Recovery Disk Nasıl Oluşturulur ?

mutluengineer
24-04-2010, 20:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Arkadaşlar ben uzun süredir xp kullanıyodum. Ama yeni bi laptop aldım ve windows 7...Şöyle bi srounj var laptop gedliğinde ne Windows 7 ne de driver cdleri gelmedi...Aradım müşteri hizmetlerini dedilerki sürücü içerisinde hazır olarak gönderiliyor driverlar..
   
  Şimdi ileride ben laptopa format atmak istesem nasıl atacam, bu recovery cd oluşturma olayı tam olarak nasıl bi şey ?
   
  bir de sistemim iyi olmasına rağmen laptop biraz geç açılıyor, açıldıktan sonrada tam randımana girmesi biraz zaman alıyor bunu nasıl halledebilirim ?

Ve son olarak hdd 500 gb ama tek sürücü onu 2 veya 3 e nasıl bölebilirim ?

Bu arada laptop modelim Toshiba Qosmio F60-11C, Windows 7 home 64 bit

   
  Şimdiden teşekkürler...

turkey2008abc
24-04-2010, 21:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
162 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Hard disk içine gömülü geliyo.Ordan başlangıçta seçip tekrar kuruyosun.Ama yok elimde dvd olsun diyosan 2 dvd oluyodu sanırım.Toshibanın kendi programı var ordan recovery kısmına girip oluşturuyosun

ElectronicMusic
26-04-2010, 15:28   |  #3  
ElectronicMusic avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
138 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Simdi ilk olarak yapman gereken recovery dvdlerini olusturmak bunun için 2 adet dvd gerekiyo,toshibanın recovery yazılımına girip oradan recovery dvdlerini olustur,yani komple sistem yedeği gibi düşün.Diskleri olusturduktan sonra aynen format atar gibi bilgisayarı cdden baslatıp sistemi recovery edebirsin hiçbi driver yazılım vs ek bişi yüklemen gerekmez recovery disklerini olusturduğun güne geri döner bilgisayarın.Recoveryi budur.

Bilgisayarının geç açılması yada açıldıktan sonraki hantallağının nedeni bilgisayarına birçok yazlım yüklü ve birçoğuda açılısta çalışmak üzere ayarlanmıs ancak brçoğu gereksiz bunları iptal edebilirsin.Ayrıca Windows fabrika ayarlarında, açılışta işlemcinin tek çekirdeğini kullanır.Sen bunu işlemcin kaç çekirdekse ona göre ayarlayabilirsin seninki 4 çekirdek 4 yapabilirsin.Denetim Masası>Yönetimsel araçlar>Sistem yapılandırması>Önyükleme>Gelişmiş seçeneklerden açılıştaki çekirdek sayısını ayarlayabilirsin.Ayrıca burdan baslangıçtaki gereksiz programlarıda kaldırabilirsin.

Harddiski 2 ye bölmeye gelince bunun için ayrı bi yazılım kullanmana gerek yok Windows 7 kendi bünyesinde bunuda bulundurur.Harddiski 2 ye bölmek için:Bilgisayarıma sağ tıkla>yönet>disk yönetimi burdan harddiskini 2 ye ayırabilirsin verilerinde kaybolmaz.

Son Düzenleme: ElectronicMusic ~ 26 Nisan 2010 15:31