RAM Frekansını Yükselttiğimde Sorun Yaşıyorum

dopeboy
20-12-2019, 19:15   |  #1  
dopeboy avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık 2-3 hafta kadar önce BIOS'u güncelleştirdim ve güncellemeden önce 2666 mhz de kullanıyordum bilgisayarı hiçbir sorun yoktu. Bu arada anakartım Asus ROG Strix B360 H Gaming. Yaklaşık 2-3 hafta kadar önce dediğim gibi BIOS güncellemesi yaptım. Yaptıktan sonra boot sorunu oluştu sürekli BIOS ekranına geliyordu ve save and exit dediğimde hiçbir şekilde bir açılış söz konusu olmuyordu, hatta foruma konuda açtım sonrasında çare bulundu. Boot kısmında CSM Launch özelliği kapalıymış aktif ettiğimizde sorun düzelmişti. Fakat ne olduysa burdan sonra oldu. Ben ram'leri 2666 MHZ yaptığımda(X.M.P ile yaptım bunu) bundan sonra bilgisayar bazen açıldı sıkıntısız bazen de açılmıyor. Açma düğmesine basıyorum 2 saniye açılıyor kapanıyor açılıyor kapanıyor. Bazen açılıyor kapanmıyor sadece siyah ekran kalıyor. Sonra tekrardan deniyorum 2666 mhz'de sıkıntısız çalışıyor 2-3 gün sorun yaşamıyorum filan böyle saçma bir olayın içine düştüm açıkcası. En son bu sabah böyle bir sorun yaşamam üzerine XMP değerini devre dışı bıraktım ve 2133 mhz olarak kullanıyorum şuanda. Bu sorun neyden kaynaklı olabilir, BIOS'dan farklı bi ayarı seçmeye mi unuttum acaba CSM Launch dışında? Bu seçeneği açmak dışında herhangi başka bir işlem yapmadım çünkü. Neden böyle olduğunu anlayamıyorum, BIOS güncellemesinden önce hiç böyle bir sorun yaşamamıştım çünkü. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

excel_mustafa
20-12-2019, 19:34   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

önce boot kısmından pxe boot u kapat. çözüm olmazsa biosu default ayarlara döndür. ram frekans ve voltajlarını auto yada defaulta ayarlayıp test et. sorun devam ederse biostan iyi anlayan bir bilgisayarcıya götürüp eski versiyon biosu yüklet.

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 2 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
dopeboy
20-12-2019, 19:37   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Bios güncellemesinden sonra ayarları default yaptım ve voltaj ayarları XMP ile auto seçiliyor. Yani hem default yapmıştım hem de auto'ydu.