Qualys VMDR Yaması, Artık Linux İş Yüklerini

Soliter34
28-04-2021, 10:58   |  #1  
Soliter34 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

Qualys VMDR Yaması, Artık Linux İş Yüklerini de Kapsıyor


Patch Management, Linux ve Windows cihazlar için tek bir entegre çözümle güvenlik açığının iyileştirilmesini kolaylaştırıp hızlandırıyor


FOSTER ŞEHRİ, Calif. 21 Nisan 2021 - Qualys, Inc. (NASDAQ: QLYS), bulut tabanlı BT, güvenlik ve uyumluluk çözümleri konularında sektörün öncü ve başta gelen sağlayıcılarından biridir. Bugün güvenlik açığı saptama ve yanıt hizmetlerini tek bir platform üzerinden gerçekleştirme vizyonunu genişletmeye devam ettiğini ve böylece Linux sistemi için de yama desteğinin eklenmesiyle güvenlik açıklarını onarma süresini azalttığını açıkladı. Bu yama sayesinde Qualys Patch Management artık Linux, Windows ve üçüncü taraf uygulamalarına yönelik yamaların yaygın olarak kullanılan bir iş akışına sahip olan tek bir konsoldan yapılmasını destekliyor.


Kuruluşlar buluta geçerken, çoğu bulut platformu ve sunucusunun yaygın olarak kullandığı işletim sistemi olan Linux da saldırganların ortama erişim kazanmasında giderek daha büyük bir hedefe dönüşüyor. Dolayısıyla yamasız sistemler çoğu saldırının temel nedeni olduğundan hızlı iyileştirme kritik önem taşıyor. Fakat yamasız güvenlik açıklarının iyileştirilmesi söz konusu olduğunda önceliklendirilmiş güvenlik açıklarına yönelik uygun yamaların manuel olarak belirlenip ilişkilendirilmesi, farklı işletim sistemlerine özel farklı araçlara ihtiyaç duyulması gibi zorluklar ortaya çıkıyor. Otomasyon ve tutarlı araçlar olmaması, yama sürecini yavaşlatarak artan riski iyileştirmek için gereken ortalama süreyi uzatıyor.

VMDR'ın (Güvenlik Açığı Yönetimi, Saptama ve Yanıt) Linux sistemleri için yamayı destekleyecek şekilde genişletilmesi, müşterilerin büyük ölçekte iyileştirme gerçekleştirmelerine ve tek bir tıklamayla güvenlik açığı değerlendirmesi sağlayan aynı hafif Qualys Cloud Agent kullanarak yama yapmalarına olanak tanıyor. Uygulama, geniş bir katalogdan Linux yamalarını otomatik olarak ilişkilendirip eşleyerek ve uygulayarak daha da fazla zaman kazandırıp verimi artırıyor.

Linux için Qualys Patch Management, Linux yamalarını otomatik olarak ilişkilendirip eşliyor ve uyguluyor


VMDR çözümüne dahil olan Qualys Patch Management Güvenlik ve BT uzmanlarının Linux ve Windows işletim sistemleri, mobil ve üçüncü taraf uygulamaları için güvenlik açığı iyileştirmesine yardımcı olan, tamamen bulut tabanlı bir çözümdür.


Linux için Qualys Patch Management, yama sürecinin kullanıcılar için görünürlüğünü ve kontrolünü şu şekilde sağlıyor:


  • Hem daha doğru sonuçlar elde edilmesi hem de güvenlik açıkları ile bunları iyileştirmek için gereken yamaların araştırılıp eşlenmesinin geleneksel yöntemlere kıyasla daha kısa sürede tamamlanabilmesi için güvenlik açıkları ve yamalar arasındaki ilişkinin otomatikleştirilmesi.
  • Linux, Windows ve üçüncü taraf uygulamalarına yama dağıtımının birleştirilerek yamaların satıcıya özel konsollarda silo biçiminde yönetilmesi ihtiyacının ortadan kalkması.
  • Hem Linux hem Windows iş akışlarındaki iyileştirmelerin kolayca izlenip yönetilmesi için merkezileştirilmiş iş akışları ve panoda gerçek zamanlı görüntüleme.

Qualys Geçici CEO'su ve baş ürün yöneticisi Sumedh Thakar yeni genişleme hakkında şunları söylüyor: “VMDR'a Linux yamasının eklenmesi, Qualys’in tüm güvenlik açığı ve yamalama sürecinin saptama ve düzenlemesinin otomatikleştirilmesine dair verdiği sözün sonucudur. Bu sayede müşteriler iyileştirme süresini büyük ölçüde kısaltıp genel güvenlik durumlarını geliştirebilecekler.” “Güvenlik açığı yönetimine uçtan uca yaklaşım, hem Linux hem Windows işletim sistemlerinde birleştirilmiş bir yamalama görünümü sağlarken aynı zamanda da güvenlik ve BT ekipleri arasındaki siloları ortadan kaldırarak iyileştirme sürecini hızlandırır.”


Kullanılabilirlik

Linux için Qualys Patch Management Mayıs sonuna kadar tek ürün veya Qualys VMDR çözümüne dahil olarak sunulacak. Linux için Qualys Patch Management ilk olarak Red Hat 6, 7 desteğiyle başlayıp yakında tüm büyük Linux dağıtımcılarını destekleyecek şekilde genişletilecek


Beta programda yer almak için www.qualys.com/beta-signup/patch-management-linux/ adresini ziyaret edin veya daha fazla bilgi için 5 Mayıs'taki Linux Cihazlar için Qualys Patch Management web seminerimize katılın. 


Ek Kaynaklar 

Linux Yamalama Yönetimiblogunu okuyunQualys Patch Management veQualys VMDRhakkında daha fazla bilgi edinin


  • Ayrıntılar için bkz. Qualys Cloud Platform

LinkedIn ve Twitter’da Qualys’i takip edin

Soliter34 bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
poyrazbartu
08-05-2021, 07:39   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Gayet yararlı elinize sağlık teşekkürler.