileri girerek (Adres, isim, doğum yeri, tarihi vs) adım adım ilerliyoruz. Ülke olarak yukarda verdiğim ülkelerden birisini seçiyoruz. Türkiye seçerek giriş yapmıyoruz çünki ülkemizde PS Store mevcut değil ama bir alt hesap oluşturabilirsiniz isterseniz. Casino Royal Blu-Ray diski gönderiliyordu önceden ama bu olay bittiği için gerek yok da denebilir ama ileride bu tarz bir organizasyon olabilecğei düşüncesi ile oluşturulabilirde.

Hesap yaratırken Email adresi (ID), Güvenlik Sorusu (Security Question), Şifre (Password), PSN kimliği (Online Handle), Avatar bilgilerini girerek devam ediyoruz. Email olarak en sorunsuz olarak yahoo adresinizi kullanmanızı tavsiye ederim.

Ülke olarak Japon seçtikten sonra doğum tarhiniz G/A/Y şeklinde olmuyacak tam tersi o yüzden bögeyi onaylamadan önce 18 yaşında büyük olacak şekilde ayarlıyıp bir Master hesabı seçiceksiniz.


Sağ alttan 2. seçeneği seçiyoruz ve onaylıyoruz.


Sırası ile email adresiniz, şifreniz, şifre onayınız ve gizli soru cevabınızı yazınız.


Buraya nick yani PSN'de kullanacağınız takma isminizi yazıyorsunuz.


İsim, soy isim, 3. ve 4. sekmeye aynı şeyi yazınız kafanıza göre. Sağdaki küçük tik erkek yada soldaki kafanıza göre fark etmez 


Adres bilgileriniz, Hirossima falan sallayın işte 


Bu ekranda Store'dan oyun almak için kredi kartı bilgilerinizi girmek isteyip istemedinizi soruyor. Bu ekran son aşama ve UK/US hesabınızdada çıkar oyun satın almayacak iseniz alttaki seçeneği seçerek atlayın ve PSN hesabınızı oluşturun.

UK/US için resimli anlatmadım çünki zaten ingilizce olduğundan kolayca alırsınız.

Herkese iyi oyunlar. 

Emeğe Saygı....