Qualcomm: Her şeyi kablosuz şarj edin!

CHIP Online
23-02-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Elinizdeki tüm elektronik cihazları kablolarla uğraşmadan şarj edebileceğiniz günler çok yakın...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Qual ... arj-edin_11083.html

Yonga üreticisi Qualcomm, Mobile World Congress etkinliğinde birden çok cihazı aynı anda kabloya ihtiyaç duymadan şarj edebilen "eZone" ismindeki evrensel şarj aletinin bir prototipini tanıttı. Firmanın belirttiğine göre e-Zone diğer kablosuz şarj aletlerinde olduğu gibi saf endüksiyon akımıyla çalışmıyor. Zira bu tekniğin şöyle bir dezavantajı var: Cihazlar yükleyici yüzey üzerinde aynı pozisyonda durmak zorunda. Qualcomm eZone'da bu engeli "yakın manyetik rezonans" ile ortadan kaldırmak istiyor. Gerçekten de Barselona'da tanıtılan prototipte cihazlar yükleyici yüzey üzerinde farklı pozisyonlarda durabiliyordu. Sofistike bir yükleme mekanizması, eZone-destekli cihazlarla iletişim kurarak birden çoğunun aynı anda şarj edilmesini sağlıyor; şarj süreci bittikten sonra mevcut şarjı koruma moduna geçiliyor.

eZone şu an prototip aşamasında. Bir Qualcomm sözcüsü CHIP Online ile yaptığı röportajda seri üretime geçişin 12-18 ay sürebileceğini söyledi. Cihaz için farklı kullanım alanları da düşünülüyor. Mesela Qualcomm mühendisleri eZone yükleme tekniğini bir notebook'un kapağına entegre edip kullanıcının dışarı mekanlarda cep telefonu, kamera ve MP3 çalar gibi cihazları notebook'un kapağına koyup şarj etmesini istiyor.


Tüm konu: Qualcomm: Her şeyi kablosuz şarj edin!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: eZone konsepti pratikte kullanışlı olabilir mi?

Fattur
23-02-2009, 21:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Elbetteki..

Banned
24-02-2009, 00:42   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

bir ara bir haber vardı 2012 yılında mini usb cepler için evrensel şarj cihazı olacak diyordu...oradada söylemiştim 2012 de kablolarla kim uğraşır diye al işte... üstelik bununla su geçirmez cihazlar da çok rahat şarj olur ve de konnektörlerin paslanması gibi bir derdi de yok...verilerde güçte kablosuz taşınabilir artık...güle güle kablolar...