Qualys, Mobil Cihazlarda VMDR Çözümünü Sunuyor!

Soliter34
17-02-2021, 14:34   |  #1  
Soliter34 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

Qualys, Android ve iOS/iPadOS Mobil Cihazlarda VMDR Çözümünü Sunuyor!


Kurumsal mobil cihazlar arasında, cihazları, işletim sistemini ve yanlış yapılandırmalar dahil olmak üzere uygulama ve ağ güvenlik açıklarını sürekli olarak değerlendirin


FOSTER CITY, Calif. 10 Şubat 2021 - Qualys, Inc. (NASDAQ: QLYS), yıkıcı bulut tabanlı BT, güvenlik ve uyumluluk çözümleri alanında öncü ve lider sağlayıcı olarak, bugün Qualys VMDR'yi (Güvenlik Açığı Yönetimi, Algılama ve Yanıtlama) Android ve iOS/iPadOS desteğiyle güvenlik için uçtan uca bir çözüm sunmak üzere mobil cihazlara genişlettiğini duyurdu.

Qualys'in hepsi bir arada VMDR çözümü, VMDR'nin şirket içi cihazlar, uç noktaları, bulutlar, kapsayıcılar, OT ve IoT varlıkları için sunduğu derinlemesine mobil cihaz görünürlüğü, veri güvenliği içgörüleri, proaktif duruş izleme ve otomatik yanıt özelliklerini tüm iOS ve Android cihazlar ile yüklü uygulamalar için sunuyor. 

Küresel insani yardım organizasyonu SOC'nin Yöneticisi Suhail Muhammad, “Mobil cihazların tehdit vektörü olarak kullanılması, özellikle uzak iş gücünün büyüdüğü pandemi sırasında katlanarak arttı. Bu nedenle, Qualys'in olağanüstü Bulut Aracısı desteğini Android ve iOS cihazlara getirdiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Şimdi güvenlik açığı yönetimi programımı mobil cihazlara taşıyabilir ve mobil tehditleri başlamadan önce sonlandırmak için ihtiyacım olan görünürlüğü elde edebilirim” dedi.


Qualys Mobil Cihazlar İçin VMDR Çözümü şunları sağlıyor:

Kapsamlı Mobil Cihaz ve Uygulama Envanteri - Kuruluşunuz genelinde tüm Android, iOS/iPadOS cihazların ve yüklü uygulamaların bütüncül bir görünümünü alır ve zenginleştirilmiş envanter; cihaz türü, işletim sistemi türü, yüklü uygulamalar, EOL durumu, cihaz konumu, CA sertifikaları ve daha fazlası gibi yüzlerce mobil veri noktası hakkında ayrıntılı bilgiler sağlar.

Sürekli Güvenlik Açığı Değerlendirmesi - Qualys'in basit Bulut Aracısı, sektörün en kapsamlı imza veritabanını kullanarak cihaz, işletim sistemi, uygulama ve ağ güvenlik açıklarına yönelik gerçek zamanlı görünürlük ve değerlendirme sağlar. Qualys, güvenlik açıkları ve uygun uygulama sürümleri otomatik olarak ilişkilendirerek doğruluğu artırır ve zayıf noktaları el ile aramak ve eşlemek için zaman harcama gereksinimini ortadan kaldırır.


Gerçek Zamanlı Yanlış Yapılandırma İzleme - Sürekli güvenliği sağlamak için NSA ve CIS tarafından önerilen en iyi yöntemlerle kritik mobil cihaz yapılandırmalarını sürekli olarak izleyerek güvenlik açığı yönetim programınızı genişletmeye imkan sağlar (2021’in 2. çeyreğinde mevcut olacak).


Yerleşik Yanıt ve Düzeltme Eki Düzenleme - Güvenlik açığı bulunan uygulamaları kaldırmak veya güncelleştirmek, kullanıcıları uyarmak, cihazları sıfırlamak veya kilitlemek, parolaları değiştirmek ve daha fazlasını yapmak için kablosuz, kullanıma hazır denetimler sayesinde risk altındaki tüm mobil cihazları aynı anda düzeltmeye veya cihazlar üzerinde işlem yapmaya olanak tanır. Qualys ayrıca Google Play Store'dan güncelleştirilmiş uygulama sürümlerini dağıtmak veya düzeltme süresini azaltmak üzere güvenlik açığı bulunan uygulamaları kaldırmak gibi yanıtların düzenlenmesini sağlar.

Mobil Cihazlar için Qualys VMDR, Android, iOS ve iPadOS’larda güvenlik açığı yönetimi, algılama ve yanıtlama çözümleri sunuyor

Qualys geçici CEO’su Sumedh Thakar; “Bilmediğiniz ve görmediğiniz bir şeyin güvenliğini sağlayamazsınız; yani, güvenli olmayan tek bir mobil cihaz veya uygulama tüm kuruluşu risk altında bırakabilir. FedRAMP tarafından yetkilendirilen Qualys Cloud Platform ile güçlendirilen VMDR for Mobile Devices, BT ve güvenli ekiplerinin mobil cihazlar ve yüklü uygulamalar dahil olmak üzere tüm varlıkların sürekli envanterini oluşturmasına olanak sağlayarak tek bir bölmeden sunucular, iş istasyonları ve mobil cihazlar dahil genel ortam arasında güvenlik açıklarına ve yanlış yapılandırmalara yönelik içgörüler sunar.” dedi.


Kullanılabilirlik

Qualys VMDR for Mobile Devices tek başına veya Qualys VMDR çözümünün parçası olarak hemen kullanılabilir. Fiyatlandırma, cihaz başına yıllık 60 ABD dolarından başlar. 30 günlük ücretsiz denemeye katılmak için, qualys.com/try-vmdr-mobile-devices adresini ziyaret edin. Daha fazlasını öğrenmek için 10 Mart’ta Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimini Kurumsal Mobil Cihazlara Sorunsuz Bir Şekilde Genişletin isimli webinarımıza katılın.


Ek Kaynaklar 

Qualys VMDR for Mobile Devices blogunuokuyunQualys VMDR for Mobile Deviceshakkındadahafazlabilgiedinin


  • Ayrıntılar için bkz. Qualys Cloud Platform

LinkedIn veTwitter’da Qualys’i takip edin