Realtek ses sorunu

meaninglessnames
24-06-2011, 22:29   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

 

bu sorun yüzünden 2 gündür kafayı yemekteyim. ses sürücüsünü yükledim ses yok, görünülürde hiç bir sorun yokmuş gibi görünsede kulaklıgımdan ses alamıyorum. lütfen başından böyle lanet bir olay geçiren biri varsa bana ne yapmam gerektiğini söylesin. forumlarda yazılan herşeyi yaptım...

meaninglessnames
24-06-2011, 22:33   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

HİÇ BİR SORUN YOK GİBİ GORUNUYOR AMA SES YOK ! forumlarda söylenilen tüm herşeyi yaptım. lütfen "güncel driver indirip kurun" gibi şeyler soylemeyin olabilcek hatta uyumsuz olanları bıle zorla kurdum dıyeıblırım..bunun sorunu nedir

ekran kartı
24-06-2011, 23:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,414 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Bağlantılarda sorun yok sanırım. Eğer format atmadıysanız sesin olduğu zamana sistem geri yükleme yapın. Format attıysanız daha önceki formatlarınızda kullandığınız ses sürücüsünün aynısını mı kullandınız? 

Elinizde sürücülerin olduğu bir CD varsa tüm ses sürücülerini kaldırın. Bilgisayarı baştan başlattın. Elle yüklemek yerine Windows'a yükletin. Aygıt yöneticisinden ünlem işaretli olanlara sürücüyü güncelleştir deyin. 

Windows 7 kullanıyorsunuz aslında ses sürücüsünü otomatik olarak yüklemesi gerekirdi. Belki ses kartında sorun olabilir. 

Sorunun nerede olduğunu anlamak için bazen bilgisayarın başında olmak gerek. Buradan aklıma bunlar geliyor. Benzer sorunlar ben de yaşamıştım.

Son Düzenleme: ekran kartı ~ 24 Haziran 2011 23:15
meaninglessnames
25-06-2011, 03:55   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

şimdi söyle anlatayım size..aklınıza gelebilcek herşeyi yaptım. bu 4. formatım :) ki bunun formatla alakası yok..3 tane farklı windows dvd denedım. normalde drıverları kurmasam bıle wındows kendı sesı tanıması gerek, tanıyorda :) yanı unlem ısaretı falan yok, donanımı otomatık kendısı buluyor. aygıt yonetıcısınden manuel olarak yukluyorum. yıne bır sorun olmadan yukluyor ama sonuc yıne aynı..başka bir forumda aynı sorunu yaşayan bırısı olmuş, ve bunu şans eserı halletmış. bios menusunden "extra raid/ide controller" ı dısable yaparak. sanırım bı cakısma olasılıgı var. yanlız bende aynı seylerı yapmama ramen ses alamıyorum. muzık acıorum speaker dan ses gelır gıbı gorunuyor ama kulaklıga ses gelmıyor. 2 gun ıcınde bılgısayara abartısız 150 kere restart yapmısımdır. ve 4 kere pisi pisine format attım. ses kartı takılı degıl anakart onboard alc892 realtek kullanıyor. kafayı yememek elde deıl :)

ekran kartı
25-06-2011, 15:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,414 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Ses sürücüsünün yüklenmesinde sorun yok sanırım. Belki hoparlörlerde arıza vardır. Bilgisayara kulaklık takıp dener misiniz?

Kapalı Hesap (154666)
25-06-2011, 15:20   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bilgisayarında iki adet ses kartı var. Birisi anakart üzerindeki ses kartı ikincisi de ekran kartı üzerindeki.
Ekran kartı üzerindeki ses kartı HDMI çıkışından ses aktarımı için kullanılmak içindir.
Konfigürasyon ayarlarında ve varsayılan aygıt olarak realtek ses kartını seçtiğinden emin ol ve konfigürasyonlarını buna göre yap.
 

meaninglessnames
25-06-2011, 16:14   |  #7  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

ekran kartı ; hem hoporlor hemde kulaklık var. bunun donanımsal bır arıza oldugunu dusunmuorum. ses drıverı duzgun bır sekılde yuklenıyor, resımde goruldugu gıbıde..

