RAW olmuy yada Birimi Silinmiş HDD %100 kurtarma.

Doganay1965
17-11-2016, 23:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 20
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Merhaba arkadaşlar.

RAW olmuş ya da Birimi Silinmiş harici(External) & dahili(Internal) hard diskiniz var ise (Kaç bölüm(partition)) olduğu önemli değil %100 kurtarabilirsiniz. Sanki hiç bozulmamış. İlk günkü gibi.

Bu konuda uzman sayılacak kadar bilgi sahibiyim ve ayrıca her çeşit HDD kurtarma ve düzeltme programı hakkında bilgim var.

Hatta Hard Disk yada Flash disklerimizi (çok eski değilse) fabrikadan çıkmış hale geri getirebiliyoruz. Yani Hard Disklerin diskleri üzerindeki sektörleri Mükemmel hale geri getirebilirsiniz. Kilitlenmiş yada formatlanamayan Flash belleklerinizi açıp, format atabilirsiniz.

20-25 yıldır bilgisayar sistemleri üzerinde çalışıyorum. Her çeşit bilgisayarı onarabiliyor ve özellikle yazılımlarını kusursuz bir şekilde kurabiliyorum. Son beş yıldır ise Hard Diskler üzerinde çalışmaktayım. Bir Hard Disk üzerindeki yazılım nasıl eski haline getirilebilir ya da kurtarılabilir. Çalışmalarım profesyoneldir ve yılların tecrübesi ile sabittir.

Üzerinde yazılım yüklü bir Hard Disk nasıl kurtarılıp düzeltilebilir konusunda halen çalışmaktayım. Hard Diskler üzerinde çalışmalarım yazılımsal olarak sürmekte, henüz Hard Disklerin donanımsal arızaları üzerinde profesyonel olarak çalışmaya başlayamadım.

Merak edenler için söyleyeyim. Emekliyim ve 24 saat evde ya da dışarıda dostlarımın yanındayım. Bu işi ise severek yapmaktayım. Merak edenlerin bilgisine... Bu işin ticaretini yapmıyorum.

Bilgi İçin.

E-Mail : otomatikiptaliHotmail.com

ozmentekno
07-12-2016, 09:25   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

BANA YARDIMCI OLABİLECEĞİNİ UMUYORUM. 

4 TB SEAGATE 3.5' HDD VAR. DAHA ÖNCE HARİCİ KUTU İLE PC YE BAĞLIYDI VE SORUNSUZ KULLANILIYORDU. HDD Yİ PC KASASINA DAHİLİ OLARAK TAKTIKTAN SONRA HDD 2 yE AYRILMIŞ VE YENİ BİRİM OLUŞTURMAMI İSTİYOR. TEKRAR HARİCİYE BAĞLADIM YİNE 2 PARÇA. BU HDD Yİ ESKİ HALİNE NASIL DÖNDEREBİLİRİM VERİLERİMİ KAYBETLEDEN.

Doganay1965
07-12-2016, 23:23   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 20
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012
Alıntı: ozmentekno  
BANA YARDIMCI OLABİLECEĞİNİ UMUYORUM.

4 TB SEAGATE 3.5' HDD VAR. DAHA ÖNCE HARİCİ KUTU İLE PC YE BAĞLIYDI VE SORUNSUZ KULLANILIYORDU. HDD Yİ PC KASASINA DAHİLİ OLARAK TAKTIKTAN SONRA HDD 2 yE AYRILMIŞ VE YENİ BİRİM OLUŞTURMAMI İSTİYOR. TEKRAR HARİCİYE BAĞLADIM YİNE 2 PARÇA. BU HDD Yİ ESKİ HALİNE NASIL DÖNDEREBİLİRİM VERİLERİMİ KAYBETLEDEN.

Bana gönderdiğin E-Mail de yazdığım şekilde sana yardımcı olabilirim. Aksi halde elinde verileri sağlam olan hard diskin içindeki verileri kaybetme riski %100 çünkü.

Hard diskler konusunda geniş bilgisi olmayan ve kurtarma işleminin bir kaç işlem adımından sonra gerçekleştirilebildiğini bilmeyen arkadaşları bu konuda bilgilendirmek istiyorum.

Bilgisayar konusunda geniş bilgi sahibi olmayan bazı arkadaşlarımız bu işi basit gibi görüyorlar. Ya da sihirli bir değnek değecekmiş ve ellerindeki hard disk düzelecek sanıyorlar. Kör düğüm olmuş bir lif yumağı gibidir bu tür hard diskler. İçerlerindeki verileri hiç bozulmamış bir şekilde kurtarmak çok geniş bilgisayar bilgisi ve özellikle de Hard Disk bilgisi gerektirmektedir.

Sanıyorum ki bir çok bilgisayar kullanıcısı ve uzmanlar hard diskin içerisindeki Kuartz kristalinden oluşan silindirin üst üst-üste 4 tabakadan oluştuğunu bilmiyorlardır. Üzerine yazılan her kelimenin ve satırın bir kütükte tutulduğunu ve bu kütüğün bozulması durumunda düzeltilmesi ve kurtarılmasının zorluk derecesini bilmemektedirler. Bilgisayarcı dili ile söylemek gerekirse Master Boot Record(MBR) kaydı ve bölüm tablolarının bozulması halinde kurtarılması günlerce sürecek kadar zorlaşmaktadır.

Bu nedenledir ki konunun altına E-Mail notu bıraktım yüz yüze görüşüp, gerekirse uzaktan bilgisayar bağlantısı ile hard diskinizin analizini yapmak kurtarabilmenizin olmaz ise olmazıdır. Aksi halde tüm verilerin kaybolması ve dahi kurtarılamaması gibi bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz.  

Bu konuda yazılmış ve kullanılmakta olan bütün programları kullandım ve bu programların neler yapabildiklerini üreticileri kadar iyi bilmekteyim.

Saygılarımla..

Son Düzenleme: Doganay1965 ~ 07 Aralık 2016 23:24