Realtek HD Audio sürücü kurulum hatası

bulentdj
02-12-2008, 17:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

 

SİSTEM DONANIMLARI

İŞLETİM SİSTEMİ=XP PROF SP3
ANAKART=GIGABYTE M61PME-S2 GF6100/PCI-E/DDR2/SATA
HARD DİSK=HDD PC-3,5 320 GB SAMSUNG 7200 SATA 16 MB
İŞLEMCİ=AMD ATHLON AM2 4200 A64 X2 940P BOX 1MB ( 2,2 GHZ )
RAM=2 GB 800 MHZ PC6400 DDR2 KINGSTON


Sürekli olarak aşağıdaki hata kodunu vermektedir.


Ustalar acil yardımlarınız ricasıyla.


Realtek HD Audio sürücüsü kurulumu yapılamadı.

ERRORCODE=0xE0000227 vermektedir.

SAİNT
02-12-2008, 17:44   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

pc format attıktan sonra ilk yapacağın şey Realtek HD Audio sürücüsü kurmaktır ne yaparsan yap ama sanırım bu sorun format atamadan düzelmiyor.

megaloman
06-12-2008, 22:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
588 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

geçen hafta aynı sorun bendede oldu..bir arkadaşımın pc ye format attım.2 senedir hep ben format atarım.orjinal anakart cd den yükleme yaparım.yine aynısını yapıyordum ama onboard anakarttaki lan-vga yükledi realtek ses driveri error code : 0x0000 gibi bişe yazdı..pc donanımları farklı seninkinden..bendeki pc intel anakart-intel core 2  duo işlemci felandı.ama bu sorun realtekten kaynaklanıyor bence.cd bozuk çiziktir felan diye düşünüp intelin resmi sitesinden 45 mb lık ses driverini indirdim.fakat yine aynı hatayı verdi.diğer gün açtım pc yi..harici ses kartı aldım 35 ytl ye.yapcak bişe yoktu ( ses için 150 ytl lik anakartı değiştiremezdim) son kez tekrar yükleyeyim belki olur dedimn.cd yi taktım.ama bu kez otomatic install yapmayıp donanım-aygıt yöneticisi realtek sürücüsünü bulup sürücüyü yeniden yükle dedim ve otomatik yükle dedim.enteresandır yükledi ve ses oldu.bende bişe anlamadım ama bence değişik yöntemler dene..mesela benim yaptığım gibi

BucaYer6
11-12-2008, 02:02   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

-Sistemi reboot edin ve F8#8242;e basarak güvenli kipte başlatın.
- Aygıt yöneticisine girin ve sistem aygıtlarından “Microsoft UAA Audio device” driverını “disable” edin.
- Tekrar reboot ( yeniden başlat ) yaparak yine güvenli kipte açın ve bu defa “Microsoft UAA Audio device” kartını ” uninstall” ( kaldır ) edin.
-Sistemi tekrar reboot edin ve windows’u normal modda başlatın.
-Muhtemelen yeni bir donanım bulunduğuna dair bir taskbar’da bir bulut göreceksiniz sakın ona dokunmayın.
- Realtek’in sitesine gidip “Realtek HD Audio Codec”in son versiyonunu indirin. ve kurun

BucaYer6
11-12-2008, 02:04   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

- Sistemi reboot edin ve F8 e basarak güvenli kipte başlatın.

- Aygıt yöneticisine girin ve sistem aygıtlarından “Microsoft UAA Audio device” driverını “disable” edin.

- Tekrar reboot ( yeniden başlat ) yaparak yine güvenli kipte açın ve bu defa “Microsoft UAA Audio device” kartını ” uninstall” ( kaldır ) edin.

-Sistemi tekrar reboot edin ve windows’u normal modda başlatın.

-Muhtemelen yeni bir donanım bulunduğuna dair bir taskbar’da bir bulut göreceksiniz sakın ona dokunmayın.

- Realtek’in sitesine gidip “Realtek HD Audio Codec”in son versiyonunu indirin. ve kurun  Sorununuz Hallolacaktır. Flot Yapma Sebebim f8 yerine farklı kodlar cıkmasındandır.

crazychild78
12-01-2009, 14:53   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

teşekkürler arkadaşım senin dediklerini yaptım ama güvenli moda girmeden microsoft uaa etkisiz yapıp kaldırdım
donanımı taratıp indirdiğim driverı elle gösterdim sorun kalmadı. emeğine sağlık tekrar teşekkürler

BucaYer6
25-12-2009, 13:17   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

rica ederim

Turhost