mr_yamyam ; evet haklısınız ıkı adet ses kartı var ztn confıgte hdim takılı degıl dıyor..realtek speakers secılı :( ne yapıcağımı şaşırdım...aklınıza gelıcek butun herşeyı yaptım. forumlarda soylenen en ufak seylerı bıle yaptım..baska bısey olmalı

muhammedguler
25-06-2011, 16:28   |  #8  
muhammedguler avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

müzik çalar durumda iken arac cubungun daki ses dügmesine tıkla eger iki adet ayar dügmesi görürsen ve digital audio nun altında yeşil vu metre grafigi uynuyorsa yapmanız gereken alttaki hoparlör simgesini sag tıklayıp kayıttan yürütme aygıtlarını secmek ve digital output yazanı devre dışı bırakmak ben ses alamadıgımda böle düzeltiyorum

meaninglessnames
25-06-2011, 16:34   |  #9  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

bakınız hiç bir sorun yokmuş gibi duruyor..ses aygıtı olarakta realtek seçili..hepsinide tek tek denedim..

meaninglessnames
25-06-2011, 16:36   |  #10  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

muhammedguler ; onlarıda denedim hepsini denedim..yapılması gereken herşeyı yaptım. driverları manuel olarak aygıt yonetıcısınden de yükledim. bilgisayara res ata ata midem bulandı.

Son Düzenleme: meaninglessnames ~ 25 Haziran 2011 16:37
Kapalı Hesap (154666)
25-06-2011, 19:03   |  #11  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bu konfigürasyona göre
Ön panel mic aktif
Arka panel analog hoparlör çıkışı ve digital çıkışlar aktif.
Mantıken arka yeşil jaktan kulaklık ya da hoparlör bağlanırsa çalışması gerekir.
Ön panelden ses alamazsın.

meaninglessnames
25-06-2011, 20:45   |  #12  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

aynen goruntü olarak herşey normal gorunuyor ama ses yok..suan creative audigy se (SB0570) ses kartı taktım. bi yerlerdenbuldum..eğer calısıyorsa bununla takılmaya deva edem ederim. yanlız şunu merak ediyorum...creative ın bu ses kartımı ıyıdır yoksa msi 870a fuzion onboard ses karıtmı iyidir ? ikiside 7+1 destekli sanırım..bılıncsızım bu konuda o yuzden sormak ıstedm. eğer realtek ıyı dersenız lanet seyle uğraşmaya devam ediceğim :)

meaninglessnames
25-06-2011, 20:54   |  #13  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

lanet olsun en sonunda ses cıkıyor. realtek'e lanet ediyorum. ama peşini bırakmayacağım, en azından şu anda ses var. sorunu cozdugum vakit buradan ve her yerden paylaşıcam. aynı sorunu yaşayan kısılerın ne sıkıntıda oldugunu tahmın edıyorum. cinnet geçirmeme az kalmıştı. ve bu ses kartı 3 gundur uğraştığım realtekten kat kat daha iyimiş..herkese teşekkür ederim ama yinede yardımlarınızı beklıorum bu ıs burada bu sekılde bitemez :) 3 gunluk acısını cıkartmak ıstıorum fazlasıylaa

dejavu1234
19-07-2016, 12:48   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

Bu realtek yüklendiğinde her zaman oluşan olmazsa olmaz bir sorun. Çözümü son derece basit. Realtek HD Audio Yöneticisi penceresini açın. En üstte, Hoparlör, Digital Output ve Mikrofon seçeneklerini göreceksiniz. Digital outputu devre dışı bırakın ve Hoparlör ile Mikrofon seçeneklerini işaretleyin. Ardından pencerenin en sağındaki sütunda sarı bir dosya simgesi göreceksiniz. Simgeye tıklayıp dosyayı açın. ''Ön panel jak saptamasını engelleyin'' penceresini işaretleyin. ''Aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir'' i de işaretleyin ve tamam'a basın. Artık ön panel çıkışları çalışır duruma gelecektir. Kolay gelsin.

ss-PIRASA
11-02-2017, 16:10   |  #15  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

merhaba

-realtek hd yöneticisini açın

-hoparlör sekmesini seçin

-hoparlör yapılandırması penceresini açın

-ses gelmiyorsa sizde "stereo" seçilidir, bunu"4 kanallı ses kaydı" ile değiştirin. 

-tamam a tıklayarak realtek hd yöneticisini kapatın.


iyi günler.

zazaca
12-02-2017, 07:42   |  #16  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Bu konuları kim hortlatoyor :) konu 2011 de açılmış tarihe hiçmi bakmıyorsunuz ?  :)

mikail13
13-05-2019, 19:07   |  #17  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2014

Ses sorununun eskisi yenisi olmaz. Sık karşılaşılan bir problem.. Misal aşağıdaki video..


http://sinuzitforum.ecballium.co ... -jack-problemi.html

Son Düzenleme: mikail13 ~ 13 Mayıs 2019 19:08
Turhost